Bayram'da Ne Kadar Para Topluyorsunuz ?

Türkiye'de 535 lira :rolleyes:

400-500 TL toplayanlar nasıl topluyorsunuz acaba? Merak ediyorum cidden. Hayatım boyunca topladığım para asla 100'ü bulmadı ve geçmedi.
Tüm büyükler bizim evde toplanıp bayramımızı yapıyoruz. Genelde 10 kişi falan oluyor büyükler olarak, her biri 20-100 TL arası para veriyor.

Adamın mesajını 6 kez okudum 1 tane evlatlık alındığı ailenin müslüman olduğuyla ilgili bir kelime göremedim. Ön yargı kötü şey tabii.
Biz bayramdan bahsetmiyor muyuz? Bu bayram kimin bayramı? Ben şükran gününe özel bi muamele yapıyor muyum?

Bu soruyu sormayacaktın. Stark Endüstrisi bu yıl battı batacak hiç para toplayamadık son 4-5 yıldır. Şaka bir yana artık kimse para vermiyor. Kapı kapı dolaştığımı asla bilmem hiç dolaşmadım. Genellikle akrabaların yakın dostların bayramını kutlamaya gittik ve sonuç çok düşük. Eskiden 100 lirayı geçerdi. Şaka maka para biriktirdikten sonra çocukluk işte ya oyuncak figür alma hayali kurardım.

Son düzenleme:
Ben bayram kutlayan birisi olarak müslüman değilim. Benim için insanları bir araya getiren bir şey olduğu için kutlamaya devam ediyorum ve gelenektir yine benim için. Ayrıca arkadaş ben hayatım boyunca bu kadar aldım demiş. Sitem etmek için benzer bir konu bulduğunda yazmış olabilir her ne ise. Mantığınız bana göre eksik ve beni zaten orada rahatsız eden şey hem direk bunlar nasıl müslüman demeniz (yanlışım varsa düzeltin) müslümanlığa göre insan hata yapabilirken yani onların müslümanlığını sizin sorgulayamamanız gerekiyor, hem de daha o insanları tanımadan böyle bir şey yazmanız. Nereden biliyoruz arkadaşın uyum sorunu gösterip aileyi zor durumda bırakıp aile tarafından sevilmeyen bir ayak bağına dönüşmediğini veya herhangi başka bir ihtimal. Arkadaş öyledir demiyorum ama ne olduğunu bilemezsiniz. Yani bana göre yanlışınız gelip bir tarafı duyduktan sonra bunlar nasıl müslüman birey diyerek hem bireyliklerini hemde dinlerini sorgulamanız.

Ben bayram kutlayan birisi olarak müslüman değilim. Benim için insanları bir araya getiren bir şey olduğu için kutlamaya devam ediyorum ve gelenektir yine benim için. Ayrıca arkadaş ben hayatım boyunca bu kadar aldım demiş. Sitem etmek için benzer bir konu bulduğunda yazmış olabilir her ne ise. Mantığınız bana göre eksik ve beni zaten orada rahatsız eden şey hem direk bunlar nasıl müslüman demeniz (yanlışım varsa düzeltin) müslümanlığa göre insan hata yapabilirken yani onların müslümanlığını sizin sorgulayamamanız gerekiyor, hem de daha o insanları tanımadan böyle bir şey yazmanız. Nereden biliyoruz arkadaşın uyum sorunu gösterip aileyi zor durumda bırakıp aile tarafından sevilmeyen bir ayak bağına dönüşmediğini veya herhangi başka bir ihtimal. Arkadaş öyledir demiyorum ama ne olduğunu bilemezsiniz. Yani bana göre yanlışınız gelip bir tarafı duyduktan sonra bunlar nasıl müslüman birey diyerek hem bireyliklerini hemde dinlerini sorgulamanız.
Evet bilemeyiz haklısın doğruca yazmışsın. Mantıklı fikirlere saygı duyuyorum. Ama bir konuda yanılıyorsun. Her birey biriciktir. Üvey olsa da öz olsa da o da bir insan bir birey.

Evet bilemeyiz haklısın doğruca yazmışsın. Mantıklı fikirlere saygı duyuyorum. Ama bir konuda yanılıyorsun. Her birey biriciktir. Üvey olsa da öz olsa da o da bir insan bir birey.

Orası zaten çok yanlış eğer birey iyi bir insansa ki öyle olduğunu tahmin ediyorum sadece bundan emin olmadan yazmak yanlış diyorum. İşte kötü bir insana nasıl davranılması gerektiği artık kişisel görüştür oraya girmeyeceğim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı