Başörtüsü takmamak yasal güvenceye alınmalı mı?

Sizce?

  • Evet

    Oy: 54 73,0%
  • Hayır

    Oy: 20 27,0%

  • Oy verenlerin toplamı
    74
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Başörtüsü takmayanlar geçmişte bir olay veya günümüzde bir şey yaşadığını sanmıyorum ama geçmişte başörtüsünün yasaklandığı dönemler kısıtlandığı dönemler oldu o nedenle anayasa güvencesi getirmeye çalışıyorlar tekrar olup da zor durumda kalmasınlar diye.
Çocuklara 3. sınıfta başörtüsü taktırıyorlar ya. Bırakın da büyüyüp kendileri karar versin. Nasıl yaşanan bir olay yok?

Başörtüsü takmak zorunlu olsaydı dediğiniz olabilirdi. Siz sıkıntılı kısmı kendinize çevirmişsiniz. Güzel algı.
Ben zorunlu demedim. Aileler tarafından zorlanan insanlar var.
 
Bizim halkımız maalesef hala tarikatlerden, cemaatlerden medet umduğu için devletin bizzat mevzuya el atması gerekli. Şu andaki Diyanet bunu yapmıyor zaten de revize edilmeliden kastım buydu.
Tarikatlara vergi ödemiyoruz, Diyanet'e ödüyoruz. Diyanet "maymun" eğitecek diye eğitim masrafını bizden kesiyorlar yani.
 
Çocuklara 3. sınıfta başörtüsü taktırıyorlar ya. Bırakın da büyüyüp kendileri karar versin. Nasıl yaşanan bir olay yok?


Ben zorunlu demedim. Aileler tarafından zorlanan insanlar var.
Emin olsunlar ki çocuklarını İslam'a göre büyütmek yerine İslam'a karşı büyütüyorlar bundan büyük günah var mı ya? Bu çocuk ileride demeyecek mi ailesinin küçük yaşta ona yaptığı baskılar yüzünden İslam baskıcı bir din diye.
 
Anayasada laikliğin tanımı yapılırsa hiç sorun kalmaz. Kim nasıl isterse oraya çekiyor laikliği.
 
Bana kalırsa başörtüsü meselesinin görünmeyen yüzü bu. Takması güvenceye alınıyorsa takmaması da güvenceye alınmalı.

Genel olarak din konusu bana kalırsa böyle olmalı. Dini inançlara saygısızlık kadar inanmayanlara da saygısızlık suç olmalı. Din kitaplarında sadece İslam değil diğer dinler de olmalı. Diyanet sadece İslâm'a değil diğer dinlere inanan insanlar için çalışmalar yapmalı.

Birinin başkasına zorla oruç tutturması, namaz kıldırması suç olmalı. Bunları yapmadığı için saygısızlık yapanlara inanca saygısızlıktan ceza verilmeli.

Ancak bu konuyu dile getirebilecek kadar cesur biri henüz yok bence. Çocuklara zorla namaz kaldırılıyor, istemediği halde cemaat yurtlarına gönderiliyor.
Hiçbiri alınmamalı. Takan taksın, siyasi amaçla değil tabii ki. Ecevit'in meşhur bir konuşması vardır, bilen bilir. "Meclis, devlete meydan okunacak yer değildir."
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı