Bench press vs cable crossover

closed.selim

Decipat
Makaleler
1
Yer
26°14'53"N 71°16'23"W
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP Victus 16 | RTX 4050 6GB, 16GB ram, 1TB ssd, İ5 14. nesil
Meslek
Öğrenci
Antrenman programıma hangisini eklemeliyim? Yani daha doğrusu iki hareket de var da hangisini daha sık yapmalıyım?

Bench presste düz ve eğimli sehpalar ile hem alt hem orta hem de orta göğsü çalışıyorum ve kendi kilomu kaldırabiliyorum. Ancak arka kolumu da fazlasıyla hissettiğim için sanki tam verim alamıyormuşum gibi geliyor. Kabloda ise sadece göğsümü hissediyorum ve cidden böyle aşağıdan yukarıya kaldırırken veya yukarıdan aşağıya indirirken gerçekten göğsümü hissediyorum yanıyor. Hangisi beni daha fazla geliştirir?

Hissetmen daha iyi geliştiği anlamına gelmiyor. Göğüs için en etkili hareket bench press. Göğsü doldurmak istiyorsan bench + dumbell basacaksın. Çok bilmişler gelmeden gideyim ben. Gerisi size kalmış. İyi sporlar.

Son düzenleme:
Antrenman programıma hangisini eklemeliyim? Yani daha doğrusu iki hareket de var da hangisini daha sık yapmalıyım?

Bench presste düz ve eğimli sehpalar ile hem alt hem orta hem de orta göğsü çalışıyorum ve kendi kilomu kaldırabiliyorum. Ancak arka kolumu da fazlasıyla hissettiğim için sanki tam verim alamıyormuşum gibi geliyor. Kabloda ise sadece göğsümü hissediyorum ve cidden böyle aşağıdan yukarıya kaldırırken veya yukarıdan aşağıya indirirken gerçekten göğsümü hissediyorum yanıyor. Hangisi beni daha fazla geliştirir?
Güç için BP, estetik için CC.

Bench press. Cable crossover stabil değil. Göğüs programın ne?

Son düzenleme:
Bench press. Cable crossover stabil değil. Göğüs programın ne?
Hocam itiş a ve b şeklinde ayrılıyor programım. A gününde Bench press ve varyasyonları + kablo, b günlerinde ise dambıl press yapıyorum. Pazartesi ve perşembe günleri sırasıyla a b. Seklinde yapıyorum.

Hocam itiş a ve b şeklinde ayrılıyor programım. A gününde Bench press ve varyasyonları + kablo, b günlerinde ise dambıl press yapıyorum. Pazartesi ve perşembe günleri sırasıyla a b. Seklinde yapıyorum.
Screenshot_2024-12-18-13-02-25-529_com.whatsapp.jpg

Bayağı yetersiz değil mi?
Bench press gününde kablo da yapıyorum ekstra. Ayrıca set sayıları 4*12 değil genelde her harekete 5 set giriyorum maksimum tekrar giriyorum ve her set sonrası ağırlık arttırıyorum. Varyasyonları ile birlikte 15 set ediyor Bench. Yakın zamanda değiştirmeyi düşünüyorum ama Emin değilim doğru planı yapabileceğimden.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı