Başka bir ülkeye gitmeyi planlıyor musunuz?

Başka bir ülkeye gitmeyi planlıyor musunuz?

• Evet

• Hayır

• Kararsızım

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Evet arkadaşlar çoğu kişi gitmek istiyor. Fakat bu ülkeyi kim kurtaracak bizden başka? Biz gidersek sen gidersen kim kurtaracak arkadaşlar bu ülkeyi. Tamam biliyorum bazı alanlarda (özellikle ekonomi) kötü olabiliriz ama artık bir şeyler yapmamız gerekiyor.
Gidicem diyenlerin %60'ı gidemeyecek zaten, çokta takma o yüzden. Soruna cevap vereyim mevcut hükümet değişmedikçe herkes normal olarak gitmek istiyor, değişince kalmak isteyenler olacaktır.

Devlet bir şey yapmıyorken halkta fazla bir şey yapmasını bekleme.
Kardeşim biliyorum maalesef devletimiz pek destek vermiyor fakat tembelliğe vurmamalıyız. Şuanki hükümet geçici, bu gider başkası gelir. Ama artık bir şeyler yapmamız lazım. Herkes bir şeylerden kaçınıyor. Böyle olmaz artık.

Ne olursa olsun Atatürk'ün bizlere emanet ettiği toprakları bırakmaya niyetim yok. Eskiden hiç durmam, giderim diye düşünüyordum ama fikirlerim değişti. Ne şartlarda kurulmuş ve gençlere emanet edilmiş bu ülkeyi biz nasıl olur da terketmeyi düşünürüz? Çok utanç verici bir düşünce! Bu ülkede doğdum ve bu ülkede öleceğim. İşler elbet bir gün düzelir. O günler geldiğinde hep beraber katlandık ve başardık demek isterim.

Gitmek isterdim. Zaten vatandaşlık konusu falanda sıkıntı değil Avrupa için. Ama benim okulum, babamın işi düzende olduğu için gidipte işleri yoluna koyamazsak o zaman sıkıntı olacak. Babamın işinde sıkıntı yok çünkü işinde tecrübeli ve oraya gidip geldiği için oradaki işleri falan biliyor. O Almanca’yı orta seviye de biliyor. Ama ben oraya gidip okula başladığım zaman Almanca bilmediğim için sıkıntı olacak. İşleri güzelleştirelim derken daha da batırma ihtimalimiz de var. Türkiye’de yaşadığım hayattan memnun muyum diye sorarsanız. Memnum değilim. Neden değilim? Her gün kötüleşen ekonomi, her gün gördüğümüz kadın cinayetleri, adalet ve hukuğun olmaması, olmayan eğitim ve diğer sistemler, daha saymadığım bir sürü sorun. Ama ülkeden gitmek istiyorum maalesef.

Gitmek isterdim. Zaten vatandaşlık konusu falanda sıkıntı değil Avrupa için. Ama benim okulum, babamın işi düzende olduğu için gidipte işleri yoluna koyamazsak o zaman sıkıntı olacak. Babamın işinde sıkıntı yok çünkü işinde tecrübeli ve oraya gidip geldiği için oradaki işleri falan biliyor. O Almanca’yı orta seviye de biliyor. Ama ben oraya gidip okula başladığım zaman Almanca bilmediğim için sıkıntı olacak. İşleri güzelleştirelim derken daha da batırma ihtimalimiz de var. Türkiye’de yaşadığım hayattan memnun muyum diye sorarsanız. Memnum değilim. Neden değilim? Her gün kötüleşen ekonomi, her gün gördüğümüz kadın cinayetleri, adalet ve hukuğun olmaması, olmayan eğitim ve diğer sistemler, daha saymadığım bir sürü sorun. Ama ülkeden gitmek istiyorum maalesef.
Herkes gitmek istiyor hocam. Ardında böyle sövüyorlar ben böyle devletini si.... gibi.

Evet arkadaşlar çoğu kişi gitmek istiyor. Fakat bu ülkeyi kim kurtaracak bizden başka? Biz gidersek sen gidersen kim kurtaracak arkadaşlar bu ülkeyi. Tamam biliyorum bazı alanlarda (özellikle ekonomi) kötü olabiliriz ama artık bir şeyler yapmamız gerekiyor.
Ülkemizde milyonlarca diplomalı işsizler olduğu için ve torpil diye bir kavram geliştiği için, gençlere söz hakkı tanımayı sisteme karşı, sistemi belki de düzeltecek şeyler söylemelerini engelledikleri için bir şey yapamıyoruz. Hatam varsa düzeltin.

Ülkemizde milyonlarca diplomalı işsizler olduğu için ve torpil diye bir kavram geliştiği için, gençlere söz hakkı tanımayı sisteme karşı, sistemi belki de düzeltecek şeyler söylemelerini engelledikleri için bir şey yapamıyoruz. Hatam varsa düzeltin.
Haklısın dostum. Şuan ki düzen gerçekten berbat. Torpil desen diz boyu zaten, işsizlerde var. Şuan ki hükümet maalesef bunlarla ilgilenmiyor. Keşke sorunlarımız bunlar değilde başka şeyler olsaydı. Maalesef bu sorunların düzelebilmesi çok zor. Bu ülkede doğduk yapabileceğimiz tek şey çalışmak.

Yok hocam hatanız yok. Devlet millete islamla kandırıyor. Millet böylece yiyor ama kandırıldığına haberi yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı