Bilgisayar açılmıyor

redd34

Kilopat
Katılım
5 Şubat 2018
Mesajlar
2.229
Makaleler
7
Çözümler
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yeni kasa aldım ve tüm parçaları özenli bir şekilde bu kasaya montajladım. Ama güç düğmesine basınca veya anakarttan tornavida yardımıyla açmaya çalışınca sisteme güç gelmiyor. Sizce ne olabilir? Ön panel bağlantıları sorunsuz. Önceki kasadayken bir sorunu yoktu kapatıp yenisine montajladım tık yok.

Screenshot_2020-08-06-15-53-46-021_com.miui.gallery.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Technopat'ın bununla ilgili bir videosu vardı. Casper marka bilgisayarın tamir edilmesi ile ilgiliydi. Önce sorunu güç kaynağında aradı, sonrasında anakartı test edince sorunun orada olduğu anlaşıldı. İkisinden biri hocam. Belki ekstra bağlantılar kısa devre yapıyor olabilir. Elzem olmayan her ekstra parçayı çıkartıp deneyin. Klavye ve mouse dahil.
 
  • Güç kaynağının şalterinin açık olduğuna emin olun.
  • Burada sorun yoksa işlemci güç bağlantısını kontrol edin.
  • Bellekleri çıkarın ve sarı uç taraflarını silgiyle hafifçe silin. Teker teker takarak deneyin.
  • Sorun devam ederse bilgisayarı kapatın ve fişten çekin. Kasanın açma-kapama tuşuna arka arkaya 6-7 kere basın. BIOS pilini çıkarın ve 5 dakika bekleyin. Sonrasında takın ve sistemi tekrar çalıştırın.
 
Belki ekstra bağlantılar kısa devre yapıyor olabilir. Elzem olmayan
Denedim aynı.
Anakarta veya PSU'ya zarar gelmesinin bir imkanı yok. Çünkü anakartı çıkardıktan sonra direkt altındaki pinleri eğilmesin diye yatağa bıraktım. Güç kaynağı elimdeydi yeni kasaya takana dek.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı