B650M-R anakartta sıvı soğutucu pompa girişi yok

Hasan islamoğlu

Zeptopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS Dual RTX 4070 Super 12GB
AMD Ryzen 5 7500F İşlemci
ASUS Prime BB650M-R Anakart
XPG Lancer 16GB 6000MHz DDR5 Ram
Kingston NV3 1TB NVMe PCIe 4.0
Aigo DRX70 MESH 750W 80+Kasa Bronz Kasa
Son düzenleyen: Moderatör:
B650M-R yerine B650M-K seçseydin en azından ilk alırken. Çok az fiyat farkı oluyor genelde zaten.

Senin ne şekilde aldığını bilmiyorum ve zaten artık önemi de yok pek ama çoğu firma sattıkları hazır sistemin görünen fiyatını düşük göstermek için hep bu tarz en düşük model ana kartı, tek slot 16GB 5200MHz CL40 rami, olabilecek en yavaş 500GB gen3 m.2 ssdyi koyuyorlar ilk seçeneklere. Aynı şekilde dandik psu + kasa seçili oluyor genelde. Sonra 50k görünen sistem bu eksiklikleri giderince 55-60k oluyor neredeyse. Bütçe yetmediğinde yapacak birşey yok pek tabiki ama aklı olan zaten değiştiriyor o dandik parçaları, bilmeden alanlara yazık oluyor işte.

B650M-R yerine B650M-K seçseydin en azından ilk alırken. Çok az fiyat farkı oluyor genelde zaten.

Senin ne şekilde aldığını bilmiyorum ve zaten artık önemi de yok pek ama çoğu firma sattıkları hazır sistemin görünen fiyatını düşük göstermek için hep bu tarz en düşük model anakartı, tek slot 16 GB 5200MHz CL40 RAM'i, olabilecek en yavaş 500GB gen3 M.2 SSD'yi koyuyorlar ilk seçeneklere. Aynı şekilde dandik PSU + kasa seçili oluyor genelde. Sonra 50k görünen sistem bu eksiklikleri giderince 55-60k oluyor neredeyse. Bütçe yetmediğinde yapacak bir şey yok pek tabii ki ama aklı olan zaten değiştiriyor o dandik parçaları, bilmeden alanlara yazık oluyor işte.

Hocam anakartlar hakkında pek bir bilgim yok sistem bu Santos 7A - Game Garaj
Ayrıca B650 m k daha ucuzdu bilmediğimden tercih etmedim yazım şekline biraz daha dikkat edersen sevinirim sen bu işlerden biraz daha fazla anlıyorsun diye akılsız muamelesi yapman adil değil.

Hocam ekran kartımı takmadan çalıştırdım sıvı sogutucunun fanları çalıştı bir de ufak cızırtı sesi geliyor

Cızırtıyı bilemiyorum şu an. Belki fan motajı yumuşak falan kalmış olabilir aklıma başka bir şey gelmiyor

Cızırtıyı bilemiyorum şu an. Belki fan motajı yumuşak falan kalmış olabilir aklıma başka bir şey gelmiyor
bende cızırtı yok bu arada aynı soğutucu soğutucudan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum

Son düzenleme:

Sıvı soğutucu çalışsın da cızırtıyı çözeriz

Hocam forumlara baktım pompayı taktığınız girişi %100 yapılmalı deniyor CHA_FAN 1 SE BIOS'tan 2 SE yine BIOS'tan yapabilirsiniz

Hocam yapılmalı derken? Olmalı anlamında mı?

Dosya Ekleri

• IMG_6233.jpeg
    IMG_6233.jpeg
    204,1 KB · Görüntüleme: 84
Hocam anakartlar hakkında pek bir bilgim yok sistem bu Santos 7A - Game Garaj
Ayrıca B650 m k daha ucuzdu bilmediğimden tercih etmedim yazım şekline biraz daha dikkat edersen sevinirim sen bu işlerden biraz daha fazla anlıyorsun diye akılsız muamelesi yapman adil değil.
Akılsız muamelesi falan yapmaya çalışmıyorum, sadece firmaların sattığı sistemler hakkındaki bir gözlemim sonucu düşündüklerimi yazdım. Niye alındın anlamadım açıkçası.

Ayrıca tam da dediğimi yapmışlar işte o sistemde de. Ram CL48, SSD yavaş, kasa ve psu kötü, anakart en düşük modellerden biri.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı