Baba tarafından intikam almak

Pc manyagi 2000

Picopat
Katılım
20 Kasım 2020
Mesajlar
29
Çözümler
1
Arkadaşlar ben baba tarafındaki üç aileden birinin evladıyım, şimdi bu baba tarafı entrikadan geçilmiyor. Baba tarafındaki diğer iki aileyi sevmiyorum neden derseniz aramızda çok kötü husumet var ve bunlar çözülecek cinsten değil. Baba tarafındaki en güçlü aile amcamın ailesi bu ailede iki erkek evlat var ve bunlar ileride tüm ailenin işini gücünü yönetecek olan iki kişi bir nevi veliaht. Diğer ailede iki kız evlat var onlar kendi hallerinde, bizim ailemizde iki erkek evlat var, biri ben diğeri kardeşim. Sorun şu; amcamın ailesindeki iki erkek (kuzenim olur kendileri) tüm işleri mirası zapt edecek cinsten hele biri var ya sineği sıksa suyunu çıkarır. Neyse ben unutulup gitmeyeceğim ben salak değilim, onlar yüzünden şu an çekiyorum ve ileride yine çekeceğim ama buna son vermek istiyorum. (Baba tarafında yüksek miras ve daireler şirketler var).
 
Mirasta babanın payı var ise babanın rızası olmadan nasıl hisseleri alabileceklerini bilmiyorum. Yani konuyu anlayamadım babanın olan mirası nasıl çalacaklar?
 
Babanın saklı payı var. Mirasına ancak babanı ikna edip konabilirler, hukuki olarak konamazlar. Avukatla görüşebilecek ekonomik durumunuz varsa bir avukata danışın.
 
Mirasçının "mirasımdan vazgeçiyorum" deme hakkı vardır, bu durumda miras diğer mirasçılara kalır. Bu hile ya da korkutma yoluyla oluyorsa dava edilebilir. Yaşınız kaç? Ekonomik geliriniz var mı?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı