Battlefield V Deneyimim

Turbo frekanslarda bir düşüş oluyor mu peki? Test esnasında gözlemlediniz mi?
Sıcaklık yükseldikçe -25 Mhz frekansları yavaş yavaş indiriyor. Ortalama hep 3.9/4 Ghz arası gidip geliyor.

Empire's Edge, St.Quentin Scar, Suez, Soissons, Amiens, Galicia derim, diğer 21 harita bunlar kadar zorlamıyor işlemciyi, bu haritalarda i5 7500 ile 1060'ın GPU kullanımının; kalabalığın yoğun olduğu zorlayıcı küçük alanların yağmurla karışık sis gibi atmosferik efektlerle bütünleşik olduğu sahnelerde %85-90'lara kadar düştüğünü bilirim. Ama genel olarak %99 GPU + %99 CPU kullanımı görüyorum BF1'de.

@Emir M., Argonne haritası yormaz fazla 🙂. İşlemciyi aşırı zorlamak için Operations modunu açıp dar alanda 64 kişiyle savaşa girin, bakayım bir o R5 3600'e o zaman 😀.
Soissons perişan ediyor İ5 6500 işlemcimi. Özellikle ortadaki caddede FPS 30'a düşüyor.

Underground gir 1600 570'e darboğaz yapıyor orada.

Underground girdim, gerçekten o haritanın bazı bölgeleri (C avlusunun ön bahçesi ve Metro'nun üst katından aşağıya bakınca), 64 kişilik sunucuda epey bir zorlayıcı ve ne yazık ki ben de ara ara darboğazla karşılaştım (bu kısımlarda GPU kullanım seviyesinin %75-80'lere kadar düştüğü oldu, ama uzun süreli olarak kalmadı o değerler, kısa süre içinde düzeliyor), genel anlamda performans önceki haritalardaki gibi yine tatmin ediciydi. 4/8 sağlam bir işlemci yeter de artar bu haritaya. (Örn: R3 3300X/i7 7700K gibi).

Adsız.png Adsız1.jpg Adsız2.png Adsız3.png

Son düzenleme:
Underground girdim, gerçekten o haritanın bazı bölgeleri (C avlusunun ön bahçesi ve Metro'nun üst katından aşağıya bakınca), 64 kişilik sunucuda epey bir zorlayıcı ve ne yazık ki ben de ara ara darboğazla karşılaştım (bu kısımlarda GPU kullanım seviyesinin %75-80'lere kadar düştüğü oldu, ama uzun süreli olarak kalmadı o değerler, kısa süre içinde düzeliyor), genel anlamda performans önceki haritalardaki gibi yine tatmin ediciydi. 4/8 sağlam bir işlemci yeter de artar bu haritaya. (Örn: R3 3300X/i7 7700K gibi).

Eki Görüntüle 576191Eki Görüntüle 576192Eki Görüntüle 576193Eki Görüntüle 576195
55'e düşmüş ya, çok değil. :) O kadarcık da olsun canım. Adamda 1600 AF var. O da 50'leri görmüş. :D
Sonuca vurduğumuzda o i5 bayağı başarılı diyebilirim.
Soissons perişan ediyor İ5 6500 işlemcimi. Özellikle ortadaki caddede FPS 30'a düşüyor.
RAM'ler ne alemde hocam?

55'e düşmüş ya, çok değil. :) O kadarcık da olsun canım. Adamda 1600 AF var. O da 50'leri görmüş. :D
Sonuca vurduğumuzda o i5 bayağı başarılı diyebilirim.

Benim anlayamadığım nokta, neden haritanın belli noktalarında bazen düşüyor değerler onu çözmüş değilim, Rotterdam'da da yanımda sürüyle adam ateş ediyordu ama bu map kadar darboğaz yemedim hiçbir haritada, hatta hiç karşılaşmadım. Acaba optimizasyonu mu sıkıntılı mı yoksa gerçekten özel olarak biraz daha CPU gücüne mi ihtiyaç duyuyor bu harita?

Benim anlayamadığım nokta, neden haritanın belli noktalarında bazen düşüyor değerler onu anlayamadım, Rotterdam'da da yanımda sürüyle adam ateş ediyordu ama bu map kadar darboğaz yemedim hiçbir haritada, hatta hiç karşılaşmadım. Acaba optimizasyonu mu sıkıntılı mı yoksa gerçekten özel olarak biraz daha CPU gücüne mi ihtiyaç duyuyor bu harita?
Optimizasyondan dolayı bence ya. Tabi çevre faktörü de önemli bir de. Ama Rotterdam'da sorunsuz olup burada düşmesi optimazsyonun iyi yapılamadığı anlamına geliyor bence.
Ayrıca 64 kişi belli bir alana çullanıyorsa o da işlemciyi öldürebiliyor.

@Ponçik Talon, hocam bu arada dediğim kısımlarda performans değerlerim anlık olarak minimum 45-50 FPS bandına da düşmüştü, şimdi yalan olmasın 🙂, SS'ini alamadım o sahnenin, kısa süreli olduğu için hemen düzelmişti.
O harita acayip ya. Birçok işlemci çuvallayabiliyor orada. En iyisi oynamamak orada. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı