'Barış Pınarı Harekatı' Sona Erdi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O yüzden sana dur dedi ve durdun.
Emin ol o terör örgütleri bizi zorlayabilecek güçte olsaydı, hiç dur falan demezdi. Aksine daha çok saldırın, yaralayın ordularını derdi. Ama hesaba katmayacakları şey, bizi çok zayıf ve hala 50 yıl önceki Türkiye gibi görmeleri. Bilmem anlatabiliyor muyum? Mühimmat, eleman, silah kaybediyorlar. ABD ne kadar ABD'de olsa onun da bu beslediği örgütlere ayırdıgı bir butce var :)

Kısacası 3-5 capulcuya boyun egecegimizi sandılar, oyle de olmadı. Gece rüyalarına girebilir simdi bu hain planları.
 
Emin ol o terör örgütleri bizi zorlayabilecek güçte olsaydı, hiç dur falan demezdi.
Bizi zorlayamıyor işte onu diyorum. ABD oradaki o örgütün yok olmasını istemiyor. Baktı ki sen yaldır yaldır gidiyorsun. Dedi dur. Çünkü daha da gidersen bunlar çil yavrusu gibi dağılacak. Savaş konusunda hiç bilgisi olmayan biri bile moral motivasyonun değerini bilir. Total War oynarken bile fazla hasar alırsanız bazı bölükler dağılır veya kaçar:) İşte bunlarda çözülme sürecine yaklaşınca hemen abilerine ulaştılar ve "Help me ez başe" dediler:) Yani kısacası YPG'den bir b.k olacağı yok. Sana dur demesinin sebebi o.
 
ABD abi yine dur dedi, yine durduk:) Kıbrıs'ta nasıl bu kadar yeter artık dur dediği anda durduysak, Suriye'de de aynısı oldu. Dünyaya kafa tuttuğumuz falan yok kimse kimseyi kandırmasın. Bize müsaade edildiği kadarıyla aslanlık yapıyoruz o kadar.
Ne yazık ki asıl olan şey bunlar. Ypg adlı terör örgütü amaçlarına kaldığı yerden devam edecek, Abd ise tekrar tırlarla silah yardımı yapacak.
 
@Getrost Bu operasyon devam etseydi, umarım ABD bize şöyle böyle yaptırım yaptı, yapacak, operasyon bitirilip anlaşma yapılmalıydı demeyecektin. Az çok ileri görüşlü bir insanım ve sizin gibilerin ciğerini bilirim, merak etme tahmin edebiliyorum fikirlerini. Üslubundan da belli ne olduğun.
 
30 km geri çekilmesi.
Biz kazandık. 30 km bizim oldu. 👍

indir.jpg
 
Şaka yapmışa mı benziyorum? Önce siz bir ciddi olun, önce siz bir ne istediğinizi bilin.

Operasyon olsa ABD yaptırım yapacak, ekonominin anasını ağlatacak diye söylenip duruyorsunuz, operasyon bitiyor, büyük yaptırımları engellemek için masaya oturuluyor ve yine bu sefer de sözlerinde durmadı diye söylenip duruyorsunuz? Ne istediğinizi biliyor musunuz siz?

Bu ülkede belli bir kesimi mutlu etmek hiç mutlu değil. Mutlu olmak istiyorsanız İsveç'e falan gidin, Orta Doğu ülkesinde pek aradıklarınızı bulamazsınız.

Ayrıca Türk Ordusu görevini layıkıyla yerine getirmiştir, layıkıyla operasyonu yapmıştır ve en az zararla da bölgeden ayrılacaktır. Yaptırım almadan bu işten çıkmak ve operasyonun belli bir bölgesini de iyice temizlemek yine bir başarıdır. Ama yine de bardağın boş tarafını görmek için çabalayan insanlar çok, sizin gibi.
Hükumet durmadan kararlarını değiştiriyor. Savaşacaksak savaşalım, barış yapacaksak barış yapalım.
 
Ben bu operasyonda yaşananlardan bazı şeyler anladım. Arap Birliği, AB, ABD yaptırım uyguladı ama dolar kuru 6 TL'yi ne kadar zorlamasına rağmen geçemedi. Aynı zamanda geçen sene yaşanan Brunson kriziyle kıyasladığımızda çok daha dirençli bir tablo görüyoruz. Birşeyler düzeliyor.
 
Acaba atılan yorumların bir çoğu ciddi olarak mı atıldı? Eğer öyle ise durum gerçekten vahim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı