Beni dolandıranın TC'si elimde ne yapabilirim?

• Konuyu başlatan Leto
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 49
  • Görüntüleme 5.028

Leto

Kilopat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
4 Gün önce iş yoğunluğundan oynayamadığım PS4 Pro cihazımı boş boş duracağına kiralamak istedim ve bir kişi 2 gün kiralamak istedi, WhatsApp'dan konuştuk ettik vesaire ortak yakın bir yerde buluştuk kimliğinin fotoğrafını çektim güvence amaçlı 2 gün boyunca bir şey yazmadım çünkü kendi hakkı kiraladı, 2. günün bitiminde bana yazıp 1 gün daha uzatmak istediğini söyledi bende kabul ettim. Parayı istediğim taktirde hemen hesaba atabileceğini söyledi bende gerek olmadığını konsolu almaya gittiğim zaman elden alabileceğimi söyledim, tamam dedi fakat daha sonra 3. günü süresi bitince saat kaçta buluşacağımızı sorduğumda cevap vermedi bende iştedir vesaire diye üstelemedim ancak akşam vermesi gerekiyordu konsolu.
Sabah oldu yazdıklarıma hala cevap vermedi, aradığımda meşgule atıyor ve ulaşılamıyor diyor, kötü düşünmek istemiyorum ancak aklıma başka bir şey gelmiyor. Ne yapmamı önerirsiniz? Karakola gitmeyi düşünüyorum şu anlık elimde kimlik fotoğrafı ve WhatsApp'dan konuşmalarımız var.

Cidden anlayamıyorum hiçbir insana güvenemeyecek miyiz? Neden herkes birbirini kandırma peşinde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tanımadığın insana eşyanı kiralarsan ilk seferde olmasa bile ilerleyen dönemlerde mutlaka sıkıntı yaşardın zaten. Art niyetli biri olmasa iletişiminiz kopmazdı emin ol.
Git şikayetli ol elindeki bilgiler ile bir daha da tanımadığın insana eşyanı kiralama derim.

Polise gidip şikayetçi olun. 12 saattir size dönüş yapmamış ve aramalarınız cevapsız bırakıyorsa hakediyor.

Anlaştığınız sürenin üzerinden 24 saat geçti ise savcılığa gidin şikayetçi olun kimlik fotokopisi ve telefon numarasını verin. Kimlik sahte değil ise arkadaş bulunur. İfadeye çağırılır, takipsizlik kararı gelse dair arkadaşın adresini öğrenmiş olursunuz.

Tanımadığın insana eşyanı kiralarsan ilk seferde olmasa bile ilerleyen dönemlerde mutlaka sıkıntı yaşardın zaten. Art niyetli biri olmasa iletişiminiz kopmazdı emin ol.
Git şikayetli ol elindeki bilgiler ile bir daha da tanımadığın insana eşyanı kiralama derim.
Haklısınız ancak ilk verdiğim kişinin böyle bir insan çıkması beni çok üzdü, kimseye güvenemeyecek miyiz artık :/

Canınızı sıkmak gibi olmasin da bir insan neden PS4 Pro'sunu kiraya verir ki ? Hem de tanımadığı birine. Aranızda sözleşme de yapmadıysanız sanırım hukuki anlamda bir bağlayıcılık da yok. Geçmiş olsun.

Polise gidip şikayetçi olun. 12 saattir size dönüş yapmamış ve aramalarınız cevapsız bırakıyorsa hakediyor.
Yarın ilk işim polise gitmek, karakol yakınımda zaten ancak anlam veremiyorum neyine güvenip kimlik fotoğrafını çekmeme izin verdi ki böyle bir şey yapacağımı düşünemedi mi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı