Başınıza gelen paranormal bir olayı anlatın

Bir kere uyanık iken rüya gördüm hem TV açık onu izliyorum hem de rüya görüyorum ama eş zamanlı tvyide görüyorum ve siyah şeyler görmüştüm ayak kadar boyları vardı ve tepinme sesleri vardı.
Ama ilginç tarafı uyanktım yani TV de izliyordum.

Bu uyku felcidir bunda bir paranormallik yok. Uyku felci, halk arasında karabasan olarak bilinen uyku sırasında rüya döneminde kaslardaki fizyolojik felcin uyanınca da bir süre devam etmesidir. Kişinin bilinci kasların atomisiden daha önce açılır ve uyanıkken hareket eder.
 
Paranormal olay = insanların anlayamadığı basit olayları abartarak anlatmasıdır.

Örneğin:
  • Geçmişte cinlerin yaptığı veya yaptırdığını anlattıkları olayların, aslında insanların psikolojik rahatsızlıkları nedeniyle bu tarz şeyler gördüğünü iddia etmesi gibi.
  • Hamile kadınların düşük yaptıklarını bilemeyip bebeklerini cinlerin çaldığı veya cinlerin sırf bu sebepten hamile kadınlara daha çok musallat oldukları gibi.
Paranormal olay günümüzde yoktur.
Ellerine sağlık hocam ne güzel açıklamışsınız. Uyku felcine de karabasan derler genelde :D
 
Gece 3-4 civarı bilgisayardan kalkıp su içmeye gidecektim. Odanın kapısını açtım, aynı anda yüzüme bir esinti vurdu. Kafamı kaldırdığımda karanlığın içinde mutfağa doğru ilerlemekte olan 2 metrelik bir gölge gördüm. Babam da su içmeye gidiyormuş.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı