Başka bir ülkeye gitmeyi planlıyor musunuz?

Başka bir ülkeye gitmeyi planlıyor musunuz?

• Evet

• Hayır

• Kararsızım

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
İmkan olsa 1 saniye durmam.
Fakat eğitim sistemi kötü diye derslere çalışmamak ayrı bir kafadır.
Elimden gelenin fazlasını yapıyorum her sınavdan 80 - 90 alıyorum ve sınıf birincisiyim demek istediğim şu ki eğitim sistemi kötü diye yan gelip yatmak aptallıktan başka bir şey değildir.

Eğitimimizde yabancı dile bence hiç önem vermiyorlar. Hadi biraz İngilizce veya Almanca her neyse biliyorsun. Kendimden örnek vermek gerekirse az çok anlarım ama kesinlikle mantıklı bir cümle kuramam. Bir süre sonra alışır mıyım alışamaz mıyım bilmem ama beni çok soğutur bu olay. Öğrenci olarak, işçi olarak gitmenin büyük sıkıntıları var zaten. Kaç ay uğraşıyorsun. Her zaman da şansın yaver gitmiyor. Yani birkaç kişi 3600€ alıyor ve devlet destek sağlıyor diye benim buna bel bağlayarak gitmem büyük bir risk.
Ben yabancı dilime güvendiğim için gitmek istiyorum zaten. İş bulmak kolay değil evet, önceden paran hazır olursa gidip birkaç günlüğüne bir otelde kalıp ev için iş için araştırma yaparsın. Ya da birçok Türk var orada onlar ile konuşmaya çalışırsın. İş bulman uzun sürecekse gidip bir dükkanda garsonluk yaparak geçimini sağlayıp iş bulduktan sonra daha iyi para kazanırsın.

Hocam örnek vereyim üniversitede çoğu arkadaşım harç ücretini yatıramadığı için ders alamıyorlardı ve gerçekten çok zeki insanlardı. Devlet onlara 500 TL kredi veriyordu 500 TL 1 ay boyunca neye yetecek ki.
Aklında başka ülkeye gitme isteyi olmayan bu vatanın öz evlatları sadece 500tl ile geçinebilir.

Ben yabancı dilime güvendiğim için gitmek istiyorum zaten. İş bulmak kolay değil evet, önceden paran hazır olursa gidip birkaç günlüğüne bir otelde kalıp ev için iş için araştırma yaparsın. Ya da birçok Türk var orada onlar ile konuşmaya çalışırsın. İş bulman uzun sürecekse gidip bir dükkanda garsonluk yaparak geçimini sağlayıp iş bulduktan sonra daha iyi para kazanırsın.

Yabancı dilinize güveniyorsanız, yurtdışındaki bir ülkeye kolayca adapte olacağınıza inanıyorsanız, bazı dezavantajları göze alıyor ve iyi bir iş bulacağınızı düşünüyorsanız elbette gidebilirsiniz. Ben hayatıma sıfırdan başlamak istemiyorum ve şuanki hayatımdan daha kötü bir hayat yaşayabilirim düşüncesiyle gitmeyeceğim. Bir yardım eli olsa elbette giderim, fakat oradaki türklere de ne kadar güvenirsin ayrı konu. Kısacası risk alamam.

Aklında başka ülkeye gitme isteyi olmayan bu Vatan'ın öz evlatları sadece 500TL ile geçinebilir.

Hocam bakın ben elektrik elektronik mühendisliği okuyorum yaptığımız projelerdeki malzeme maliyeti aylık 200-250 TL arası tutuyor. Öğrenci arkadaş 250 TL ile kiramı verecek, gıdamı alacak, faturalarımı ödeyecek hangi birini yapabilirsiniz 250 TL ile.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı