Bilgisayar açıkken şalterin kapanması bilgisayarı bozar mı?

Hasan Aslivar

Hectopat
Katılım
27 Nisan 2019
Mesajlar
639
Çözümler
2
Arkadaşlar bizim kombi bozuldu. Biz de ablamlara gidecektik. Neyse annem benden habersiz şalterleri kapattı. Bilgisayar açıktı o sırada. Haliyle bilgisayar kapandı. Sonra aç dedim, açtı. Kasanın düğmesine bastım, açılmadı. Fişi aç kapa yaptım, bir şey olmadı. Açılmadı. Yani ama kasanın içinde anakart ışığım yanıyordu, ekran kartımın falan o sıkıntı değil de neyse anneme dedim kapat. Sonra da aç. Öyle yapınca açıldı. Bilgisayar baktım ekran kartı falan hepsı sorunsuz çalışıyor. Sonra 3 dk falan açık bıraktım. Sonra kapattım bilgisayarı. 3 dakika da öyle bekledik. Sonra kapattım bilgisayarı ve şalterleri kapattık ve çıktık evden. Bilgisayara zarar gelmiş midir sizce? Bilgisayar kapandıktan sonra şalterleri kapatmak sorun yapar mı? İlk açıkken bilgisayar şalter kapatmıştı dediğim gibi annem bir sorun olmuş mudur?
 
Hocam ani elektrik geliş ve gidişler PC'nin ömrünü kısaltır. Ama 1 kere yapmayla bozulmaz bir daha dikkat ediniz. Eğer bir sorun hissediyorsanız bir parça yanmış olabilir.
 
Hocam, statik elektrik oluşmuş. Sonuçta çalışmış. Tekrar olursa fişten çekip açma tuşuna uzun basıp bırakın. Daha sonra deneyin.
 
Geçmiş olsun, bozulmuş. Bende de daha demin canlı dersteyken sigorta attı hemen şalteri kaldırdım ve açtım, çalıştı. Çünkü sistem akım korumalı prize takılı bide güncel bir sistem.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı