Başka bir ülkeye gitmeyi planlıyor musunuz?

Başka bir ülkeye gitmeyi planlıyor musunuz?

• Evet

• Hayır

• Kararsızım

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.

Ben Almanya vatandaşıyım zaten son 2 senem okulum bitince kalmaya niyetim yok.
Özgürlüğün en büyük düşmanı halinden memnun olan kölelerdir.
Che guevara.

Dolar 2-3TL civarina duserse Kore ve Japonya'ya gidecegim demistim, sozumun hala arkasindayim. Dolar'in dusmesine gerek yok, parayi buldugum an direkt gidecegim. Bir yil bile olsa bir yil bu ulkeden uzakta, orada yasayacagim bir yilin gercekten iyi olacagini bilerek, caddede birisi beni bicaklayacak mi korkusu olmadan rahatca yasayabilmek icin can atiyorum. Bu ulke 100IQ altindaki insanlara yasama izin verdigi surece duzelmeyecek.

Sokakta yaşayıp benzinliklerde duş alıp sokakta sınavlara hazırlanıp yaşabilir doğru söylüyorsunuz.
Arkadaşlar şaka yapmıştım ciddi almadınız umarım.

Bu yıl bilgisayar mühendisliği okumaya başlıyacağım yani iş için tabi ki gitmek isterim ama kişisel olarak pek değil sonuçta ekonomik olarak iyi olsada kültür farkı çok (özellikle anadolu da yaşayanlar için) kişisel olarak sadece görüp gelmek isterim.

Turist olarak ve iş için evet.

Siz sadece Amerika'nın iyi yönlerini görüyorsunuz veya gösteriyorlar. Oysa ki o kadar işsiz, yoksul insan var. Filmlerdeki gibi yaşamak için dediğim gibi bir yardım eli gerekiyor.

Fark ettiyseniz gitme sebebim sadece meslek amacıyla. Yani yurt dışına sırf macera olsun diye gitmiyorum ve çalışacağım yerde alacağım 100.000 ile 160.000 dolar (yıllık) beni yurt dışında yaşatır diye düşünüyorum. Bu arada Amerika'nın kötü yanlarını da biliyorum. Özellikle sağlık açısından Amerika çok kötü bir ülke. Eğer sigortanız yoksa ölecek olsanız bile hastaneye almazlar insanı. Eğer Türkiye'de bu işin asıl görevi için pozisyon olursa yurt dışına gitmek yerine Türkiye'de kalmayı isterim.

Gitmeyi düşünmüyorum Türkiye'deki şartlar zor olsa da kendi alanında iyilerden biriysen gene iş bulabiliyorsun.( Bazı meslekler hariç.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…