Back 4 Blood incelemesi

• Konuyu başlatan lain7
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 6.662

lain7

Centipat
Makaleler
3
Daha fazla  
İlk.jpg

İsim: Back 4 Blood
Geliştirici Stüdyo: Turtle Rock Studios
Tarih: 28 Ocak 2021
Platformlar: Windows 10, PS4/Pro, PS5, Xbox One/S//X ve Xbox Series S/X
Tür: FPS shooter, Hayatta kalma
Süre: 10-20 saat

Giriş

Back 4 Blood bir noktadan bir noktaya -zombilerle çatışarak- ulaşmaya çalıştığımız bir oyun. Kendisi Left 4 Dead'in geliştiricileri tarafından Left 4 Dead'in mekanikleri baz alınarak yapılmış bir oyun. Ancak bu, oyunun "Left 4 Dead 3" olduğu anlamına gelmiyor. Bu yüzden yok L4D ruhu taşımıyor, yok çok kompleks olmuş, yok seriyi batırmış gibi saçma sapan yorumlar yapmayacağım, sizde yapmayın.

Hikaye(-)

Oyunda derin bir hikaye bulunmuyor. Fort Hope adlı kalenin topluluğundan "temizlikçi" adı verilmiş 8 karakterimiz var. Bu karakterler topluluk lideri Philips'in istekleri doğrusunda işler yapıyor. Oyunda 4 tane sefer olmak üzere 34 tane bölüm var. Görevler genellikle şu adamları şuradan şuraya götür, şurayı patlat, şurayı kontrol et tarzı amaçlar etrafında şekilleniyor.

Oynanış

Bu bölümü alt başlıklara ayıracağım, çünkü yelpaze oldukça geniş.

1-Silahlar: Yakın dövüş, tabanca, pompalı, hafif makineli, ağır makineli, taaruz, nişancı ve patlayıcılar olacak şekilde 8 farklı kategori var. Hepsini teker teker açıklamak yerine önemli noktalara değineceğim. Artılarla başlıyorum: Silahların sesi, vuruş hissiyatı ve karakteristik özellikleri güzel, kullanmaları keyifli oluyor. Eksi yöndeyse bazı silahların fazla OP olması var. Örneğin Glock Otomatik ve AA12. Patlayıcılar inanılmaz güçsüz ve etkisiz, oyuna hiç iyi adapte edilememişler.

2-Silah Yükseltmeleri: Namlu, şarjör, nişangah ve dipçiği oyun içerisinde etraftan bulabilir veya sandıklardan bakırla satın alabilirsiniz. Yükseltmeler etkili ve önemli, boşlamayın.

3-Silah Kostümizasyonu: Desenlerin miktarı oldukça düşük. Kaliteleleri de orta denebilir. Açmaları zor, normal oyunculardan çok grind ile uğraşan insanlar için yapılmışlar denebilir.

4-Ekstra silahlar: Tel, minigun gibi ekstra silahlar var. Ekstralar oyuna iyi adapte edilmiş. Özellikle teller hoşuma gitti.

5-Karakterler: Her karakterin kendine has bir yeteneği var. Örneğin Doktor'un canı daha yüksek, daha faza medikal eşya taşıyabiliyor ve pansuman yapabiliyor.
all.jpeg

6-Desteler: Desteler çok önemlidir. Desteler oyun boyunca sahip olacağınız özel yükseltmeleri belirlemenize olanak sağlar. Desteler kartlardan oluşur, her kartın bir özelliği vardır. Bunlar "%10 fazla cephane", "%20 fazla can", "Bölüme başlarken 100 bakır kazan" gibidirler. Destelerinizi özenle seçmeye dikkat edin, tıkandığınız görevlere özel desteler yapabileceğinizi unutmayın.

7-Haritalar: Harita tasarımları güzel denebilir. Müthiş değiller ama ortalama üstüler.

8-Görevler: Görevler biraz tekrara biniyor. Son görevi zor yapacağız diye saçma sapan, ezber bir teknikten başka hiçbir şeyin işe yaramadığı, kasıntı, keyifsiz, bomboş bir şey yapmışlar. Son görev sıkıcı ve vakit kaybından başka bir şey değil.

9-Zombiler: Çeşitlilikleri yetersiz.

10-Güçlü Zombiler: Çeşitlilikleri yetersiz. Birbirlerine benziyorlar. Oyunu zorlaştırmaktan çok insanların sinirlerini bozuyorlar. Gereksiz seviyede zorlar. Karakterleri yok, saçma sapan yerlerde spawn olup özel atağı neyse onu yapıyorkar, başka bir numaraları yok.

Grafikler(10/10)

Grafikler güzel, canlı ve soluk renkler bir arada kullanılmış ve başarılı olunmuş. Ancak üst düzey bir şey beklemeyin, sonuçta FPS Shooter türü bir oyun oynayacaksınız. RT desteği yok, olsaydı iyi olabilirdi.

Optimizasyon(6/10)

PC optimizasyonu iyi değil, bu oyunun 1080p düşük ayarlarda 60FPS verebilmesi için en az 1050Ti gerekiyormuş. Saçmalık. Hele kalabalık çatışmalar esnasında FPS'in düşeceğini varsayarsak tek kelimeyle berbat. Xbox Series X ve PS5 4K çözünürlükte 60FPS oynatıyor, 120FPS modu yok. Xbox Series S 2304x1296p çözünürlükte 60FPS oynatıyor. PS4 ve Xbox One/S 972p çözünürlükte 30FPS oynatıyor. PS4 Pro ve One X 1296p çözünürlükte 30FPS oynatıyor.

Online(10/10)

Online tarafında sorun göremedim. Arkadaşlarınızla beraber oynamanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

Oyun Modları(3/10)

Sefer: Bir noktadan bir noktaya gitmeye çalıştığınız oyun modu. Ana oyun modu budur.

PvP: Bu modda 4 kişi hayatta kalan, 4 kişi güçlü zombi olur. En çok puan alan kazanır.

2 oyun modu yetersiz. Daha fazlası olmalıydı.

Fiyat(0/10)

Steam: Standart 249, Deluxe 375, Ultimate 399 Lira.
Epic: Standart 249, Deluxe 375, Ultimate 399 Lira.
MS Store: Standart 599, Deluxe 859, Ultimate 999 Lira. Oyun GamePass dahilinde.
PS Store:
Standart 599, Deluxe 859, Ultimate 999 Lira.

Fiyatlar kabul edilebilir değil. Ultimate 200 lira bile olsa alınmaz. GamePass olmasaydı -10 puan falan verirdim herhalde.

Optimizasyon konusunda ilerleyen zamanlarda çözüleceğinden eminim, mutlaka o sorun çözülür. Gelgelelim oyun modlarına, keza optimizasyon konusundaki görüşüm neyse bunda mutlaka yeni modlar, etkinlikler vs. gelecektir. Fiyat konusunda kesinlikle katılıyorum, bir nevi adil fiyat politikası yapılmalıydı. Neyse ki coğrafya kaderdir.

Optimizasyon konusunda ilerleyen zamanlarda çözüleceğinden eminim, mutlaka o sorun çözülür. Gelgelelim oyun modlarına, keza optimizasyon konusundaki görüşüm neyse bunda mutlaka yeni modlar, etkinlikler vs. gelecektir. Fiyat konusunda kesinlikle katılıyorum, bir nevi adil fiyat politikası yapılmalıydı. Neyse ki coğrafya kaderdir.
PC optimizasyonunun kötü olmasından çok konsollarda 120FPS modunun bulunmamasını aşırı saçma buldum. Yarış oyunlarında bile olan grafik modunun böyle bir oyunda bulunmaması insanı şaşırtıyor.

Hocam bayağı bir süre geçmiş ama ben yine sorayım 4 kişi arkadaş grubum var leaft 4 Dead 2 oynuyoruz ama eski şimdi 35 TL iken Back 4 Blood alınır mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı