Bilgisayar bir anda donuyor ve ses geliyor

Bende de aynı sorun var çözemedim bir türlü. SSD, HDD değiştim olmadı. Ram testi yaptım sorun çıkmadı. Ekran kartına stress test yaptım sorun çıkmadı. Ama nedense bazı oyunlarda o lanet ses çıkıp kapatıyor pc kendini.
Dostum bu yazını okumadım. Ekran kartin gidiyor ya da driveri DDU ile sil yükle.

XMP ya da OC varsa kapatın düzelir. Düzelmezse RAM/PSU/Motherboard/HDD/GPU bunlardan herhangi biri bozuk olabilir.

Aynı sorunu şu şekilde yaşadım anlatiyim masal tadında. Pes19, FIFA19 vs. oynarken tak bir anda bilgisayar donuyor dirrrrrrrttt diye bir ses reset atınca düzeliyor. Mavi ekran vermedigi için minidump bakmıyordum. Ilk şüphe ettiğin ekran kartı oldu ve garantiye yolladim daha 1-2 aylıkken test yaptık sağlam denildi. Sonra anakart, RAM ve işlemci yolladim. Islemci ve anakart geldi sağlam diye Corsair RAM'i değişti ama adamlar sorgusuz sualsiz memnuniyet için yolladim 2 gün kargo surdu 3. Gün yeni RAM'i yolladılar. Oh be dedim hevesle kurdum. Dedim kardeşime gel FIFA19'da seni tokatlayım (abisiyiz insan acır bu acımadı) 5. Oyun şut attım tak kitlendi. Moral 0, reset attım. Sigarayı bırakalı 2 yıl oldu bu bilgisayar geri başlatacak her şeyi yeni daha, her neyse açıldı ya dur dedim minidumpa bakayim bir baktım kayıt var. Program ile görüntüledim hata kodu 0x0000116, bu neymiş diye araştırdım herkes ekran kartı diyor. Arkadaştan emanet GT1030 aldım. Akşam bir 5 el FIFA attım. Sabah kardeşim bir 5 el atti, işten geldim herhalde 10 el falan arka arkaya attik. Tık yok. Ekran kartını geri yolladim garantiye de dedim program değil oyunlar ile test edin göreceksiniz diye çünkü hiçbir stress testi, 3dmark ve FurMark'da hata vermiyordu sistem.

RAM testi yaparken, Memtest86 ile yapıyosan tek tek test yap. Ikisi takılı şekilde değilde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Donanımsal sorun olmadığına eminsen, sürücüleri kontrol et bende böyle sorunla karşılaşmıştım.

Son düzenleyen: Moderatör:
İnternette bakınca Nvidia kartlarda daha çoo yaşayan gördüm ben de zaten 1070'imde sorun yaşıyorum
AMD veya NVIDIA ikisinde de sorun yaşanabilir. Sıkıntı şu, NVIDIA pazar payı AMD pazar payından yüksek olmasına rağmen, AMD arıza oranı NVIDIA'ya göre daha fazla, kimse NVIDIA kesinlikle arıza yapmıyor diyemez. Lakin bunları söyleyince fanboy ilan ediliyorsun. Bir AMD kullanıcısı olarak.

Son düzenleme:
İnternette bakınca Nvidia kartlarda daha çoo yaşayan gördüm ben de zaten 1070'imde sorun yaşıyorum
Bak kaç yıldır forumdayım GTX1070 ile sorun yaşayan ilk seni görüyorum. Nvidia tarafından bir tek GTX970'te coil whine sorunu yaşayanlara denk gelmiştim. O da zaten sadece ses problemi. Ama ara bakalım bir RX570 diye ne çıkacak karşına.

Bence, Radeon olması yetiyor abi. RX570 ile aynı sorunu yaşadım.
AMD veya NVIDIA ikisinde de sorun yaşanabilir. Sıkıntı şu, NVIDIA pazar payı AMD pazar payından yüksek olmasına rağmen, AMD arıza oranı NVIDIA'ya göre daha fazla, kimse NVIDIA kesinlikle arıza yapmıyor diyemez. Lakin bunları söyleyince fanboy ilan ediliyorsun. Bir AMD kullanıcısı olarak.

Maalesef katılıyorum. AMD kartların arıza oranları inanılmaz yüksek.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı