B450M-Dragon G.Skill RAM'ler çalışmıyor

111warhammer111

Zeptopat
Daha fazla  
Selamlar,

• Ryzen 3600X.
  • Anakart B450M-Dragon.
  • ASUS RX 580.
  • 2x 8 GB G.Skill Ripjaws V DDR4 3000 MHz.
Toz temizliği yaptım ve bir bozuk fanı değiştirdim, makineyi topladım ve siyah ekran verdi. Speaker anakartta yok, o nedenle bip sesi de yok. Neyse, biraz araştırdım ve RAM'leri tek tek takıp test ettim.
  • RAM 1 slot 1 çalışıyor.
  • RAM 2 slot 1 çalışmıyor.
  • RAM 1 slot 2 çalışmıyor.
  • RAM 2 slot 2 çalışmıyor.
  • RAM 1 slot 1 - RAM 2 slot 2 çalışmıyor.
  • RAM 2 slot 1 - RAM 2 slot 1 çalışmıyor.
Dün sabah 16 RAM olarak çalışan makinem şimdi sadece tek slotta ve tek RAM ile 8 GB olarak çalışıyor.

Benim bu durumda olabileceğini düşündüğüm hata: RAM'in biri veya slotun biri bozuk.
İkisinin birden bir anda arızalanması mantık dışı.

Pili söktüm, ELK'yi söktüm yeniden çaliştırdım.
CPU'yu ağır yük ile test ettim hata vermedi.
Ekran kartını yükte test ettim sorun vermedi.
Bu siyah ekran hatasını ilk aldığımda da bir iki yapmıştı kartları yerine bastırıp yeniden denemiştim ve olmuştu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar,

• Ryzen 3600X.
  • Anakart B450M-Dragon.
  • ASUS RX 580.
  • 2x 8 GB G.Skill Ripjaws V DDR4 3000 MHz.
Toz temizliği yaptım ve bir bozuk fanı değiştirdim, makineyi topladım ve siyah ekran verdi. Speaker anakartta yok, o nedenle bip sesi de yok. Neyse, biraz araştırdım ve RAM'leri tek tek takıp test ettim.
  • RAM 1 slot 1 çalışıyor.
  • RAM 2 slot 1 çalışmıyor.
  • RAM 1 slot 2 çalışmıyor.
  • RAM 2 slot 2 çalışmıyor.
  • RAM 1 slot 1 - RAM 2 slot 2 çalışmıyor.
  • RAM 2 slot 1 - RAM 2 slot 1 çalışmıyor.
Dün sabah 16 RAM olarak çalışan makinem şimdi sadece tek slotta ve tek RAM ile 8 GB olarak çalışıyor.

Benim bu durumda olabileceğini düşündüğüm hata: RAM'in biri veya slotun biri bozuk.
İkisinin birden bir anda arızalanması mantık dışı.

Pili söktüm, ELK'yi söktüm yeniden çaliştırdım.
CPU'yu ağır yük ile test ettim hata vermedi.
Ekran kartını yükte test ettim sorun vermedi.
Bu siyah ekran hatasını ilk aldığımda da bir iki yapmıştı kartları yerine bastırıp yeniden denemiştim ve olmuştu.
Anakart ile ilgili sorun olabilir, servise gönderin.

Hocam statik elektrik alsa da bir şey olmaz RAM'lere.
Statik elektrik nedeniyle çalışmaz. Statik elektrik zarar verir elektronik bileşenlere. Statik elektrik yaktı demiyorum bak statik elektrik yüzünden çalışmıyor diyorum.

RAM statik elektrik yüzünden çalışmayabilir. Statik elektrik RAM'i öldürür diye bir şey demedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı