''Ben Seni Arkadaşım Olarak Görüyorum'' Diyen Kıza Ne Yapılmalı?

@Vexx

KISA.JPG

Yalnız kalmaya ihtiyacın olduğunu söylememeliydin. Zayıflık göstermemelisin. Ben olsam hanımefendiye çıkış kapısını gösterir, sıradaki deplasman maçına odaklanırdım.
Ben de zaten konuşmamak için sebep olarak söyledim. Eğer niyeti varsa döner, dönmezse yolu açık olsun ne diyelim.
Ne Yapmayı düşünüyorsunuz ?
Tam olarak bilmiyorum diyebilirim, biraz zamana bırakacağım. Üstte dediğim gibi, eğer niyeti varsa döner, dönmezse yolu açık olsun ne diyelim ki.
Kesin çözüm veriyorum
Kıza "Peki" de.
WhatsApp'dan Home butonuna basarak çıkış yap.
Tatilinin tadının çıkar çünkü kimsenin umrunda olmadığın gerçeğini ancak böyle unutabilirsin.
Tatilden döneli 5 gün oldu, neyse konu bu değil. :)
Home butonuna basarak çıkış yaptım.
Fakat son cümle... Biraz fazla gerçek ve acı. :(
Olsun, dünyada kız mı kalmadı! :)
İlla birisi bulunur. :D
Başka kızlarla konuş 🤠
Kızlarla konuşmayı pek sevmiyorum, genellikle düşünce yapım onların düşünce yapısına ve özellikle mizah hiç uyuşmadığı için fazla konuşmuyorum. Yoksa sonu benim içimden kıza ''bir ironiyi anlamadın be, gerizekalı!'' deyip dışımdan da, ( eğer WhatsApp ise: ) ''dışarı çıkmam gerekiyor, daha sonra konuşuruz.'' ile bitiyor. ( eğer yüz yüze konuşuyor isek: ) ''neyse ben yavaştan gideyim.''
ile bitiyor.
Hoşlandığı başka birisi olabilir, o yüzden yapmacık hareketler yapıp kendinizi sevdirmeye çalışmamalısınız.
Asla ve asla öyle bir şey yapmadım. Ve yapmayacağım. Resmen insana yapışmak bu!
WhatsApp'tan 2-3 mesaj yaz sonra hemen sil. Sildiğini görünce ne oldu yazar sana. Sende görüldü atıp bırakırsın :D Düşünsün düşünsün dursun sonra.
Onu yapınca aşırı sinirleniyor. Kırmızı çizgilerinden biri sanırım. Aynısı mesajına ''görüldü'' atınca da oluyor. Başlıyor sinirli sinirli mesaj atmaya. Görüldü atmasana vs. vs. işte.
Nasıl imrendim başlığı görünce. "Neye imrendin arkadaşı olarak görüyormuş" diyebilirsiniz. Yaşım 36. Bu muhabbetleri ve duyguları unutalı çok uzun yıllar oldu.
Öncelikle medeni cesaretin için seni tebrik ederim. İçindekileri dışarıya vurabilmişsin. Bu kız olmazsa çok seveceğin bir başkası olur. Yeter ki medeni cesaretini koru. Bütün genç arkadaşlara sesleniyorum;
Eğer birinden hoşlanıyorsanız hiç çekinmeden söyleyin. Varsın ne olacaksa olsun. Üzülün, sevinin, sevin, sevilin, aşık olun, terk edilin. Bunlar kıymetli ve kuvvetli duygular. Zamanla köreliyor. Zamanınızı iyi değerlendirin. Hayat kısa, zaman çabuk geçiyor.
Evet, o cesareti ben de nasıl buldum cidden merak ediyorum.
Normalde çok fazla içe kapanığım ve soğukkanlıyım, babam işe gittiğinde (tır şöförü, Polonya, Finlandiya, Macaristan gibi yerlere bilmediğim mallar götürüyor) bazen 2-3 hafta bazen 1 ay dönmediği oluyor ve 1 kere bile aramıyorum. Sonra eve geldiğinde ''Assasin oğlum sen beni 1 kere bile arayıp sormuyorsun, sen bu kadar mı ruhsuzsun?'' gibi tepkiler aldığım çok oluyor. Veya bazen arkadaşlar dışarı gezmeye çağırıyor, ben ise ''Başka arkadaşlarla PC oynayacağız bugün, gelemem'' dediğimde sanki onlara küfür etmişim gibi davranıyorlar. Aynısı maalesef kızlara da istemeden de olsa yansıyor. Bu da onları benden uzaklaştırıyor diyebilirim. Ama yakın arkadaşlarım (açıldığım kız dahil) benim çok anlayışlı ve iyi birisi olduğumu söylüyor. Hatta bazı kızlar bana doğru yürüyorlardı ve farkındaydım, hiçbir şey demedim&yapmadım, tek değiştirdiğim şey konuşma mesafem ve ses tonum. Ondan sonra hızla uzaklaştılar.

Çekinmeden söyleyince de böyle olabiliyor ama, neyse. %50 şans bu sefer tutmadı, gelecek sefere olur inşallah diyelim.
Ama hala, sanki içimde minik bir umut var. Bilirsiniz ya, ne kadar istemese de sonuçta ona karşı bir duygular hissediyorsun. Bu duygular ne kadar gizlesem de içten içe ''baskı yap kıza, bıktırana kadar onu sevdiğini söyle!'' diye beni kışkırtmıyor değil.

Ben de zaten konuşmamak için sebep olarak söyledim. Eğer niyeti varsa döner, dönmezse yolu açık olsun ne diyelim.

Tam olarak bilmiyorum diyebilirim, biraz zamana bırakacağım. Üstte dediğim gibi, eğer niyeti varsa döner, dönmezse yolu açık olsun ne diyelim ki.

Tatilden döneli 5 gün oldu, neyse konu bu değil. :)
Home butonuna basarak çıkış yaptım.
Fakat son cümle... Biraz fazla gerçek ve acı. :(
Olsun, dünyada kız mı kalmadı! :)
İlla birisi bulunur. :D

Kızlarla konuşmayı pek sevmiyorum, genellikle düşünce yapım onların düşünce yapısına ve özellikle mizah hiç uyuşmadığı için fazla konuşmuyorum. Yoksa sonu benim içimden kıza ''bir ironiyi anlamadın be, gerizekalı!'' deyip dışımdan da, ( eğer WhatsApp ise: ) ''dışarı çıkmam gerekiyor, daha sonra konuşuruz.'' ile bitiyor. ( eğer yüz yüze konuşuyor isek: ) ''neyse ben yavaştan gideyim.''
ile bitiyor.

Asla ve asla öyle bir şey yapmadım. Ve yapmayacağım. Resmen insana yapışmak bu!

Onu yapınca aşırı sinirleniyor. Kırmızı çizgilerinden biri sanırım. Aynısı mesajına ''görüldü'' atınca da oluyor. Başlıyor sinirli sinirli mesaj atmaya. Görüldü atmasana vs. vs. işte.

Evet, o cesareti ben de nasıl buldum cidden merak ediyorum.
Normalde çok fazla içe kapanığım ve soğukkanlıyım, babam işe gittiğinde (tır şöförü, Polonya, Finlandiya, Macaristan gibi yerlere bilmediğim mallar götürüyor) bazen 2-3 hafta bazen 1 ay dönmediği oluyor ve 1 kere bile aramıyorum. Sonra eve geldiğinde ''Assasin oğlum sen beni 1 kere bile arayıp sormuyorsun, sen bu kadar mı ruhsuzsun?'' gibi tepkiler aldığım çok oluyor. Veya bazen arkadaşlar dışarı gezmeye çağırıyor, ben ise ''Başka arkadaşlarla PC oynayacağız bugün, gelemem'' dediğimde sanki onlara küfür etmişim gibi davranıyorlar. Aynısı maalesef kızlara da istemeden de olsa yansıyor. Bu da onları benden uzaklaştırıyor diyebilirim. Ama yakın arkadaşlarım (açıldığım kız dahil) benim çok anlayışlı ve iyi birisi olduğumu söylüyor. Hatta bazı kızlar bana doğru yürüyorlardı ve farkındaydım, hiçbir şey demedim&yapmadım, tek değiştirdiğim şey konuşma mesafem ve ses tonum. Ondan sonra hızla uzaklaştılar.

Çekinmeden söyleyince de böyle olabiliyor ama, neyse. %50 şans bu sefer tutmadı, gelecek sefere olur inşallah diyelim.
Ama hala, sanki içimde minik bir umut var. Bilirsiniz ya, ne kadar istemese de sonuçta ona karşı bir duygular hissediyorsun. Bu duygular ne kadar gizlesem de içten içe ''baskı yap kıza, bıktırana kadar onu sevdiğini söyle!'' diye beni kışkırtmıyor değil.

Yaşını bilmiyorum. Çok da önemli değil. Ne yaşlarda ne boş insanlarla karşılaştım. Dilinin anlatım biçimin çok olgun ve düzgün. Sen yanlız kalmazsın kardeşim. Seni anlayan ve tanımak isteyen de senden çok şey kazanır. Bunu gidip aman diyim kıza söyleme bu arada :) Çok basit bir kural var sen de bilirsin. Kaçan kovalanır. Hatta bir şey daha var onu burada söylemiyim seveni severler gibisinden. Aman diyim kendini küçük düşürme. Kadınlar zayıf gözüken erkeklerden kaçınırlar. Erkek güçlü duruşu olmalı bilinci DNA’larında kodludur. Sakın sallama üzerine düşme. Abi tavsiyesi. Ha bunu yapıcam derken kızı da aşağılama. Tam ortasını bul. Arada rahat takıl ufaktan. Bayılır kadınlar “Yav elimi sallasam ellisi. Etrafımda çok kadın var ama beni anlayan yok anlıyor musun?” Gibisinden hem fırlama hem de duygusal. Gözlerinden kalpler çıkıyor falan. Çok basit kodlamaları ve yönelmeleri var. Zamanla çözersin. Bunları çözdükçe daha iyi keşfedip endişelerin azalacak. Karşılarında daha rahat durabilecek pozisyona evrileceksin. Ama bunları keşfettikçe ve alıştıkça o kuvvetli duyguların ufak ufak körelmeye başlayacak. Örnek;
Çok sevdiğin bir arabaya, eve, kadına ulaşınca bir zaman sonra bunlara karşı ilgin azalmaya başlıyor. Her şeyin hayali ve senin onun üzerine yüklediğin duygularla özel. Bu senin benim suçumuz değil. İnsanoğlunun yaratılışı. Konu dağılmasın. Sen arkadaş olarak kal ancak mesafeni koru. İki yönden diyorum.
Bir;
Uzak kaldıkça “Ya bu beni seviyordu. Arkadaşım ama neden ilgi göremiyorum?” İlgi kadınların bağımlılığıdır çünkü. Her kadın ama her kadın ilgiden ve alakadan dört köşe olurlar. Sen onu elinden alırsan değerli sınıfına girersin. Ayrılırsın rakiplerinden.
İki;
Sana daha iyi gelir kardeşim. Acı çekme bu süreçte. Ona arkadaşınım ben senin rolü seni çok yorar. Perişan olursun.
Benim tavsiyem başka ufuklara yelken açman. Ama ısrarcıysan bu şekilde davran bakalım.

Son düzenleme:
Dilinin anlatım biçimin çok olgun ve düzgün.
Bence bu benim berbat yazı halim, daha iyilerini yapabilirim büyük ihtimalle kitap okumaktan kaynaklanıyordur. Okulda teneffüslerin çoğunda kitap okuyorum.
Sen yanlız kalmazsın kardeşim. Seni anlayan ve tanımak isteyen de senden çok şey kazanır. Bunu gidip aman diyim kıza söyleme bu arada :)
Söylemek kendini beğenmişlik olur böyle bir şey için. Aklı başında olan söylemez böyle bir şeyi. :)
Çok basit bir kural var sen de bilirsin. Kaçan kovalanır. Hatta bir şey daha var onu burada söylemiyim seveni severler gibisinden. Aman diyim kendini küçük düşürme. Kadınlar zayıf gözüken erkeklerden kaçınırlar. Erkek güçlü duruşu olmalı bilinci DNA’larında kodludur. Sakın sallama üzerine düşme. Abi tavsiyesi. Ha bunu yapıcam derken kızı da aşağılama. Tam ortasını bul.
Evet, yaptığım veya yapmaya çalıştığım her neyse tam olarak bundan ibaret diyebilirim. Fakat bazen dozu çok az veya çok fazla oluyor, zamanla düzelteceğiz onu da. Çok ilgi gösterince zaten başlıyor bilmem ne ''çok mutsuz hissediyorum'' vs. vs. konuşmaya. Bir süre sonra bakıyor ki pek ilgi göstermiyorum dediğim laflar ''evet, peki, tamam,'' şeklinde veya ''şunu böyle yapman daha iyi olacaktır.'' şeklinde bazen ona destek çıktığım zaman yani istediğini tam alamadığı zaman bu sefer dibine vuruyor herhalde ''ben biraz ağlamaya gidiyorum'' gibisinden şeyler söylüyor. Benim ise tek söylediğim şey ise ''tamam, yanlız kalmaya ihtiyacın olabilir.'' hiç üstelemeden, sormadan, etmeden kapatıyorum konuyu.
Çok basit kodlamaları ve yönelmeleri var. Zamanla çözersin. Bunları çözdükçe daha iyi keşfedip endişelerin azalacak.
Evet, şimdi azar azar endişe oluyor bazen, bazı şeyler hakkında pek bir bilgim yok henüz.
Bir;
Uzak kaldıkça “Ya bu beni seviyordu. Arkadaşım ama neden ilgi göremiyorum?” İlgi kadınların bağımlılığıdır çünkü. Her kadın ama her kadın ilgiden ve alakadan dört köşe olurlar. Sen onu elinden alırsan değerli sınıfına girersin. Ayrılırsın rakiplerinden.
İki;
Sana daha iyi gelir kardeşim. Acı çekme bu süreçte. Ona arkadaşınım ben senin rolü seni çok yorar. Perişan olursun.
Benim tavsiyem başka ufuklara yelken açman. Ama ısrarcıysan bu şekilde davran bakalım.
Evet, 2'yi oynamayacağımdan eminim. Birde ona teklif ettikten sonra, yani tam anlamıyla 'reddettikten' sonra ''Hala senin arkadaşınım, istediğin şeyi çekinmeden sorabilirsin.'' şeklinde cevaplar vermesi sinir seviyemi tavan yaptırdı. O an böyle kızgın yağ gibi sinirlendim. ''Kızım madem benimle işin yok, neden o zaman böyle cevaplar veriyorsun!?'' Diye haykırasım geldi resmen. Neyse, konuyu dağıtmaya gerek yok. Bir süre 1'i deneyeceğim. Zaten 3 buçuk hafta önce biraz tartışmıştık, ben de içimden geldiği gibi yapıp neredeyse 2 hafta boyunca hiç mesaj atmadım, aramadım, etmedim. Sonra ise gecenin 1'inde ''Küs müyüz?'' şeklinde bana mesaj atmıştı. Tabi ben bunu sabah uyandığımda gördüm. :D
Biliyorum, başka kızlara yönelmek iyi bir fikir ama nasıl desem, oyunun sonunu görmek istiyorum. Belki iyi yöne döner! Şansını denemek de suç değil nasıl olsa. :)

Bu arada, bu kadar ilgilendiğin için teşekkür ederim. Evet, yaşınız benden çok yüksek, bilginiz ile bile belli ediyorsunuz. :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı