Ben neden yaratıcı olmadım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bayram gününde böyle şeyler düşünülmez bayram namazına gittiniz mi?

Din'e inanmıyorum. Ama bir yaratıcının olduğuna inanıyorum. Deist'im yani. Ayrıca neden düşünülmesin? Bakara suresinde Allah size beyin verdi onu kullanın diyor. Sorgulamak iyidir.
Yaratıcı neden seçilsin? Adı üstünde yaratıcı. Başka mitolojilere inanmıyorsanız İslam dinine göre yaratıcı zaten ezelden ebede bir varlık. İnsan ise bir yaratıcı ile kıyaslanamayacak kadar zayıf bir varlık. Dediğinizde büyük mantık hataları var.
Ben neden ezelden beri olan varlık olmadım peki? Neden ben o olmadım?
 
Biz yaratıldık arkadaşlar, bizim düşünce temelimiz bile yaratıldı. Yani düşünerek bu ilim duvarını aşamayız.
 
Kimse derken?
Örneğin kilden 10 tane tencere yaptın. O tencere seni yapabilir miydi? Tabiki yapamazdı, bir cansız nesne canlı bir varlık yapamaz. Burada hemfikiriz. İşte bizim canlı kavramımız yani arkeler mantarlar bitkiler hayvanlar vb. cansız nesnelerden üstün. İşte bizden üstün bir şey daha var. Yaratıcı. Yaratıcıyı yaratamazsın ve yaratıcı olamazsın. Sen onun bir eserisin.
 
Zekamız bunu düşünemeyecek ve kavramayacak şekilde yaratılmış. Deist iseniz Kur'an-ı Kerim'in mealini okuyup karar vermenizi öneririm madem sorgulamak istiyorsunuz.
 
Yaratıcının varlığını sadece bilebilirsin. Yaratıcının şuan ne yaptığını, ne yapacağını ya da neden var olduğunu bilmek için iraden yetmez.
 
Ben neden ezelden beri olan varlık olmadım peki? Neden ben o olmadım?

Çünkü insan evrenin yaratılışından önce yoktu, olamazdı da. Sorduğunuz sorunun cevabı insan gibi sınırlı bir varlık olmanız diyeceğim ama tatmin olmayacaksınız. Bu soruya yüzlerce farklı şekilde cevap verilebilir. Kişinin inancına bağlı bu durumu anlama şekli.
 
O seçilmeyen varlık ebedi olan varlık neden ben olmadım diyorum bende siz anlamadınız dediği mi?

O seçilmeyen varlık ebedi olan varlık neden ben olmadım diyorum bende siz anlamadınız dediği mi?
Sizin var olma sebebiniz o varlık ve ben bu sorduğunuz soruyu pek mantıklı bulamadım.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı