Reddit'te X870 Steel Legend Wi-Fi çok kullanan var ve en iyi F/P X870 diyorlar.
B850 tarafında ise Pro RS öne çıkıyor, VRM değerleri ile.
Vallahi çok karışık mevzu Allah bize kolaylık versin.
Ben toplamayı ya sonraya bırakacağım ( fiyatlar çok artabilir ) yada toplamaktan tamamen vazgeçeceğim. Yada çok takıntı yapıyoruz biraz da şans mevzusuVallaha şu an bu anakart kısmında harbiden çıkmaz yoldayım sağlam ömürlük kartlar 17 ila 20 bin arası normal anakarta 15 bin civarında ama gelde bunları derken X870 Tomahawk aklıma geliyor gideceksin X870e Carbon alacaksın rahatına bakacaksın arkadaşım kullanıyor diyor bir gram hata almadım sorun yok hata QVL listesinde olmayan RAM'ı kullanıyor sorunsuz ne mavi ekran hatası alıyor neden hata kodu. Anlam veremedim MSI ace, Carbon, GODLIKE anakartlarını neden bu kadar sorunsuz üretiyor diğer serileri üretiyor anlamadım hele ASUS'u anlatmaya gerek boot sorunu RAM beğenmesi tuhaf bir durum.
Ben toplamayı ya sonraya bırakacağım ( fiyatlar çok artabilir ) ya da toplamaktan tamamen vazgeçeceğim. Ya da çok takıntı yapıyoruz biraz da şans mevzusu.
Sen haklısın hocam, aynı fikirdeyim. Ama stabil sistem kullanmak için işlemciye verdiğimiz para kadar anakarta para vermek zorunda olmak bana hiç mantıklı gelmiyor.Bak alacaksan göze alıp alacaksın kardeşim sende biliyorsun Türkiye'de bugün 12 bine baktığın ürün 2 3 gün içiden 15 bine yükseliyor bizim bu ülkede yapacağımız tek iş sorunsuz kart almak bu düşünceye girmemek yahu bekleyeyim fiyatı insin alayım işte en büyük hata bu Türkiye gibi bir yerde indirim diye mantık yok şu an piyasada MSI hatasını Tomahawk gibi bir seride yaptı ben Carbon kullandım hem Intel hem AMD kısmında harbiden bir sorun yaşamadım yaşatmadı.
Karttan karta değişiyor dostum paylaşım olayıMSI'ın ses codecleri de problemli ALC 4080/82 USB bağlantılı bir codec ve problem çıkarıyor. Araştırıp görebilirsiniz. Ayrıca ASRock anakartın ses Codec'i ALC4082 de sorun çıkarabiliyor, orada da ses çatlaması yaşayanlar var (ASRock B650 Steel Legend). Ben ALC 4080/82 codeclerinden uzak duruyorum. Sırf bu yüzden TUF B850 seçtim. Bir de ASRock X870 Pro RS ve Live Mixer var onlarda da ALC1220 codec kullanılmış. Denildiği gibi AM5 darmadağın bir platform olmuş. Ya alacağız ya da AM6 bekleyeceğiz. Ama bizim gibi ülkelerde ne kadar beklersen o kadar alma şansın azalıyor. Ayrıca adım gibi eminim AM6 2 katı daha pahalı olacak. Bu benim son bişlgisayar toplamam artık. Bir daha da PC işine bulaşmam. Konsol alıp geçerim.
Ayrıca B850 anakartlardaki Gen5 X16'da ne kadar NVMe kullansanız da paylaşım olmaz. Sadece Gen4 X16 iptal olur o kadar. Eğer Digital-analog dönüştürücü kullancaksanız o zaman ALC 4082 (ASRock) tercih edilebilir. ASRock B850 güzel bir kart.
Hocam aldıysanız TUF B850'den memnun musun, hangi işlemci ile kullanıyorsunMSI'ın ses codecleri de problemli ALC 4080/82 USB bağlantılı bir codec ve problem çıkarıyor. Araştırıp görebilirsiniz. Ayrıca ASRock anakartın ses Codec'i ALC4082 de sorun çıkarabiliyor, orada da ses çatlaması yaşayanlar var (ASRock B650 Steel Legend). Ben ALC 4080/82 codeclerinden uzak duruyorum. Sırf bu yüzden TUF B850 seçtim. Bir de ASRock X870 Pro RS ve Live Mixer var onlarda da ALC1220 codec kullanılmış. Denildiği gibi AM5 darmadağın bir platform olmuş. Ya alacağız ya da AM6 bekleyeceğiz. Ama bizim gibi ülkelerde ne kadar beklersen o kadar alma şansın azalıyor. Ayrıca adım gibi eminim AM6 2 katı daha pahalı olacak. Bu benim son bişlgisayar toplamam artık. Bir daha da PC işine bulaşmam. Konsol alıp geçerim.
Ayrıca B850 anakartlardaki Gen5 X16'da ne kadar NVMe kullansanız da paylaşım olmaz. Sadece Gen4 X16 iptal olur o kadar. Eğer Digital-analog dönüştürücü kullancaksanız o zaman ALC 4082 (ASRock) tercih edilebilir. ASRock B850 güzel bir kart.
MSI'ın ses codecleri de problemli ALC 4080/82 USB bağlantılı bir codec ve problem çıkarıyor. Araştırıp görebilirsiniz. Ayrıca ASRock anakartın ses Codec'i ALC4082 de sorun çıkarabiliyor, orada da ses çatlaması yaşayanlar var (ASRock B650 Steel Legend). Ben ALC 4080/82 codeclerinden uzak duruyorum. Sırf bu yüzden TUF B850 seçtim. Bir de ASRock X870 Pro RS ve live Mixer var onlarda da ALC1220 codec kullanılmış. Denildiği gibi AM5 darmadağın bir platform olmuş. Ya alacağız ya da AM6 bekleyeceğiz. Ama bizim gibi ülkelerde ne kadar beklersen o kadar alma şansın azalıyor. Ayrıca adım gibi eminim AM6 2 katı daha pahalı olacak. Bu benim son bişlgisayar toplamam artık. Bir daha da PC işine bulaşmam. Konsol alıp geçerim.
Ayrıca B850 anakartlardaki gen5 X16'da ne kadar NVMe kullansanız da paylaşım olmaz. Sadece Gen4 X16 iptal olur o kadar. Eğer digital-analog dönüştürücü kullancaksanız o zaman ALC 4082 (ASRock) tercih edilebilir. ASRock B850 güzel bir kart.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.