Başlangıç için motor önerisi

MehmetByzt

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R7 240 Ekran Kartı, i5 650 İşlemci
Meslek
Öğrenci
Merhabalar. 16 yaşındayım. Şimdi A1 ehliyet alabiliyorum ve bu ehliyette GSXR125 düşündüm. Hatta bununla ilgili konuda açtım. Lâkin yakın çevremde insanlar paranı biriktir, 18 yaşına geldiğinde A2 ehliyet al dediler. Sebepleri ise 125CC motorun bazı yerlerde 250CC'den bile tehlikeli olduğunu söylediler. Sizce ne yapmalıyım? A2 ehliyet alırsam CBR500R düşündüm. Bu motorla başlanır mı? İyi forumlar.

Abicim, CBR500 VE CB500R gayet güzel A2 sınıfındaki en dolu modellerden ikisi. Ben Supersport oturuş pozisyonundan ötürü çok tercih etmediğim için (her ne kadar geçmişte çok egzotik bir Supersport sahibi olmuş olsam da) CB500 hornet tercih ederdim. Tabii zevkler değişir o sebeple sen onu beğendiysen alabilirsin. GSX-R125 her ne kadar kaliteli bir motor olsa da parçasını bulmak neredeyse imkansız, bulsan bile çok çok pahalı ayrıca 1.5-2 sene sonra satacaksın dopal olarak o zaman da maalesef satmakta hayli zorlanırsın %99 da çok ölü bir fiyata verirsin. Yani illa şimdi motosiklete binmek istiyorsan TVS Raider gibi bir şey al bin hem parçaları ucuz hem satması kolay. Yok diyorsan ki madem öyle beklerim o zaman 18 olunca CB500 hornet ya da CBR500 ikilisinden birine bakabilirsin. 125CC evet şehir içinde çok olmasa da şehirler arası yollarda çok tehlikeli. Sürekli emniyet şeridine kaçmak zorunda kalırsın (bu da yasal değil, cezası var) araçlar taciz edecektir.

Merhaba. 16 yaşındayım. Şimdi A1 ehliyet alabiliyorum ve bu ehliyette GSX-R125 düşündüm. Hatta bununla ilgili konuda açtım. Lâkin yakın çevremde insanlar paranı biriktir, 18 yaşına geldiğinde A2 ehliyet al dediler. Sebepleri ise 125CC motorun bazı yerlerde 250CC'den bile tehlikeli olduğunu söylediler. Sizce ne yapmalıyım? A2 ehliyet alırsam CBR500r düşündüm. Bu motorla başlanır mı? İyi sosyaller.

Ne kadar Supersport motor sevmesemde CBR500rr cidden çok güzel ve dolu bir motor. Ama motor bence heves işi ve hevesin kaçtığında tekrar o heves gelir mi bilmiyorum. O yüzden şimdi hevesin varken voge, TVS tarzı nispeten segmentine göre kaliteli ve seni yormayacak motor alman en mantılısı olur. GSX-R125 çok güzel motor fakat satarken zorlanırsın ve daha yenisin elbet düşüceksin kalkacaksın ama umalım hiç olmasın. Bu durumda parçası ucuz servisi olan bir model daha yararına olur.

Ne kadar Supersport motor sevmesemde CBR500rr cidden çok güzel ve dolu bir motor. Ama motor bence heves işi ve hevesin kaçtığında tekrar o heves gelir mi bilmiyorum. O yüzden şimdi hevesin varken voge, TVS tarzı nispeten segmentine göre kaliteli ve seni yormayacak motor alman en mantılısı olur. GSX-R125 çok güzel motor fakat satarken zorlanırsın ve daha yenisin elbet düşüceksin kalkacaksın ama umalım hiç olmasın. Bu durumda parçası ucuz servisi olan bir model daha yararına olur.
Elbet düşeceğim. Haklısınız. Bütçe olarak evet, kısıtlıyım. Ama öyle aman aman hızlara çıkmayacağım. Üniversiteye giderken vesaire kullanmak istiyorum asıl. Temel amacım şu anlık bu. R25 önerir misiniz peki?

Abicim, CBR500 VE CB500R gayet güzel A2 sınıfındaki en dolu modellerden ikisi. Ben Supersport oturuş pozisyonundan ötürü çok tercih etmediğim için (her ne kadar geçmişte çok egzotik bir Supersport sahibi olmuş olsam da) CB500 hornet tercih ederdim. Tabii zevkler değişir o sebeple sen onu beğendiysen alabilirsin. GSX-R125 her ne kadar kaliteli bir motor olsa da parçasını bulmak neredeyse imkansız, bulsan bile çok çok pahalı ayrıca 1.5-2 sene sonra satacaksın dopal olarak o zaman da maalesef satmakta hayli zorlanırsın %99 da çok ölü bir fiyata verirsin. Yani illa şimdi motosiklete binmek istiyorsan TVS Raider gibi bir şey al bin hem parçaları ucuz hem satması kolay. Yok diyorsan ki madem öyle beklerim o zaman 18 olunca CB500 hornet ya da CBR500 ikilisinden birine bakabilirsin. 125CC evet şehir içinde çok olmasa da şehirler arası yollarda çok tehlikeli. Sürekli emniyet şeridine kaçmak zorunda kalırsın (bu da yasal değil, cezası var) araçlar taciz edecektir.
Çok teşekkür ederim. Peki ne önerirsiniz? Aklımda r25 var. Düşük devirde iş görür gibi geliyor.

Elbet düşeceğim. Haklısınız. Bütçe olarak evet, kısıtlıyım. Ama öyle aman aman hızlara çıkmayacağım. Üniversiteye giderken vesaire kullanmak istiyorum asıl. Temel amacım şu anlık bu. R25 önerir misiniz peki?

Çok teşekkür ederim. Peki ne önerirsiniz? Aklımda R25 var. Düşük devirde iş görür gibi geliyor.

Şu an R25 süremezsin, ehliyetin yetersiz. R25 sıfır alacaksan ancak o zaman alınır. Ucuz da değil pahalı 400 bin lira şu an sıfırı o da bulabilirsen 2 sene sonra ne olur bilinmez ama sürekli zamlanacağı ortada. "Düşük devirde iş görür gibi geliyor" derken ne dedin anlamadım fakat bahsettiğin şey R25'in düşük devirlerdeki performansı nasıldır diye soruyor isen çok kötüdür. Motorun torku ve tork iletimi iyi değil. 250CC sonuçta fazla bir şey beklememek lazım. Daha deminde A2 alınca CBR500 düşündüm deyip, şimdi de bütçem kısıtlı demişsin. CBR500 bugün 500 bin liranın üzerinde. Yani bütçen nedir bilmiyorum fakat yaz ki ona göre yardımcı olayım. R25'i ikinci el almak akıl karı değil. Bu ülkede motor kültürü yok, motorlar çok çabuk yıpranıyor, hele bir de gençlerin bindiği motorlar ise.

Dominar400 bakabilirsin, A2 alınca fiyatı daha uygun fakat abim 2 sene sonrasını konuşuyoruz :) nasıl olacak bu iş değil mi? Fiyatlar ne olacak, yeni modeller gelecek mi vs. nereden bilelim. Şu an bir şey istiyorsan uygun fiyatlı TVS Raider bakabilirsin.

Çok teşekkür ederim. Peki ne önerirsiniz? Aklımda R25 var. Düşük devirde iş görür gibi geliyor.

Hocam bana sorarsanız R25 alacaksanız sıfır alın 2. el işine hiç girişmeyin hemen hemen hepsi yıpranmış motorlar çünkü. Sıfır kısmına da baktığımız zaman R25 gibi bir motora o parayı vermem ben şahsen o yüzden bütçeni söylersen önermem daha kolay olur

Diğer yorumlara katılmıyorum.

Şu an R25 süremezsin, ehliyetin yetersiz. R25 sıfır alacaksan ancak o zaman alınır. Ucuz da değil pahalı 400 bin lira şu an sıfırı o da bulabilirsen 2 sene sonra ne olur bilinmez ama sürekli zamlanacağı ortada. "düşük devirde iş görür gibi geliyor" derken ne dedin anlamadım fakat bahsettiğin şey R25'in düşük devirlerdeki performansı nasıldır diye soruyor isen çok kötüdür. Motorun torku ve tork iletimi iyi değil. 250CC sonuçta fazla bir şey beklememek lazım. Daha deminde A2 alınca CBR500 düşündüm deyip, şimdi de bütçem kısıtlı demişsin. CBR500 bugün 500 bin liranın üzerinde. Yani bütçen nedir bilmiyorum fakat yaz ki ona göre yardımcı olayım. R25'i ikinci el almak akıl karı değil. Bu ülkede motor kültürü yok, motorlar çok çabuk yıpranıyor, hele bir de gençlerin bindiği motorlar ise.

Dominar400 bakabilirsin, A2 alınca fiyatı daha uygun fakat abim 2 sene sonrasını konuşuyoruz :) nasıl olacak bu iş değil mi? Fiyatlar ne olacak, yeni modeller gelecek mi vs. nereden bilelim. Şu an bir şey istiyorsan uygun fiyatlı TVS Raider bakabilirsin.

Dominar 400 almak akıl mantık işi değil. Taksitle satılan motoru konu sahibi gidip peşin alırsa, 2 yıl sonra yarı fiyatına satamadığı için rezil olur. Taksitle satılan motorun ikinci el piyasası inanılmaz hantal olur.

Kankam şimdi şöyle sende trafik tecrübesi var mı o önemli. Ben 12 yaşımdan 16'ya kadar 100 CC'lik cub sürdüm. Hep trafikteydim kuryelik, işe git gel, okula git gel vs sürekli kullanıyordum ve tecrübem vardı. 16 yaşında R25 kullanmaya başladım şu an 18'im ehliyete daha yeni yazıldım. Küçükşehirde olduğum için ehliyetsiz kullanmam sorun olmadı, çok şükür şimdiye kadar kaza bela, başıma geçirme gibi bir muhabbet de yok. R7'ye yükseltmeyi düşünüyorum.

Sana tavsiye verecek olursam yaşadığın şehir İstanbul, Antalya gibi trafik denetimi sıkı bir yer ise 125 CC Drift L olur, TVS Raider olur onlardan birini alman. Hem satarken çok uğraşmazsın.

Ehliyet sorun olmayacaksa R25, MT25 alabilirsin. Trafik tecrüben yoksa MT25 daha mantıklı ilk motorun illahi düşürüyorsun çünkü grenajlı almamak mantıklı tercih olur.

Son olarak sıfırına 400 bin verilmez bu motorun. 3,5 bin kilometre ikinci el tercih edebilirsin. Bakımları serviste yapılmış olmasına dikkat et, amortisör keçeleri duruyor mu kontrol et ona göre satın alabilirsin.

250 CC alırsam ölürüm diye düşünme tüm olay elinin ayarına ve sabrına bakıyor.

Dominar 400 almak akıl mantık işi değil. Taksitle satılan motoru konu sahibi gidip peşin alırsa, 2 yıl sonra yarı fiyatına satamadığı için rezil olur. Taksitle satılan motorun ikinci el piyasası inanılmaz hantal olur.

Kankam şimdi şöyle sende trafik tecrübesi var mı o önemli. Ben 12 yaşımdan 16'ya kadar 100 CC'lik cub sürdüm. Hep trafikteydim kuryelik, işe git gel, okula git gel vs sürekli kullanıyordum ve tecrübem vardı. 16 yaşında R25 kullanmaya başladım şu an 18'im ehliyete daha yeni yazıldım. Küçükşehirde olduğum için ehliyetsiz kullanmam sorun olmadı, çok şükür şimdiye kadar kaza bela, başıma geçirme gibi bir muhabbet de yok. R7'ye yükseltmeyi düşünüyorum.

Sana tavsiye verecek olursam yaşadığın şehir İstanbul, Antalya gibi trafik denetimi sıkı bir yer ise 125 CC Drift L olur, TVS Raider olur onlardan birini alman. Hem satarken çok uğraşmazsın.

Ehliyet sorun olmayacaksa R25, MT25 alabilirsin. Trafik tecrüben yoksa MT25 daha mantıklı ilk motorun illahi düşürüyorsun çünkü grenajlı almamak mantıklı tercih olur.

Son olarak sıfırına 400 bin verilmez bu motorun. 3,5 bin kilometre ikinci el tercih edebilirsin. Bakımları serviste yapılmış olmasına dikkat et, amortisör keçeleri duruyor mu kontrol et ona göre satın alabilirsin.

Motor sürüyorum aktif olarak.Scooter. Ev şehirden uzak olduğundan bakkala gitgel yapmak icin 100cc bir scooter sürüyorum. Bütçemde 150 bin civarı. Ama ileride elbette bütçe artacak

Son düzenleme:

Katılmak zorunda değilsin. 2 sene sonra alabilir. Şu an 16 yaşındayımış ne Dominar alabilir ne r25. Ne demişim zaten 2 sene sonrasını konuşmak mantıklı değil. Fiyatlar ne olacak belli değil, markalar yeni model getirecek mi belli değil. 2 sene sonra konuşulacak şeyi şimdi konuşamayız diye yazmışım zaten. Bütçe sorunu olmayan biri için CBR500 ve hornet 500 evet en iyi tercih olabilir. Bunu halen söylüyorum Honda kalitesi ve sorunsuzluğu. Parça konusunda en sorunsuz marka gene ülkemizde Honda. A2 limitlerindeki en kaliteli ve performanslı motorlar da onlar. Ben R25 zaten almam 39 yaşında bir adamım ne yapayım R25'i ben. Zaten yıllar önce profil resminde gördüğün 848 Ducati'ye binerek Supersport deneyimini en iyi şekilde yaşadım. Sadece R25 gibi motorlar gençler tarafından bakımlarına vs. dikkat edilmeden ve motorlar zorlanarak yıpratılarak kullanıldığı için ben genç bir kardeşime git al demem. Sorun yaşasın istemem. İlla kafaya koyduysa R25 de R25 diye o zaman gidersin sıfır alırsın dedim o da akıl karı değil 400 bin lira edecek motor değil. Dominar'ı sadece oturuşu ile vs. rahat eder uzun yolda daha konforlu diye örnek olarak verdim şu an onlarda 300 bini geçti. Piyasa o hale geldi her şey pahalı ne yapsın insanlar almasın mı? İlla gidip bir şey alacak. Arkadaşın daha 2 senesi var şu an illa binmek istiyor ise TVS Raider vs. alıp binebilir. Yoksa maalesef paşa paşa bekleycek. 2 sene sonra konu açar bizde burada olursak ona göre bütçesi doğrultusunda yardımcı oluruz.

"Ehliyetsiz kullanmam sorun olmadı" demen de ayrı bir olay yasal olmayan bir şeyi konuşuyorsun ve teşviklercesine anlatıyorsun.

Dediğin kriterdekiler de ucuz değil. 340 bin liralardan başlıyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı