Bilgi çalan virüs nasıl bulaşır?

Emre Sakinmaz

Megapat
Geçen günlerde Fibabanka hesabına giriş yapılmaya çalışıldı. Bankanın güvenlik birimi arayıp hesabın bilgilerinin birilerinin eline geçtiğini söyledi ve hesabı yeniden açtık. Hesabın güvenlik sorusu vs. sadece keep notlar uygulamasında kayıtlıydı. Keep Notlar'da Gmail ile oturum açılmış vaziyette. Sonrasında ise benim Mastercard'da kayıtlı Papara hesabımdan Hepsiburada ile alışveriş yapılmaya çalışıldı. Öncelikle bilgisayara herhangi bir korsan yazılım indirmedim, tüm cihazları tarattım. Temiz. Gmail hesabına giriş yapan kimse yok. Zaten Gmail hesabında çift korumalı doğrulama var. Bu kişi Keep Notlar'daki bilgiye ve benim Mastercard hesabımdaki karta nasıl ulaşmış olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Genelde RAT yazılımı ile bu tarz işleri yaparlar. RAT yazılımı bilgisayara zarar vermek için değil içindeki bilgileri vb almak için kullanılır.

Genelde RAT yazılımı ile bu tarz işleri yaparlar. RAT yazılımı bilgisayara zarar vermek için değil içindeki bilgileri vb almak için kullanılır.
Dostum bu kadarını ben de biliyorum. Gmail'e giriş yapmaya çalışan yabancı birisi yok, bilgisayara korsan yazılım indirmedim, cihazlarımda virüs yok. Hesaplarımın şifresini değiştiririm ve çift faktör koruma var. Böyle bir şey nasıl olabiliyor bunu merak ettim. Kesin olarak korsan yazılım cihazlarımın birisinde olmak zorunda mı böyle bir şey için. Nasıl becerebilmişler onu anlamadım.

Hocam varsa sevgiliniz, çocuğunuz, eşiniz veya evinizde başka birisi var ise o yapmış olabilir. Cihazlarınızın şifresini değiştirin. Biriyle ortak kullandığınız hesabınız var ise ondan olabilir. Sağlam bir antivirüs indirin cihazlarınıza.

Kartla alışveriş yaptığınız bir sitenin verileri çalınmış olabilir mesela.
fibabanka babamın telefonundaydı, papara hesabı benim telefonumda. papara için olabilir ama fibabankayı hiçbir yerde kullanmıyoruz. Bilgileri de sadece keep'de vardı, güvenlik sorularını vs anca öyle bilebilirler. Yeni aklıma geldi, bundan aylar önce bir tane virüs yemiştim. O virüs o zaman bilgileri çalıp şimdi böyle bir şey yapıyor olabilir. Ama o zaman da fibabanka hesabı keep notlarda kayıtlı değildi.

Babanızın telefonunda virüs taraması yapın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı