Başladığım işten çabuk sıkılıyorum

684117

Centipat
Başladığım işten çabuk sıkılıyorum. Büyük hayallerle başladığım her işten. Mesela 1-2 ay önce çok büyük hayallerle Python öğrenmeye başlamıştım ta ki OOP kısmına gelene kadar :) Onu anlamayınca moralim bozuldu ve ben yaklaşık 2 haftadır videoları bile açmaya üşeniyorum. İngilizcemi geliştirmeye başlamıştım yine aynısı. Almanca öğrenmeye başlamıştım yine aynısı. Yani bu halledemediğim şeyler yüzünden moralimin bozulmasını nasıl engelleyebilirim? Nasıl kendimi hayallerim için çalışırken mutlu edebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
İnsan beyni sürekli kolay olan şeyleri yapmak istiyor. Zorla karşılaşınca da böyle oluyor işte. Bence isin temeli yapacağın şeyin zor olduğunu kabul etmekte yatıyor. Kolay olsa herkes yapar zaten.

Başladığım işten çabuk sıkılıyorum. Büyük hayallerle başladığım her işten. Mesela 1-2 ay önce çok büyük hayallerle Python öğrenmeye başlamıştım ta ki OOP kısmına gelene kadar :) onu anlamayınca moralim bozuldu ve ben yaklaşık 2 haftadır videoları bile açmaya üşeniyorum. İngilizcemi geliştirmeye başlamıştım yine aynısı. Almanca öğrenmeye başlamıştım yine aynısı. Yani bu halledemediğim şeyler yüzünden moralimin bozulmasını nasıl engelleyebilirim? Nasıl kendimi hayallerim için çalışırken mutlu edebilirim?

Bunun sebebi zorunlu olmaman. İnsaatta aileni gecindirmeye çalışsan mesela isimden sıkıldım diyemezsin. Zor yolu iradeni güçlendir kolay yolu Dehb'i araştır.

Başladığım işten çabuk sıkılıyorum. Büyük hayallerle başladığım her işten. Mesela 1-2 ay önce çok büyük hayallerle Python öğrenmeye başlamıştım ta ki OOP kısmına gelene kadar :) Onu anlamayınca moralim bozuldu ve ben yaklaşık 2 haftadır videoları bile açmaya üşeniyorum. İngilizcemi geliştirmeye başlamıştım yine aynısı. Almanca öğrenmeye başlamıştım yine aynısı. Yani bu halledemediğim şeyler yüzünden moralimin bozulmasını nasıl engelleyebilirim? Nasıl kendimi hayallerim için çalışırken mutlu edebilirim?

Aynı evde spor yapmaya benziyor bu durum üşenirsin ertelersin falan ama salona gidince şevk ile yaparsın kısaca ne yapmak istiyorsan kursuna gidebilirsin sosyal aktivite ile yapacağın için hem motive olursun hem sıkılmazsin.

Eğitimde her işte bir zorluk vardır. Kolay olsaydı zaten herkes yapardı. Odaklanmak ve gerçekten anlamak için çaba göstermek gerekir. Eninde sonunda üstesinden geleceksiniz. Yeri gelir bir kisimda takılı kalır 1 haftanizi harcarsınız. Bu işler boyledir.

Ama şu var, sizin aslında esas sorununuz isteksiz olmanız ve uğraşmak istemiyor olmanız. Öğrenmeye çalıştığınız şeyler devasa zorlukta olan şeyler degil. Bugün dünyada İngilizce ve Almanca öğrenmiş milyonlarca insan var. O kadar insan çok zeki olduklarından veya aşırı çalıştıklarından öğrenmedi. Bu diller kolay dillerdir ve tek işiniz bu dilleri öğrenmek olursa kısa bir sürede halledersiniz. Ama mesela makine mühendisi, inşaat mühendisi, bilgisayar mühendisi olmak böyle değildir. İyi bir mühendis olmak gerçekten zordur ve birkaç senede halledilemez. O yüzden gözünüzde büyütmeyin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı