Bilgisayar çok fazla çöküyor

elmas312125

Hectopat
Bilgisayar çok donuyor. Örneğin gidip bir program açıyorum ve donuyor o program ya da CS:GO oynarken vurulduğumda 3 4 saniye donuyor. Ne yapmam gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Harddiskinizde badsector olmuş olabilir. Ancak bu genelde çökme diye tabir ettiğiniz windowsun çökmesine neden olur. Yine de isterseniz HDTune ile bir tarayın.

Kusura bakmayın birkaç çözüm deniyordum unuttum burayı sistem özelliklerim;

R5 1600.
8 GB 3000 MHz Corsair RAM.
B450M anakart.
R7 240 2 GB (değiştireceğim kartlar düzelince) (2.el)
650W Gamepower PSU.

Kusura bakmayın birkaç çözüm deniyordum unuttum burayı sistem özelliklerim;

R5 1600.
8 GB 3000 MHz Corsair RAM.
B450M anakart.
R7 240 2 GB (değiştireceğim kartlar düzelince) (2.el)
650W Gamepower PSU.

Her şey güzelde ekran kartı?
O ekran kartından sorun yapıyor olabilir.

Her şey güzelde ekran kartı?
O ekran kartından sorun yapıyor olabilir.

RX 580 çok değerliydi bu zamanda bende değerlendireyim dedim monitörümde kötüydü böyle bir sisteme bu monitör çok kötü oluyordu bende satıp monitör aldım ekran kartını da alırım dedim ama sorunlar geldi işte.
Donmalar çoğunlukla tahminimle HDD/SSD sorunu olabilir.
Bad sector taraması yapar mısınız?

HDD çoğunlukla %100 oluyor hep ve ne yapsam düzeltemiyorum ayrıca bu son zamanlarda bilgisayarı çalıştırırken sesli çalışmaya ve garip sesler gelmeye başladı.

RX 580 çok değerliydi bu zamanda bende değerlendireyim dedim monitörümde kötüydü böyle bir sisteme bu monitör çok kötü oluyordu bende satıp monitör aldım ekran kartını da alırım dedim ama sorunlar geldi işte.

HDD çoğunlukla %100 oluyor hep ve ne yapsam düzeltemiyorum ayrıca bu son zamanlarda bilgisayarı çalıştırırken sesli çalışmaya ve garip sesler gelmeye başladı.

HD Tune ile bad sector taraması yapar mısınız?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı