Başarısızım ve dersleri anlamıyorum

Kesinlikle son gün çalışma, sayısal dersleri günü gününe çalış. Hatta bu tatil bile sizin için büyük bir fırsat. İyi değerlendir. Rehber Matematik izleyebilirsin, temelden anlatan bir kanal. Daha sonra ise kolaydan zora gidecek şekilde soru çözümü yapıp konuyu pekiştirirsin.
 
Dostum matematik temelin çok kötüyse bu 15 tatilde antrenmanlarla matematiği bitirmeni tavsiye ederim.
 
Bende hiç ezber yapamıyorum, dersi anlayamıyorum sayılır. Ama 11. sınıfta 87 ortalama yaptım. Taktiğim ise şu. Sınav gününden önce sınav konularıyla ilgili önemli notları bir kağıda yazıyorum. Ertesi gün sınavdan 1 ders önce hoca sınava çalışmamıza izin verdiğinde o kağıttakileri sürekli okuyorum. Hatta bazen kağıdı arkadaşlarıma verip bana sorular sormasını istiyorum. Genelde başarılı oluyor bu taktik. Ama şöyle bir eksisi var. Sınavdan sonra hiçbir konu aklında kalmıyor haliyle ama sınavı kurtarmak için denenebilir.
Sayısal derslerde işe yaramaz bu taktik. (Biyoloji hariç)
 
Aslında sadece böyle dertlerimin olmadığı eski zamanları özlüyorum ve her işimde bu düşünceler var ve unutmakta istemiyorum.
 
Sınavı kurtarmaya yeter.
Yetmez. Türlü türlü soru tipi var, sadece kağıttan okumak hiçbir şeye fayda sağlamaz. Kaldı ki bu işin birde YKS tarafı var. Şu an öğreneceğin konuyu gerçekten mantığıyla anlayıp TYT-AYT düzeyindeki soruları çözebilecek kıvama gelebildiysen ilerde sana kolaylık sağlar.
 
Yetmez. Türlü türlü soru tipi var, sadece kağıttan okumak hiçbir şeye fayda sağlamaz. Kaldı ki bu işin bir de YKS tarafı var. Şu an öğreneceğin konuyu gerçekten mantığıyla anlayıp TYT-AYT düzeyindeki soruları çözebilecek kıvama gelebildiysen ileride sana kolaylık sağlar.

Kankam yukarıdada dedim zaten hiçbir konu aklında kalmaz diye.
 
Ben zaten yanımda biri varken adamakıllı ders çalışabiliyorum okuldan arkadaşım olsa onlarla birlikte çalışırım.

Sayısalla ilgili videoları izlesem de anlamıyorum ki ama bunun nedeni şu anki depresif halim olabilir. Durumum çok kötü sadece ders çalıştım diyebilmek cevap anahtarından bakıp testleri çözüyorum ve bunu yaptığım için kendimden iğreniyorum.

Kendime zarar verme dediğim dersle ilgilenmek yerine burada olmam.

Her insanın depresif zamanları olur önemli olan bu olaydan kolay kurtulmak ve sakın cevap anahtarına bakıp test çözme bende öyle yapıyordum ancak sonradan fark ettim ki (benim için çok geçti) bir yararı yok tam tersine zararı çok başka bir yerde karşına aynı soru çıkabilir ancak konuyu bilmediğin için anlamadığın için çözerken zorlanacaksın hatta çözemeyeceksin merak video konusuna gelecek olursak da hemen kimse anlayamaz önemli olan yavaş yavaş gelişim göstermek.
 

Geri
Yukarı