Balinaların uyku düzeni

Tavsiyeniz için teşekkür ederim ama önceki mesajımda belirttiğim gibi zaten ben de bu konularda okuma ve araştırma yapan biriyim.
Yanlış anlaşılma olmasin, ben genel olarak dedim herkesin araştırması, sorgulaması gerekiyor. Sorgulanmayan hayat yaşanmaya değmez.

@lightwhite Homo Sapiens türünde böyle bir mekanizma yok. Homo Sapiens türünde de primat atalarimiz ağaçlarda yaşarken uyku esnasinda aniden irkilme mekanizmasi vardi hala da biz Homo Sapiens ırkımizda bu mekanizma uyurken ve ya daha tam uykuda değilken bile aniden irkiliyoruz. Bu mekanizma ağaçta yaşayan primatlar için ölüm kalım meselesiydi, işte balinalardaki mekanizma da bu tür bir işlev görüyor.
Bir ara tam uykuda değilken yani dalmıştım ama hala uyumadığımı biliyordum. Bu irkilme hissini bir yaşadım o düşme korkusuyla yattığım yerden sanırım zıplamışım sabah kalktığımda bir baktım heralde yatağın bir tarafı çökmüştü gıcırdama yapıyordu. Gerçekten ilginç. :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı