Barfiks yaparken nelere dikkat edilmeli?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Peki protein yüklü bir yiyecek falan biliyor musunuz?
Nesquik tarzı yiyecekler işe yarar mı?
Şuan benim 10kilo eksiğim var. Amacım bu 10 kiloyu göbek yapmadan almak.
Dostum spor yapan biri olarak sana en kral yoldan yağ'a dönüştürmeden kilo aldırmanın yolunu söyleyeyim, Genelde kahvaltı esnasında bile peynir yada daha geniş konuşacak olursak; Süt ürünleri tüketirken bile protein alırsın ancak protein alman sana kilo aldırmaz, Tam tersine protein yükleneceğim diye birde yüklendikten sonra hareketsiz kalıp, Karbonhidrat oradan yağa çevirme olasılığı yüksek, En güzeli karbonhidrat ve protein'i bir arada sağlam bir şekilde tüketmek. 10 kiloyu en güzel buraya dikkat; Yiyebildiğin kadar ye ancak yediklerinin ne içerdiğine dikkat et, En basit örnek; Yumurta hem bir karbonhidrat hemde protein kaynağıdır, kahvaltıda mümkün olduğunca haşlanmış yumurta yemelisin en az 3 ben o kadar tüketiyorum bir kahvaltıda. 1.85 boy 100 kilo ağırlığındayım bilek güreşçisiyim. Yumurtanın yanında ekmek ama öyle beyaz ekmek değil tam buğday ekmeği bol peynirle tüket, Diyeceksin aga o kadar yemek yağ yapar, Hayır arkadaşım yağ yapmaz ancak hareketsiz bir insan isen o zaman gelsin göbek, Yedikten sonra spor yapmayacaksan bile yürü, En kötü 15 dakika bile yürüsen yada en kötü 10 dakika ayakta kalıp bir kaç tur atsan etrafında o bile hazmını kolaylaştırır ve bir de bol su tüket. Şuan buraya fotoğrafımı yüklerdim ancak olumlu/olumsuz tepkilerin ne olacağını bilmediğimden atmıyorum, İşin tabiri caize'si ise umarım ceza almam bu dediklerimin rahat 2 katını öküz gibi yiyorum, Her öğün yiyorum ancak hareketi eksik etmiyorum, Aklında bulundur. Son olarak nesquik tarzı ürünleri sen geç onlar hayal.

Hareketlilik konusunda sıkıntım yok :) Günde 20km'den aşağı yol yapmıyorum bisiklet ile, zaten kilo alamama sebebimin başında da bu geliyor, ama vazgeçemiyorum bu arzudan.

Barfiks meselesine geçecek olursak 1 gün ara vermiştim yani dün. Bugün ise ağrı falan kalmadı, ısınma hareketlerinin ardından yavaş tempoda tam doğru pozisyonda, tam kanat açıklığında 3 barfiksi pek zorlanmadan çektim, hareketi olması gerektiği gibi yaptım.
Yani ufak da olsa gelişme var, zorlanmıyorum ilk anki kadar.

Sabah kahvaltıda 2-3 yumurtanın beyazını yemeye başladım, normalde hiç süt içmem ancak her sabah 1 bardak süt içmeye başladım. Kalsiyum da lazım olur değil mi?
Karbonhidrat olarak gözleme yemeye başladım, tadından da 10 numara memnunum. Okulda falan da 2. ve 3. tenefüslerde de ara öğünler yemeye başladım.
Aç kalmamaya çalışıyorum olduğunca. Bakalım, inşallah düzgün bir şekilde kilo almaya başlarız 1 ay içerisinde.
Omuzlarda bir gelişme olursa yine aktarırım.

Tek sıkıntım ellerim nasırlaşmaya başlıyor sanki, biraz yük biniyor tabi ellere.

Şu hareketi yapmalısın. Başta'da dediğim gibi testere deniliyor kısaca bu harekete. Doğrudan sırt kaslarını çalıştırıyor, tabi kanatlarıda arka koluda çalıştırıyor. Barfikste de bu kaslarını kullanıyorsun. Tavsiyem 'bittim' diyene kadar yapman. Birde 3 set yapabilirsin, dinlenme süresinde 45 sn. uygun.

Nasırlaşma sorunu için eline bir bez parçası alabilirsin, 3 barfiks için eldiven almak o kadar mantıklı değil. Başarılar dilerim, umarım hayalindeki ''hayvana'' dönüşürsün :) (y).
Dipnot: Hayvan'dan kastım, güç ve kas yapısıdır :).
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Başarılar dilerim, umarım hayalindeki ''hayvana'' dönüşürsün :) (y).
Dostum bu söz gerçekten çok iyiydi :) Teşekkürler.
Bisiklet için eldiven siparişi vermiştim, artık barfiks yaparken de kullanırım.

Evde makarna ve pirinç harici bir yemek pişmiyor, artık bıktığım için yemek yemekten kesildim galiba :)

Zayıf bir vücut hafif olduğu için daha rahat hareket ediyor ancak zayıf bir vücut ile böyle ağır hareketleri yapmaya korkuyorum.

Kendime zarar vermekten korktuğumdan 3 tam barfikten öteye kendimi asla zorlamıyorum.
Bende 1.80 boy 65 kiloyum öyle vucut çalışmam ama bileğim kuvvetlidir Bilek güreşi turnavalarına dahi katıldığım oldu Barfik çekincede 20 den aşağı bırakmam 3 biraz az değilmi? Kollarını güçlendirmeye bak.

Benim burda seni kandırmam bana ne kazandırırki genetik güçlüyüm diyebilirim.

Yok hani bazıları çeneyi 10cm aşağı ve 10cm yukarı çeker ve barfiks yaptığını sanar ya ondan bahsediyorum. Genetik güçlüyseniz de ne mutlu sana.
Ancak 20 rakamına kolay kolay kimsenin inanmasını bekleme. Profesyonel insanlar için bile 20 az bir rakam değil.

10 Cm barfiks denmez asılı tutun daha iyi kollarım uzun komple vucudumla inip kalkarım 15-20 arası. Yazın spora başlamayı düşünüyorum alt taban var okul dolayısıyla başlayamıyorum.

Barfiks hareketi işe yaramış olsa gerek. Şınav çekerken inanılmaz rahatladım, sanki havada uçuyorum. Çok basit bir hareket gibi geliyor artık.
4 barfiks çekerken de rahatlamaya başladım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı