Bilgisayar 102 derecede çalışıyor

Opposing Force açıyorum cayır cayır yanıyorda oyun 30 FPS ile 10 FPS arası gidip geliyor. Bu kasmayı Linux'da yaşıyorum.

Benim Ryzen 5 1600 AF sanırım 3-4 ay bayağı sıcak çalıştı bir gün Days Gone oynarken fark ettim. Şakasız 104 derece gördüm. Sadece toz yüzünden. Sildim 45 dereceye indi.
 
Hemen kapatın ve macunları yenileyip, temizleyin, eski cihazlarda ısı koruması iyi olmayabiliyor yanar. Üstteki mesajdaki gibi nükleer santrale dönmüş. Macun bitik olduğundan bu ısıyı dışarı atamıyor, daha çok ısınıyor.
 
Yanmaz ama zarar görür 85 dereceden fazlası işlemciler için zararlı diye biliyorum.

105 derece altındaysa işlemciye hiçbir şey olmaz. Soğukta hasta olursun gibi şehir efsanesi sadece bunlar. İşlemcinin hammaddesi silisyumun erime noktası 1400 derece, lehimlerin 180 derece. 100 derecede işlemci zarar görmez. Zarar görecek olursa sistem kendini kapatır zaten. İşlemciyi kullanıcı değil işlemciyi üretenler gerekli önlemleri alıyor. Bu arada çok yüksek sıcaklıktan laptop içinde başka bir parçayı yakma ihtimali var mı bilmiyorum ancak olsaydı 105 değil 90 derecede kapanırdı diye düşünüyorum bilgisayar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı