Başka bir ülkeye gitmeyi planlıyor musunuz?

Başka bir ülkeye gitmeyi planlıyor musunuz?

• Evet

• Hayır

• Kararsızım

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Hayır, gitmezdim. Ama halam, teyzem falan yaşasaydı 1 saniye bile burada durmazdım. İş bulmam zor olacak, iş bulsam bile yurtdışında kiralar aşırı derecede pahalı. Kazandığım paranın çoğunu kiraya, markete vs. harcayacağım. Bu da benim yaşamımı zorlaştıracaktı. Açıkçası ben eğer yurtdışında bir akrabam yoksa gitmem. Bence siz bu yurtdışına gitmeyi çok abartıyorsunuz. Sadece iyi yönlerini alıyorsunuz. Oysa ki kötü yönleri iyi yönleri kadar fazla.
Tek kötü yanı kira ve dil bence. Eğer İngilizce biliyorsan çoğu ülkede kurtarır zaten. Kira için şöyle bir örnek vereyim uzaktan bir akrabamızın oğlu Ege Üniversitesi'nde Makine Mühendisliği bitirip Almanya'ya gitti şuan 3600€ maaş ile çalışıyor 1000€ kira koyar mı sence? Üstelik çalışalı 1 sene oldu muhtemelen maaşında arttırım yapılacak, belirli bir süre çalıştıktan sonra da devlet destek veriyor 500€'da elektrik, su, ısınma, market masrafları desek yine 2100€ kalıyor. Gayet yeterli bir para bence.

Ülkedeki saçma yönetimden dolayı ve ekonomiyi batıran maliye bakanı yüzünden gitmek istiyorum. Okumayı düşündüğüm üniversite erasmus ile yurtdışına gönderiyor. Gidersem erasmus ile İtalya'ya falan orada kalmak isterim. Ve ya Almanya ve Fransa olsun fark etmez. Avrupa'ya göre sıcak yer lazım bana. Avrupa'daki en sıcak ülkelerden biri Türkiye fakat refah seviyesi her geçen gün düşüyor.

Avrupa bizi kıskanıyor! Ekonomi kötü diyenlerin hepsi Vatan haini!

Avrupa bizi kıskanıyor! Ekonomi kötü diyenlerin hepsi Vatan haini!

Yalnız ekonomi kötü yani önüne sürülmesinimi istiyorsun? Örnek veriyim 2016'da GTX 1080 dolar o zaman 2 diye hatırlıyorum. 1500-2000 TL civarına diye hatırlayorum fakat yanlış söyle miyim? O fiyatlarda falandı sonra sağ olsun batırdı. Üniversite hocası kim lan maliye bakanının 🤣. Adamın ekonomisi ile alakası bile yok. 2018'in sonlarında GTX 1080'ni ben 6000 TL görüyordum. Şimdi ekonomi kötü değil mi? Kiralar 1500 TL olmuş. Bizim devlet elektrik, su ve doğalgazda halka geçiriyor. Yardımda etmıyorlar. Asgari ücret 2300 TL Euro cevirdiğinde 260 Euro yapıyor. Bizim Almanya'da yaşayan insanda farkımız ne biz insan değil miyiz? Oradaki adamlar 1500 Euro asgari ücret alıyor. Bize bak 260 Euro biz insan değil miyiz?

Tek kötü yanı kira ve dil bence. Eğer İngilizce biliyorsan çoğu ülkede kurtarır zaten. Kira için şöyle bir örnek vereyim uzaktan bir akrabamızın oğlu ege üniversitesi'nde makine mühendisliği bitirip Almanya'ya gitti şu an 3600€ maaş ile çalışıyor 1000€ kira koyar mı sence? Üstelik çalışalı 1 sene oldu muhtemelen maaşında arttırım yapılacak, belirli bir süre çalıştıktan sonra da devlet destek veriyor 500€'da elektrik, su, ısınma, market masrafları desek yine 2100€ kalıyor. Gayet yeterli bir para bence.

Eğitimimizde yabancı dile bence hiç önem vermiyorlar. Hadi biraz İngilizce veya Almanca her neyse biliyorsun. Kendimden örnek vermek gerekirse az çok anlarım ama kesinlikle mantıklı bir cümle kuramam. Bir süre sonra alışır mıyım alışamaz mıyım bilmem ama beni çok soğutur bu olay. Öğrenci olarak, işçi olarak gitmenin büyük sıkıntıları var zaten. Kaç ay uğraşıyorsun. Her zaman da şansın yaver gitmiyor. Yani birkaç kişi 3600€ alıyor ve devlet destek sağlıyor diye benim buna bel bağlayarak gitmem büyük bir risk.

Kimse demiyor ki büyük adam olıyım ülkedeki yanlışları düzeltiyim herkes gitme peşinde. Herkes gitme peşinde bu ve bunun gibi insanlari fetöcü Vatan hainleri olduğunu düşünüyorum. Neymiş efendim dolar çok yüksekmiş başka ülkeye gitmek istiyormuş. Neymiş efendim ekonomi çok kötüymüş. Neymiş efendim vatandaşı olmasan çok güzel ülkeymiş. Allah Allah kimse demiyor ki ben buluş yapayım da ülkemi kurtarayım. Dolarla maaş almadığınız için gidemessiniz başka ülkeye. (Ciddi değil aklıma ne geliyorsa yazdım)

Dostum sağda tarafta kapı var oradan git gerçekleri bir gör gel. TÜBİTAK kaç tane buluşu Red etti. Gittiler organik hoşafı seçtiler. Hoşaf içenmi var? TÜBİTAK'ın Red ettiği buluşların hepsi Avrupa'da ve dünyada neredeyse ilk 10 getirdi. Kaçtı hatırlamıyorum ama yüksekti. Ülkede buluş yapsan bile destek yok devlet tarafından anlayın artık şunu beyin göçü boşuna yapılmıyor. Bilim insanına ülken de değer vermez ona değer veren ülkeye gider.

Yalnız ekonomi kötü yani önüne sürülmesinimi istiyorsun? Örnek veriyim 2016'da GTX 1080 dolar o zaman 2 diye hatırlıyorum. 1500-2000 TL civarına diye hatırlayorum fakat yanlış söyle miyim? O fiyatlarda falandı sonra sağ olsun batırdı. Üniversite hocası kim lan maliye bakanının 🤣. Adamın ekonomisi ile alakası bile yok. 2018'in sonlarında GTX 1080'ni ben 6000 TL görüyordum. Şimdi ekonomi kötü değil mi? Kiralar 1500 TL olmuş. Bizim devlet elektrik, su ve doğalgazda halka geçiriyor. Yardımda etmıyorlar. Asgari ücret 2300 TL Euro cevirdiğinde 260 Euro yapıyor. Bizim Almanya'da yaşayan insanda farkımız ne biz insan değil miyiz? Oradaki adamlar 1500 Euro asgari ücret alıyor. Bize bak 260 Euro biz insan değil miyiz?

Hocam ekonomi gerçekten kötü 1 sene önce 7000 TL'ye bilgisayar almıştım. 3 ay çalışarak aldım o bilgisayarı. Amerika'ya bir baktım 750 dolar tutuyor benim bilgisayar şaka gibi 3 ay canım çıktı günde 12 saat çalışmaktan.

Kimse demiyor ki büyük adam olıyım ülkedeki yanlışları düzeltiyim herkes gitme peşinde. Herkes gitme peşinde bu ve bunun gibi insanlari fetöcü vatan hainleri olduğunu düşünüyorum. Neymiş efendim dolar çok yüksekmiş başka ülkeye gitmek istiyormuş. Neymiş efendim ekonomi çok kötüymüş. Neymiş efendim vatandaşı olmasan çok güzel ülkeymiş. Allah Allah kimse demiyor ki ben buluş yapayım da ülkemi kurtarayım. Dolarla maaş almadığınız için gidemessiniz başka ülkeye. (Ciddi değil aklıma ne geliyorsa yazdım)
Böyle diyenlere cevabım:
İmkan var da biz buluş yapmıyoruz zaten. Benim de kimyaya, uzaya ilgim var. Var mı Türkiye'de uzay araştırma üssü gezip görelim?
Var mı Türkiye'de gençlerin gidip Kimya hakkında araştırma yapacağı bir laboratuvar?
Hem böyle diyen kişi sen ne yaptın ülken için?

Dostum sağda tarafta kapı var oradan git gerçekleri bir gör gel. TÜBİTAK kaç tane buluşu Red etti. Gittiler organik hoşafı seçtiler. Hoşaf içenmi var? TÜBİTAK'ın Red ettiği buluşların hepsi Avrupa'da ve dünyada neredeyse ilk 10 getirdi. Kaçtı hatırlamıyorum ama yüksekti. Ülkede buluş yapsan bile destek yok devlet tarafından anlayın artık şunu beyin göçü boşuna yapılmıyor. Bilim insanına ülken de değer vermez ona değer veren ülkeye gider.
(Ciddi değil aklıma ne geliyorsa yazdım)

Kimse demiyor ki büyük adam olıyım ülkedeki yanlışları düzeltiyim herkes gitme peşinde. Herkes gitme peşinde bu ve bunun gibi insanlari fetöcü Vatan hainleri olduğunu düşünüyorum. Neymiş efendim dolar çok yüksekmiş başka ülkeye gitmek istiyormuş. Neymiş efendim ekonomi çok kötüymüş. Neymiş efendim vatandaşı olmasan çok güzel ülkeymiş. Allah Allah kimse demiyor ki ben buluş yapayım da ülkemi kurtarayım. Dolarla maaş almadığınız için gidemessiniz başka ülkeye. (Ciddi değil aklıma ne geliyorsa yazdım)

Hocam lütfen ironi deyin yalvarırım ironi yaptım deyin.

Hocam ekonomi gerçekten kötü 1 sene önce 7000 TL'ye bilgisayar almıştım. 3 ay çalışarak aldım o bilgisayarı. Amerika'ya bir baktım 750 dolar tutuyor benim bilgisayar şaka gibi 3 ay canım çıktı günde 12 saat çalışmaktan.

Ülkeyi mahvetmeseler iyi bir yönetim ve iyi bir ekonomi olsa niye ben ülkemden gideyim. Türkiye'nin toprakları dünyadaki en değerleri topraklardan biri çok güzel hammaddeler var fakat bunu yönetebilen bir yönetim ve maliye bakanı yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı