Bilgisayar hiçbir aygıtı boot etmiyor

Kuzey köprüsü, kondanstörler, chipset işlemcileri, anakartın alt yüzü hepsini kontrol ettim. Muhtemelen BIOS veya anakart virüs kaynaklı olarak bozuldu. Teşekkürler ilginiz için.

Bu gün ASUS ez 2 flash ile BIOS'u Update edebilmeyi başardım. Ancak BIOS Update bile bir işe yaramadı. Bunun Microsoft'un lisanssız yazılım kullanan kullanıcıların BIOS'larına bilerek verdiği bir zarar olabileceğinden şüphelenmeye başladım. Şu an için bir çözümü yok. Ancak ileride bununda bir kısa yolunu bulabileceğimizden eminim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorun benim yedek bilgisayarımda da oldu bugün. Durduk yere hiçbir şeyi Boot etmemeye başladı. Aynı sizin durumdayım, şimdiye kadar çözemediğim tek durum bu oldu :D sanırım anakartı değiştirmekten başka çare görünmüyor. Siz ne yaptınız hocam.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de yeni bir anakart bakıyorum. Bu gün bile kasayı bağlayıp çözmeye çalıştım. Ancak nafile. Hiç bir aygıtı Boot etmiyor. Ne bozuldu bir türlü anlayamadım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Geçmiş olsun şimdiden. Ben hala inat ediyorum eski ana kartı nasıl düzeltirim diye. Am3+ fx işlemci destekli bir ana kart olduğu için ikinci eline de 300 den aşağı düşmüyorlar. Yeni bir sistem toplamak farz oldu.
 
Arkadaşlar aynı sorun bende de var geçen gün laptop havada 3 takla atıp yere düştü, HDD kafa vurma sesi geliyordu HDD'yi değiştirdik ve bu sefer de laptop boot etmiyor hiçbir şekilde, nasıl düzelir? (Model: Sony Vaio Vpcf13l8e)
 
Buraya not olarak bu mesajı bırakayım,
Bu arıza tipi güney köprüsü çipi ile alakalıdır,
O çip soğuk lehim yapıp genleşmiştir.
SATA ve USB gibi boot olan bütün cihaz yolları oradan geçiyor,
Bir servise gidilmesinde fayda var.
Bu tip arızalar şahsen birkaç kez tarafımca tamir edilmiştir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı