SSD/HDD'nin modelini belirt, varsa Firmware güncellemesi için linkini paylaşırım. Sorun disk kaynaklı gözüküyor şimdilik. CMD'yi yönetici olarak başlatıp sfc /scannow komutunu gir, bir şey bulamazsa bunu uygula: DISM Aracıyla Windows 10 Onarma Rehberi - Technopat
Win. Update güncellemelerini yap, Malwarebytes ve Kaspersky ile sistemi tarat. Cbp'yi de kapat BIOS'tan. Vanguard'ı da kaldır.
Realtek ağ sürücüsünü kaldırdım. Tekrardan kurdum.
Chipset güncellemesini yaptım.
SSD modelim Adata SU630 240GB.
Sfc /scannow ve DISM rehberini uyguladım.
Win. Update güncellemesini de yaptım. Malwarebytes ve Kaspersky taramasında herhangi bir tehdit bulunmadı. Cbp'yi kapattım. Vanguard'ı da kaldırdım.
Tekrar mavi ekran alırsam minidump dosyalarını paylaşırım.
İşlemci yüksek frekansa çıktığı zaman kararsız çalışıyordur. Overclock kategorisinde konu açarak işlemcine göre elle overclock yapabilirsin. Yapacağın işlemin sonucu CPB açıkken ki performansı verebilir. 3-4 gün sonra yine mavi ekran belirtmezsen çözüldü işaretleyebilirsin.
@KerimErdogan CPU-Z ile belleklerin ekran görüntüsünü paylaş, sonra Afterburner'la birlikte sistemden kaldır. Kaldırdıktan sonra sistemde görünüyorlarsa bunu sil:
C:\Program Files (x86)\MSI Afterburner
CMD'yi yönetici olarak başlatıp chkdsk /f /r komutunu gir. Y/N çıkınca Y yazıp enter de. Sistemi yeniden başlat.
Hocam Memtest86 testini yaptım hiçbir hata vermedi.
Ve galiba sonuçları kaydetmemişim.
Kusura bakmayın fotoğraflar çok bulanık.
Az önce aldığım mavi ekran hatası. minidump
@KerimErdogan geç dönüş için kusura bakma. Bildirim gelmemiş, yeni görüyorum.
Genel bir hata var sisteminde, işlemciden şüpheleniyorum. Yazılımsal olma olasığı da yüksek.
Windows + R tıklayıp boşluğa eventvwr yazıp enter'a basın. Sizden istenilen*** hangi bölüm ise 1 yazılı yerden oraya sağ tıklayın. Eğer Yönetim olaylarından alacaksanız ona sağ tıklayıp resimdeki 2 olarak işaretlenmişi seçin. **İstenilen: Uygulama, Kur ve Sistem çıktılarını paylaşın. Eğer...
@Kerimerdogan geç dönüş için kusura bakma. Bildirim gelmemiş, yeni görüyorum.
Genel bir hata var sisteminde, işlemciden şüpheleniyorum. Yazılımsal olma olasığı da yüksek.
Benim sistemim daha farklı ama bir görüş önerisinde bulunmak istiyorum, belki faydalı olur. Bende işe yaramıştı çünkü. Windows hızlı başlatma işlemini kapatıp dener misin bir de? Anakart bu işlem için üzerinde elektrik tutuyor ve bazen sorun yapabiliyor. Deneyin sonrasında sorun olursa yazarsınız.
Yapımı: