Bilgisayar Açılınca Otomatik Sayfa Açılması

lex319

Kilopat
Katılım
16 Ağustos 2016
Mesajlar
14
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhabalar. Bilgisayarımda sıkıntı var ne yaparsam yapayım çözüm bulamadım. Sistem ilk açıldığında Microsoft Edge üzerinden ExpressVPN diye bir sayfa otomatik olarak açılıyor ve bunun haricinde bazı açılışlarda çok küçük boyutlu bir metin belgesi indirmeye çalışıyor. Ayrıca Microsoft Edge üzerinden indirdiğim her şey virüs bulundu ve silindi uyarısı ile karşılaşıyor. Dolayısıyla Edge üzerinden bir şey indiremiyorum. Bu sıkıntımın Zero Access Root Kit olduğundan süpheleniyor olsam da bir çare bulamadım. Bilgisayarı Hitman Pro ve Rogue Killer ile defalarca taramama rağmen sıkıntıyı bulamadım. Yardım edebilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.
 
Açılan site en son sayfayı kapattığınız site mi ? yoksa reklam sayfası falan mı açılıyor?
O sorun bende Google'de vardı atıyorum YouTube giriyorum kapatıyorum PC'yi yeniden başlattıysam en son hangi siteyi kapatmışsam onu açıyordu eğer sizde de öyleyse ayarlardan kapatabilirsiniz ama reklam sayfası gibi siteler açılıyorsa büyük ihtimal virüs bulaşmıştır.
 
Aslında çözüm basit. Eğer virüs çok derine inmiyorsa sisteminizde çözüm şöyle:
Win+R> Appdata> Roaming> Microsoft> Windows> Başlat Menüsü> Başlangıç> Tanımadığınız bir website kısayolu varsa silin. Bu kadar. Ama virüs çok derine iniyorsa 360 Total Security veya Malwarebytes kesin çözüm zaten çözmüşsünüz problemi :D Adınıza sevindim.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı