Beyin dalgalarını enerji olarak kullanabilir miyiz?

Takeda

Kilopat
Daha fazla  
Başlıkta belirttiğim gibi beyin dalgalarımızı güçlendirip enerji olarak kullanabilir miyiz? Oxford University'de yapılan bir deneye göre deneklere her gün yirmişer dakika 2 mah gücünde sinir noktalarına elektrik verilmiş. Bu deneklerin 6 ay sonra matematik gibi alanlarda yeteneğinin arttığını gözlemlemişler. (Denekler dışarıdan eğitim almadan tabii ki.) Neyse, gelelim değinmek istediğim konuya ben diyorum ki; Bu deney benzeri bir cihaz ile beyin dalgalarımızı güçlendirebilirsek ve bu cihazı sadece beyin değil göz ve el gibi uzuvlara enerjiyi yönlendirecek şekilde tasarlarsak işe yarar mı?

Güzel bir konuya değinmişsiniz, ancak şöyle bir yanlışınızı düzeltmek istiyorum, herhangi bir konudaki zeka, beynin büyüklüğüyle veya taşıdığı elektrik enerjisiyle değil, nöronlar arasındaki bağların güçlendirilmesiyle olur. E tabii bu bağlar da elektrik temelli olduğu için çok düşük bir şansla (yaklaşık 1/1000000000) bu bağların güçlenmesi muhtemeldir. Ancak dediğim gibi, çok düşük bir ihtimal bu. Bunun haricinde beyne gelen elektrik sinyallerinin felç gibi durumlar meydana getirmesi de azımsanmayacak risklerden birisi. Yani eğer bilim adamları bu elektrik sinyallerini stabil bir şekilde nöronlar arasındaki elektrik bağına (İsimlerini şuan unuttum, çok özür dilerim) katabilirlerse dünyada zeki olmayan insan kalmaz. Ve insanlar ciddi anlamda sizin de dediğiniz gibi göz vs. anlamında süpergüçlere kavuşur. Cidden, bilim kurgu ürünü değil bunlar, cidden olması muhtemel şeyler, ancak o elektrik sinyalleriyle bağ güçlendirme işi öyle lafta söylediğimiz gibi kolay bir iş değil. Ama yine de helal olsun, bilim adamları güzel bir ilerleme kaydetmiş gibi görünüyor, böyle giderse insanların nesli tükenmeden başaracaklar galiba :D Tabii o zamana kadar biz çoktan azot olup havada geziniyor olacağız :D Kim bilir, belki insanlar bir gün Ruhi Çenet'in de düşündüğü gibi bünyelerini bilgisayarlara aktarır he, ne dersin :D
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Güzel bir konuya değinmişsiniz, ancak şöyle bir yanlışınızı düzeltmek istiyorum, herhangi bir konudaki zeka, beynin büyüklüğüyle veya taşıdığı elektrik enerjisiyle değil, nöronlar arasındaki bağların güçlendirilmesiyle olur. E tabii bu bağlar da elektrik temelli olduğu için çok düşük bir şansla (yaklaşık 1/1000000000) bu bağların güçlenmesi muhtemeldir. Ancak dediğim gibi, çok düşük bir ihtimal bu. Bunun haricinde beyne gelen elektrik sinyallerinin felç gibi durumlar meydana getirmesi de azımsanmayacak risklerden birisi. Yani eğer bilim adamları bu elektrik sinyallerini stabil bir şekilde nöronlar arasındaki elektrik bağına (İsimlerini şuan unuttum, çok özür dilerim) katabilirlerse dünyada zeki olmayan insan kalmaz. Ve insanlar ciddi anlamda sizin de dediğiniz gibi göz vs. anlamında süpergüçlere kavuşur. Cidden, bilim kurgu ürünü değil bunlar, cidden olması muhtemel şeyler, ancak o elektrik sinyalleriyle bağ güçlendirme işi öyle lafta söylediğimiz gibi kolay bir iş değil. Ama yine de helal olsun, bilim adamları güzel bir ilerleme kaydetmiş gibi görünüyor, böyle giderse insanların nesli tükenmeden başaracaklar galiba :D Tabii o zamana kadar biz çoktan azot olup havada geziniyor olacağız :D Kim bilir, belki insanlar bir gün Ruhi Çenet'in de düşündüğü gibi bünyelerini bilgisayarlara aktarır he, ne dersin :D
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aslında son dediğini Elon Musk, Neuralink projesi ile bir nevi gerçekleştirmeye başladı:D Ki bu araştırma için 15 yılını vermiş. Şimdi sen bunu niye söyledin dersen, şöyle bağlayayım eğer bahsettiğim konuda varılan sonuç yüz güldürecekse, zafer hissini yaşatacaksa yıllar feda etmek basit bir şey. Konuyu açarken asıl demek istediğim buydu. Eğer böyle bir şeyin mümkün olması için imkan varsa neden üstüne gidilmesin? o_O
https://68.media.tumblr.com/e6cf7c1b8c74c56eb9ade62c24bec21a/tumblr_opkbhsayoO1s6oqf7o8_400.gif

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı