Aylık 13 bin TL ile 4 kişi geçinmek

Kanka, aslında bak böyle yaşamak insanı daha güçlü yapıyor.

Zorluklar insanı güçlendirir, kuvvetlendirir haklısınız fakat bu yaptığınız, kendinizi teselli etmekten başka bir şey değil. Söylemek istedim.

İlk mesaj ironi olarak yazılmış ama aynısını ironisiz söyleyenler de var ne yazık ki. Ayrıca gerçek hayatta ayda bir kez dahi et yiyemeyenler de var.

16 yaşındayım, nasıl geciniyorsunuz diye sormayin yemekten ve market alışverişlerinde kısıyoruz. 2 haftada bir market alışverişi yapıyoruz. 500 TL tutuyor o da 2 alışveriş 1000 TL ya da 1500 TL.

Sosyal hayatımız yok, dışarı çıkmıyoruz, tatile gitmiyoruz 7 24 evdeyiz. Dışarı çıkıp şehri bile gezmiyoruz. Saat 12 1 arası kahvaltı yapıyoruz. Ayda 2 3 defa et yiyoruz.

Ben mutluyum Allah'a şükür ediyorum.

Siz ayda ne kadar kazanıyorsunuz ve geçinebiliyor musunuz?

Bunu yanlış anlamayın ama elinizde pek bir şey yokmuş, ne için şükrediyorsunuz. Şükür insanı azla yetinmeye iter. Neden az olsun elimdeki daha fazlasını neden elde edemiyorum diye sormuyor musunuz hiç. Bu doyumsuzluk değil olması gerekendir. Durumunuz, çok rahat ev almaya, araba almaya ve karnınızı doyurmaya yetmiyorsa şükretmeniz için sebebiniz yoktur. İnançtan ayrıca söylüyorum bunu ama din her zaman doğru yolu göstermez size, siz fakirken birileri sizden aldıklarıyla sizi enayi yerine koyuyorsa ve o parayla zenginler gibi yaşıyorsa dinin size zorunlu kıldığı şükür bir masaldan ibarettir. Gerçeği kabullenin, daha iyi bir hayat yaşamak varken neden hala sesinizi çıkartmadan elinizdeki aza şükür ediyorsunuz. Ben her zaman doyumsuz olup en iyisini isteyin demiyorum, bir standart belirleyin kendinize ve o standartın altında şükretmeyin. Tanrı siz ondan dilediniz diye onu size vermez, sizin onu hak etmeniz gerekir.
Hocam nasıl bu durumda mutlusunuz anlamadım.

Alışmışlıktır bu. Buna asla olumlu yönden bakmayın. Belli bir standartın altında yaşayıp şükür etmek güzel bir şey değildir. O standarta ulaşınca şükredersin.

Kendim 8 saat tarlada tütün kırdım Günlüğü 500 TL'ye oradan geldi para bir de güncelleme yapayım aldığımız maaş 16 17 bin civarı yanlış anlaşılma olmasın 13 bin geçen yıl aldığımız maaştı

Geçen yıl aldığınız 13000 TL günümüzdeki 16-17000'den değerliydi maalesef.

16 yaşındayım, nasıl geciniyorsunuz diye sormayin yemekten ve market alışverişlerinde kısıyoruz. 2 haftada bir market alışverişi yapıyoruz. 500 TL tutuyor o da 2 alışveriş 1000 TL ya da 1500 TL.

Sosyal hayatımız yok, dışarı çıkmıyoruz, tatile gitmiyoruz 7 24 evdeyiz. Dışarı çıkıp şehri bile gezmiyoruz. Saat 12 1 arası kahvaltı yapıyoruz. Ayda 2 3 defa et yiyoruz.

Ben mutluyum Allah'a şükür ediyorum.

Siz ayda ne kadar kazanıyorsunuz ve geçinebiliyor musunuz?

Böyle geçmez hocam hayat kusura bakmayın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı