Bilgisayar Bağımlılığı

Küçük kobra

Kilopat
Katılım
30 Ocak 2017
Mesajlar
1.339
Makaleler
1
Çözümler
1
Yer
Istanbul
Yaşım 17 ve aşırı derecede bilgisayar ve teknoloji bağımlılığım var. Bilgisayara oturduğülum zaman akşam kalkıyorum. Haliyle ders yapamıyorum lise 2'yim ve 1. Dönem ortalamam 60 simdi ise 48 civarı bilgisayardan nasıl kurtulabilirim önerilerinizi bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yaklaşık 1 aydır bilgisayar kullanamıyorum. İlk 10 gün elektrikler yoktu sonraki 10 günde güç kaynağının servise gidip gelmesiydi şimdiyse il dışına gidiyorum. Ben günde 10 saat oturan adam 1 aydır kullanmıyorum. Yani sende yapabilirsin :). Başka hobilere yönel puzzle alıp tamamlayabilirsin mesela.
 
Bence bu bağımlılık herhangi bir uğraşın olmamasından kaynaklanıyo. Bir uğraş bul ya da yarı zamanlı işe gir.
 
Bence bilgisayar bağımlılığı diye bir şey yoktur. Kullanıcının bilinçsizliğinden kaynaklı bir şey bu. Mesela bilgisayarı çok sık ve uzun süre kullanırım ve bilinçsiz olduğumun farkındayım bu konuda yalan söylemiyeceğim. İleride ki yapacağın işin ne olursa olsun bilgisayardan geçiyor. Doktor olsan sadece neşter kullanmayacaksın. O hastanın raporunu bilgisayardan çıkaracaksın. Ha istiyorsan el ile yaz yine de o kağıt bilgisayardan çıkıyor. Yok ben ağaç büyütüp kendim üreticem diyorsan haklısın, kullanma. Mesela polis oldun. Silah kullanmak ile bitmiyor o iş. O silahı kullanmak için önce suçlunun nerede olduğunu öğreneceksin. O yol'da bilgisayardan geçiyor. Bu kadar büyük hayallerim yok, ben marangoz olucam dersen de, o kestiğin odunun ölçülerini, zartını zurtunu bilgisayardan şekillendiriyorsun. Yani bir yerde de bilgisayar kullanmak şart. Nasıl bir bağımlılığın var bilmiyorum. Gece gündüz Facebook'da dolanıyorsan suç sende kardeşim :) Ama Photoshop, Premier vs programlar da bir işin olmasa bile dolanıyorsan bence devam et.
 
Dışarı çık. Gündüz çıkıyorum. Aksam 10 -11 veya 12. Eve gelince saten yorgun oluyorsun. Direk yatıyorsun. 1 - 2 hafta yaparsan PC alışkanlığından kurtulursun.
 
Teknolojiden kaçamazsın. Yani telefon, bilgisayar gibi cihazlardan tamamen kendini çekemezsin. Ama git gide bilgisayar kullanımını azaltabilirsin. Bunu da en iyi sosyalleşerek yaparsın.

Sana kimse bilgisayar kullanma, eline sürme demiyor ama bu bilgisayar eğitimine ve sana zarar veriyorsa müdahale etmen lazım. Günlük kendine oyun, ders vb. programı yap. Buna sadık kalırsan bir süre sonra bünyen alışacaktır zaten.
 
Zaten cumartesi tam gün oynuyorum. Dışarı çıkmıyorum çıkabilsem iyi ama çıksam ne yapacam ki diyorum. Ders çalışamıyorum aklım hep bir karış havada bir tiyo versenizde hayatımı düzene soksam.
 
Bir dine bağlıysan ona yönebilirsin, spor yapabilirsin, kişisel bakımınla ilgilenebilirsin.
Ders çalışmaya az da olsa başla, düşündüğün kadar korkunç olmadığını anlayacaksın. Herkesin bünyesi farklıdır, kendini zorlama. Ben 10 yaşlarında felanken aşırı hareketli biriydim. Daha sonradan kendimi oturmaya alıştırınca, şimdi bir koşuda yoruluveriyorum. Bunun sebebi geçirdiğim hastalıklar da olabilir ama neyse uzatmayayım.

Kendine faydalı olabilecek kitapları da okuyabilirsin.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı