Bilgisayar acılarınız nedir?

Nasıl oldu merak ettim?

Bilgisayarım MacBook Air mid 2011'di. Bilgisayar 2016 yılında güncelleme almayı kesti high sierrada falan takıldı. Ondan sonra internette eski macbooka Mojave yükleme rehberi gördüm. Yaptım bilgisayar arızalandı. Ama onu ilkte yapabildim 1 sene falan kullandım. Bilgisayar yine arızalandı bu senelerde :D ama yaptırdık. Acaba kaç sene daha devam eder hiç bilmiyorum.

İstediğim oyunlar için sistem topladım ucuza ve oyunları bitirdim. Şimdi Cyberpunk, Red dead gibi oyunları oynamak istiyorum ama kaldırmıyor :D. Benim tek sorunum 2 günde 1 elektrik kesintisi. Bilgisayara bir şey olacak diye ödüm kopuyor.

Diğer laptopumda internette gezinirken bellek ile alakalı bir hata vermişti bende umursamayıp kapattım sonra bir iş için laptopun kamerasını açtım laptop kamera açılırken siyah ekran verdi hangi tuşa basarsam basayım tepki vermiyordu ardından laptopun ekranını kapatıp açtım bu sefer ekranı açılmadı güç tuşuna basılı tutarak yeniden başlatsam dahi ekrana görüntü gelmiyordu sonra ağlayarak dua etmeye başladım aradan birkaç saat geçti laptopun şarjı bitince şarja takıp açtım ekrana görüntü geldi.

HDD. GT630M gibi bazı oyunlar optimizasyon sorunu olan bir kart. Isınması ve bununla beraber düşük FPS sorunu. İyi altyapı olduğu için ping sorunum yok.

Bundan 9 sene önce p4 sistemim vardı. Bir gün çalıştırdığımda görüntü alamamıştım. Tanıdık birinden ödünç psu alıp denedim olmadı. Elimde de parça olmadığı için mecbur bilgisayarcıya götürdüm anakart yanmış dediler 368 tl fiyat çektiler ve yaptıramadım. Kasam 1 ay kadar yattıktan sonra 50 tl ye çıkma anakart bulup taktırdım. Eski performansını vermedi ve format atıldığı için bir sürü oyunumu ve dosyamı kaybettim. 1.5 sene kadar kullandıktan sonra yine anakart arızalandı ve i7 li laptop aldık.

Son düzenleme:
Çok yakından baktığımda ertesi gün gözüm çok acıyor ve 2 gün falan geçmiyor. O yüzden çok yakından bakmamaya çalışıyorum.

Başka bir sorunum yok. Ne bir şey yaktım bu güne kadar nede bir şey bozdum. 2013 yılından beri PC sağlam.

AAA oyunlar oynarken fanların yüksek güçte çalışması. Rahatsız edici bir sesi olmaması ve sıcaklığın performans kaybı yaşatacak seviyede olmamasına rağmen fanların hızlı dönmesi rahat hissettirmiyor. 😮‍💨

Bilgisayar acılarınız nelerdir? Ben birkaç tane diyeyim; 32 Bit sistem kullanmak, laptopların diz yakması, sistem toplarken ter damlaması veya yaralanma, ölü pikseller, yavaş disk (çok kanser eder), düşük internet hızı ve ping, boyun ağrıları ve en lanet olası sorun olarak düşük FPS.

Maç esnasında ping, internet, kopması en sinir olduklarım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı