Bıçak taşımak yasal mıdır?

Ozan Akgul

Hectopat
Katılım
15 Aralık 2020
Mesajlar
48
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba sevgili arkadaşlar. Bu sorunun net bir cevabını alamıyorum. Benim bildiğim kadarı ile 5 veya 6 cm uzunluğunda bıçaklar veya çakılar taşınabiliyor. Ama net olmak açısından forumda sormak istiyorum. Çakılar savunma veya saldırı amacı olmaksızın yanımızda taşınabilir mi? Taşınabiliyorsa bunun uzunluk sınırı var mıdır?
 
Ekmek bıçağı, çakı taşımak +18 şekilde yasal. Ama bıçağın bi mekanizması varsa (sustalı, düğmeli, kelebek gibi) yasak. Hatta sustalı(düğmeli) bıçaklar anayasada ateşli silah olarak geçiyor. Gerçek silah taşımayla cezası aynı. 3 Yıl. Fakat tipiniz düzgünse kimse gelipte sizin üstünüzü aramaz.
 
Çakı kelebek falan taşıyın yasal olarak kötü amaçlarda kullanmayacaksanız kullanabilirsiniz sadece koruma amaçlarda kullanabilirsiniz.
 
Bıçak bir silahtır ve ne olursa olsun yasal değildir. Çakı konusuna gelirsek takım sandığı/çantasında taşımanız gerekir yoksa silah muamelesi görmeniz kaçılmaz.

Bıçak taşıyıp delikanlılık yapacağım diye heves etmeyin. Siz bıçak çekersiniz, karşı taraf silah çıkarır. Hayatınızı yok olur.

Siz sinirlenip 3cm bıçak kullanırsınız gene hayatınız yok olur. Aklınızı başınıza alın...
 

Geri
Yukarı