Baykar Kızılelma Uçuşuna Gün Sayıyor

Yanlış anlaşılma olmasın, yapılanları son derece kaliteli buluyorum. Fakat bu araçların hızlı seri üretime geçmesi gerekmekte, geçemezse pek de bir anlamı kalmıyor. Yani şöyle biz teröristlere karşı kullanıyoruz, bu gruplar zaten derme çatma silahlanma veya yabancı ülkelerin gönderdiği ekipmanları kullanıyor, bazılarını ise tam bilmiyorlar. Bu açıdan dronelarımıza hedef olmaları kolay, benim merak ettiğim profesyonel ülke ile bir çatışma yaşandığı zaman ne kadar verimli olabilir? Devasa bir filoya karşı elimizdekilerin yeterli olduğunu düşünmüyorum. Çünkü seri üretim hızı yavaş, fabrikalaşmaya devlet destek neden vermiyor bu uçaklar için? Neden hızlı üretim fabrikaları yok? O kadar yeni nesil İHA ve SİHA üretiyoruz, bunlar nerede üretiliyor demeyin, bir fabrika tarzı hızlı üretim tesisinde değil normal bir hava tesisinde el yordamı ile uzun sürelerde ortaya çıkıyorlar. Bu insansız savaş uçağı beni gerçekten heyecanlandırdı, bunlardan büyük bir filo kurulması için fabrika desteği şart, düzenli 10-20'şer üretim şeklinde teşvik şart. Başarılarının devamını diliyorum Selçuk Bey'in.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çünkü seri üretim hızı yavaş, fabrikalaşmaya devlet destek neden vermiyor bu uçaklar için? Neden hızlı üretim fabrikaları yok? O kadar yeni nesil İHA ve SİHA üretiyoruz, bunlar nerede üretiliyor demeyin, bir fabrika tarzı hızlı üretim tesisinde değil normal bir hava tesisinde el yordamı ile uzun sürelerde ortaya çıkıyorlar.

BAYKAR'ın oldukça büyük bir üretim kampüsü var ve yanlış hatırlamıyorsam, bir bu kadar büyüklükte daha 3. Faz inşaatı devam ediyor. Şu hataya düşmeyin:

Şu da var, insanların en büyük hatası, Baykar'ı hala Bayrampaşa Organize Sanayi'de yıllık 5 bilemedin 6 adet TB-2 üretme hedefiyle çalışan bir firma sanması. Halbuki o eşiği geçeli nereden baksan 10 sene oluyor. Şu an resmi açıklamalara göre üretim kapasiteleri aylık 30 TB-2'ye kadar çıkabiliyor ki bu kapasiteleri... Hedefleri ne kadardır siz düşünün. 3000'den fazla personelleri var ve her sene de bunun en az 4'te 1'i oranında stajyer alıp yetiştiriyorlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı