Babam beni zorla çalıştırıyor

Sağ olasın teşekkür ederim

Dediğim gibi dostum ilk polise git onlar seni gerekli mercilere iletirler. Korkma babandan falan eğer dediğin gibi hem dayak yiyor hem de zorla çalıştırılıyorsan bundan kötüsünü yaşayamazsın kolay kolay iş geri dönülmeyecek raddeye gelmeden önce müdahale etmen gerek.

Dediğim gibi dostum ilk polise git onlar seni gerekli mercilere iletirler. Korkma babandan falan eğer dediğin gibi hem dayak yiyor hem de zorla çalıştırılıyorsan bundan kötüsünü yaşayamazsın kolay kolay iş geri dönülmeyecek raddeye gelmeden önce müdahale etmen gerek.
Tamamdır çok sağolun hepinize teşekkür ederim 🖤

Arkadaşlar merhaba ben 15 yaşındayım kısaca direkt konuya gireyim. 8 sınıfta LGS'den kötü bir not getirdim (236) babam beni LGS'nin yaz tatilinde zorla sanayide çalıştırmaya başladı. Çevresi çok var babamın bir arkadaşının yanına koymuştu sonradan benim hiçbir şey yapmaya vaktim kalmadığını fark ettim ve okula geri gitmek istediğimi söyledim ve izin vermedi. Ben manik depresifim (bipolar bozukluk) mental açıdan çok kötü haldeyim ve destek çıkmıyorlar, üstüne çok kötü davranıyor tüm ailem şu an 10. sınıf olmam gerek babamla ve ailemle kaç defa konuştum. Amcam olsun, babam olsun, annem olsun hepsi okumadın diyor.

Sanayide bir suru dükkan değiştirdim ve babam şimdi de amcamla fabrikada iş bakıyormuş. Babam çok baskı yapıyor çalışmazsam döverim ve çok dovdugu oldu sürekli sakat bırakırım diyor, tehdit ediyor beni hayattan soğuttu ailemizde hiç huzur yok. Zaten normal hayatta baba sevgisi görmemiş bir kişiyim, yaşıtlarına sabah kız arkadaşlarıyla okula gidip, öğlen okul çıkışı arkadaşlarıyla takılmaları çok zoruma gidiyor. Kısaca özet (babam zorla çalıştırıyor ve mental açıdan falan cok baskı yapıyor). Ne yapmalıyım ailemi değiştirebilir miyim? Veya babamdan şikayetçi olabilir miyim?

Geçmiş olsun dostum. Allah sabır versin. Dayanılmaz gibiysen babanı şikayet et diyeceğim de o da ailede geri dönülmez bir şey yapabilir.

Kardeşim babanın sana baskı yapması iyi değil evet ama evde boşu boşuna oturmanı istemiyor. Madem akademik olarak başarılı değilsin git meslek öğren hayatını kurtar diyor. Zannımca aileni polise verme değiştirme gibi şeylere yeltenme. Acı ama gerçek ya okuyacaksın ya çalışacaksın. 2-3 dövdü baskı yaptı diye baba ana atılır mı?
Evet atılabilir. Görece konularda böyle fikir beyan etmek doğru değil ki anakonu da aile, öyle basit bir durummuş gibi "2-3 dövdü diye" dememelisiniz. Eğer şu an bazı şeylerin farkında olup, önüne geçemezse hayatı boyunca üzerinde taşıyacağı travmalar ve baskılanmış bir karaktere sahip olacak arkadaşımız.
Ceza alması hiç benim umrumda değil sadece beni bu hayattan kurtarsalar yeter
Ailenden ayrıldıktan sonra yetiştirme yurtlarında kalacaksın, bu konuyu araştır ve ailenin yanında olmaktan daha mı iyi kendin karar ver.
Trolsun, troll. Sanki baban seni madde satmaya zorluyor gibi heyecanlı heyecanlı yazmışsın. Troll değilsen bile yukarıda yazdıklarını oku aklını başına al.
empati ve karakter bakımından yetersiz forum üyesi. Fikirlerinin yapıcı olduğunu düşünmüyorum. Bir insanı işkence altındayken zamanı geldiğinde iyi olacak işkence görmeye devam et diyerek geçiştiriyorsun.
Baskının, zulmün ve zorbalığın ailen ya da yabancıdan gelmesinin arasında bir fark var, aileden geldiğinde 2 kez eksi yazar. Ailen sana sevgi göstererek benliğini ve kişiliğini oturtmanı sağlayacak bir ortam hazırlaması gereken roldedir. Ancak bu rölü üstlenmedikleri gibi sana ve ruh sağlığına zarar verdikten sonra senin gibi denyolar çıkıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı