Az bilinen yazılım dili önerisi

Günümüzde yeni bir işletim sisteminin çıkmamasının çok büyük ve önemli sebepleri var. Meraklısıysan bunlardan bahsetmek isterim:
  1. Artık teknoloji (yazılım teknolojilerinden ve dillerden bahsediyorum.) inanılmaz geliştiği için yeni bir işletim sisteminin bu kadar şeyi desteklemesi mümkün değil. En azından çok büyük bir organizasyonun bu söz konusu işletim sistemini geliştiriyor olması lazım yoksa imkanı yok.
  2. Çok fazla sürücü ihtiyacı olması.
  3. Kullanıcı kitlesi yakalama durumu.
  4. Yukarıda bahsettiğim gibi bu işi yapabilecek insan sayısının azlığı
Gibi çoğaltılabilecek çok fazla etken var ama zaten bu dördünü bile aşmak mümkün değil. Yine de çok basit kullanım alanı ve amacı olan bir işletim sistemi geliştirmen mümkün elbette. Ben de bir ara uğraşıyordum. Kendi kendine belli şeyleri yapabileceğin basit bir işletim sistemi olur ama temel mantığı anlamış olursun. Ben şahsen Intel 8086 üzerinde koşabilen basit bir OS geliştirmeyle uğraşmıştım zamanında. Sen de öyle daha basit işlemcilerde çalışacak bir şeyle uğraşmaya başlayabilirsin. Apple'ın kullandığı 6502 işlemcisi var mesela Apple II'de mi ne kullanılmıştı. Hatta Commodore 64'de de o işlemci kullanıldı. Biraz vintage kalıyor ama mantığı anlamaya birebir. Türkiye'de bunlarla uğraşan bir avuç adam var. Sen de katılmış olursun aramıza :)
8086 bilirim. Emülasyonunu yapmaya çalışmıştım.
Birkaç program bile yazmak hem işkence hem de karmaşık geliyordu. Siz işletim sisteminden bahsediyorsunuz. Çok büyük bir olay yani.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı