Bazı okulların ders saatleri neden bu kadar uzun?

Ben sabah 8'de evden çıkıyorum akşam 16.45'te eve geliyorum. Keşke öğlen arası olmasa. Öğlen arası olmasa muhtemelen 4'te evde olurum. Ama buna rağmen okul saati fazla geliyor. Sizin dediğiniz gibi olanlar nasıl dayanıyor acaba.
 
Öğle arası olsaydı iyi olurdu mesela bizim okulda öğle arası var.

Bizde de varda 25 dk tuvalete gidiyorsun geri kalıyor 15, su içiyon sınıfa çıkıyon 10 kalıyor. Kitapları çıkartıyon 5 dk kalıyor. 5 dakikada ne yapacağız ya biz.
 
Benimkisi de 08.30'da başlıyor, 15.30'da bitiyor. Yani benim 8 dersim var ve bu dönemde bu dersler resmen eziyet gibi geliyor bana. @YardimDestek'in de dediği gibi, bizim sınıfta da aynen boş yapan bir grup var. Hele o grup bizim sınıfta daha çok kızlar oluyor. Bence ders konusunda en önemli şey dersin fazla olması değil, dersin az ama öz olması önemli.
 
Lise için konuşuyorum, en iyi ihtimalle herkes 7 saat okulda kalmıyor mu? O bile çokken 9 saat okulda kalanı düşünemiyorum. Resim, Müzik ve seçmeli dersler kaldırılsın. Diğer dersler seçmek istediğimiz alana göre değiştirilsin. Mesela mühendis olacak adam Tarih, Kimya, Biyoloji, Edebiyat görmesin en azından 11. sınıftan sonra.
 
Lise için konuşuyorum, en iyi ihtimalle herkes 7 saat okulda kalmıyor mu? O bile çokken 9 saat okulda kalanı düşünemiyorum. Resim, müzik ve seçmeli dersler kaldırılsın. Diğer dersler seçmek istediğimiz alana göre değiştirilsin. Mesela mühendis olacak adam tarih, kimya, biyoloji, edebiyat görmesin en azından 11. sınıftan sonra.

Bizim lise 6 saat ama öğle arası yok. 13'55 başlangıç 19'50 bitiş. Öğrenci çokluğundan dolayı ikili eğitim var. Açıkçası bütün günümün gitmesi yerine böylesi daha iyi gibi :D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı