Ayasofya'da, Atatürk'e lanet okundu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu devirde bulabilirsen bul ve kendin gibi şeriat isteyenleri al yanına kafamız rahatlar.

İnsanları 2 dakikada dinsiz etmek ne kadar kolaymış. Helal sana bozma bu çizgini devam böyle. Bu kafayla en sonunda düşünmeye yeteneğini kaybedeceksin.
Sana dinsiz diyen olmadı, bu forumu kullanan bir başkasına da demedim. Haddime de değil.

Adamın yaptıkları belli. Ben yalan konuşmadım.
Peygamber'in yolundan gitmek için Ata'ya lanet okumaya gerek yok. Zaten Peygamber'in izinden giden, kimseye lanet okumaz. O lanet okuduğunuz ata insanlar dinlerini okusun, öğrensinler diye kuran'ı çevirtmiştir. Atatürk sadece şeriatin karşısında durup laikliği savunmuştur. 80ler 90'lardaki gibi insanların dinini yaşamasına engel olmayı değil.
Diyanet dediğiniz ihanet zaten ayrı bir zulüm. Ben adama lanet okumadım, açık açık söyleyeyim.
Artık okuyacağım, onun zihniyeti devam ettirecek kesimede.

@F4tihh bey, Türkiye'deki dinin temelini bize örneklerle açıkladınız işte. Kur'an-ı Kerim'i okuduğunuz için kendinizi din alimi sanıyorsunuz. Bu kutsal kitapta yer alan ayetleri ve öğretileri, hayata entegre ederek toplumsal açıdan gelişmek yerine şeriat yanlısı bir tutum sergiliyorsunuz. Hoş şeriatı da "İslam hukuku" olarak ele alıp yine Kur'an-ı Kerim üzerinden hareket ettiğinize eminim ancak peygamberler döneminde yaşamıyoruz. 1400 yıla yaklaşan son dinden sonra Allah'ın bu dünya üzerinde bir tasarrufu kalmamıştır. İslamiyet'in daha doyurucu bir şekilde bu ülkede yaşanmasını istediğinizi düşünüyorum ancak bu doyuruculuğun kadın hakları, özgürlük, ekonomik yetkinlik gibi hususlarda geri kalmış ülkelerde çok faydalı olmadığı gözüküyor. Orta Doğu coğrafyasında binlerce yıldır Müslümanlar birbirlerini öldürüyor. Nerede İslam'ın öğretileri? Nerede peygamber sözleri? Siz hiç Vatikan'dan Amsterdam'a kadar bitmeyen bir savaş hali gördünüz mü? Hayır. Çünkü dinler ve dogmatik düşünceler, toplumların gelişmesi için yardımcı roldedir. Bizleri ileri götürecek olan asıl etmenler: Adalet, eğitim ve bilimdir.

Ben Allah'ın varlığına inanan birisi olarak kimseyi benim dinime göre hareket etmediği için ahiretle ya da Kur'an-ı Kerim ile korkutmam, ötekileştirmem. Dünya üzerinde toplum bilinciyle yaşıyorsak siyasi ya da dini semboller üzerinden yapılan yanlışlara kılıf uydurmadan objektif bir bakış açısı sergilemeliyiz. Eğer "sizin" gittiğiniz yoldan devam edersek: Kansere çare bulunurken gribe çare buluruz, Mars'ta madenciliğe başlanırken petrol çıkarırız, yıldızların ötesine yolculuk yapılırken Mars'a araç indiririz.

Devasa bir evrende "namaz kılmıyorlar, oruç tutmuyorlar" diyerek bulunduğu galakside tek ses çıkaran varlıklar, bizlerizdir. Eminim.

Son düzenleme:
Kuran'ı anlayarak okumuş olsaydın kimseye de kafir diyemeyeceğini bilirdin. Ayrıca devlet yönetimi ile dinin hiçbir alakası yok.

Kaç yıl önce alınmış kararları bugün ki yılla değerlendirilmemeli. O zamanlar kim bilir ne yaşandı da müzeye çevirdiler. Ayasofya Camisi sadece Müslümanlar için değil Yahudi, Hristiyan ve diğer dinler içinde önemli bir yer. Gelip te burayı Camiye çevirirsen milletin ne demesini bekliyorsun?

Sana dinsiz diyen olmadı, bu forumu kullanan bir başkasına da demedim. Haddime de değil.

Adamın yaptıkları belli. Ben yalan konuşmadım.

Diyanet dediğiniz ihanet zaten ayrı bir zulüm. Ben adama lanet okumadım, açık açık söyleyeyim.
Artık okuyacağım, onun zihniyeti devam ettirecek kesime de.
Keşke kurallar olmasa dediğim nadir anlardan biri...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı