Bıçak taşımak suç mu?

klyr

Centipat
Daha fazla  
Şimdi burada tespih gibi oynayacağım 33 cm stiletto taşısam yasal olur mu? Neyse daha fazla gitmeyeceğim. Malum İstanbul, her an kavganın içinde bulabiliyorsun kendini. Korunma yöntemi olarak biber gazı değil de bıçak daha uygun göründü bana nedense, şu bıçaktan taşımak başıma bela açabilir mi, veya herhangi bir bıçağı yanımda taşımam ceza almama sebep olabilir mi?

18 yaş üstüysen bir yasal sınır var diye biliyorum, yani bıçağın uzunluğu gibi bir şey var. İnternette çok kısa bir araştırma yapınca 15cm bıçakların yasal olduğunu söylüyor ama ne kadar doğru bilemem siz güvenilir kaynaklardan bir araştırma yapın.

Ama 18 yaş altı isen taşımanın kesinlikle suç olduğunu biliyorum.

Stiletto sustalıya giriyor taşıması yasak, belli bir boyuttan sonra taşınması yasak diye biliyorum. AVM gibi yerlere girdiğinizde X ray den geçerken izin vermiyorlar ya da polis çağırıyolar. Eğer bıçak kullanmayı bilmiyorsanız saldıran kişiye hediye etmiş olursunuz. Biber gazı bu konuda daha iyi bence.

Şimdi burada tespih gibi oynayacağım 33 cm stiletto taşısam yasal olur mu? Neyse daha fazla gitmeyeceğim. Malum İstanbul, her an kavganın içinde bulabiliyorsun kendini. Korunma yöntemi olarak biber gazı değil de bıçak daha uygun göründü bana nedense, şu bıçaktan taşımak başıma bela açabilir mi, veya herhangi bir bıçağı yanımda taşımam ceza almama sebep olabilir mi?
Bıçaklı, silahlı kavgaya girilmez. Bu tip kavgalardan kaçacaksın. Canından önemli değil ya.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı