Bilgisayar mı almalıyım Series X mi?

Series X en az 9K olacaktır 9kya 2060'lı bir sistem toplanır.
Yurtdışından almayı düşünüyordum.
Bulgaristan Burgaz - İstanbul otobüs bileti 150 TL. Yani gidiş dönüş 300 TL oluyor. Bulgaristanda Series X 500 euro yani 4600 TL, yol ücreti de 300 desek 4900'e Series X alınabilir. 4900 TL'ye aldığın PC 10 küsür sene oyun oynatmaz ama konsol oynatır. Oyun oynayacaksan bu dediğim yöntemle Series X alabilirsin. Hem de Bulgaristanı gezersin. Gelirken de kutusundan çıkarırsın kişisel eşyam dersin vergi vermezsin. Oyun harici işler benim için daha önemli dersen PC alabilirsin. Vize konusunda ise 5-10 iş günü içerisinde şartların uygunsa turistik vize alabiliyorsun. Bence mis gibi fırsat hem yurt dışı seyahati yapacaksın hem de yarı fiyata konsol alacaksın.
Evet, bende böyle yapmayı düşünüyorum. Buna rağmen bilgisayar alınır mı?
Birde şöyle, xbox launcher'ın daki tarayıcı vs. hiç iş görmez mi merak ediyorum 4.900 tl çok uygun benim için çünkü.

Yurtdışından almayı düşünüyordum.

Evet, bende böyle yapmayı düşünüyorum. Buna rağmen bilgisayar alınır mı?
Birde şöyle, xbox launcher'ın daki tarayıcı vs. hiç iş görmez mi merak ediyorum 4.900 tl çok uygun benim için çünkü.
Yani Xbox alacaksan ana amaç oyundur. 4900 TL'ye Xbox alıp ileride 2K'ya 2.el PC de alabilirsiniz. Yahut PC'yi alıp sonra Xbox alırsınız. PC bence gerekli bir şey, her halükarda alınmalı. 9K TR'de Xbox alacağına 4900'e Burgaz'dan al, 2K'ya da 2.el PC al. 6900'e hem oyununu uzun süre oyna hem evinde PC olsun. Zaten oyunu Xbox'dan oynayacağın için PC'yi o kadar iyi almana gerek yok. Ofis programları falan açsa yeter bence. Bütçen ne kadar ona göre önerelim önemli olan o.

Yani Xbox alacaksan ana amaç oyundur. 4900 TL'ye Xbox alıp ileride 2K'ya 2.el PC'de alabilirsiniz. Yahut PC'yi alıp sonra Xbox alırsınız. PC bence gerekli bir şey, her halükarda alınmalı. 9K TR'de Xbox alacağına 4900'e Burgaz'dan al, 2K ya da 2.el PC al. 6900'e hem oyununu uzun süre oyna hem evinde PC olsun. Zaten oyunu Xbox'dan oynayacağın için PC'yi o kadar iyi almana gerek yok. Ofis programları falan açsa yeter bence. Bütçen ne kadar ona göre önerelim önemli olan o.

Şunu eklemeyi unuttumuşum; benim 9 yıllık Laptop'um var ama, bozuldu. Tamir ettireceğiz. 2 GB RAM'i olması lazımdı. Oda işimi görebilir mi?

Şunu eklemeyi unuttumuşum; benim 9 yıllık Laptop'um var ama, bozuldu. Tamir ettireceğiz. 2 GB RAM'i olması lazımdı. Oda işimi görebilir mi?
Yani bilgisayarda oyun oynamayacaksan yeterlidir diye düşünüyorum. Google açsın, ofis programları açsın yeter bence o yaştaki bir laptop. Yetmezse de özelliklerine göre 1-1.5K'ya satıp 2K'ya CSGO, Valorant gibi oyunlar oynatan 2.el PC toplanabilir. Bence Xbox+Gamepass TR oyuncusu için bir nimet.

Ben açıkçası gidip 6 sene ömrü olan konsola 9K TL vermem. İyisinden PC topla. Benim sistem 12 senelik mi ne daha yaşıyor sıkıntısızca.
PS3 13 sene boyunca her oyunu oynattı. Konsol oyun için her zaman daha uzun ömürlüdür. Sen 13 senelik PC ile GTA 5 bile oynayamazsın ama PS3'e son oyun geçen sene çıkan PES19.

PS3 13 sene boyunca her oyunu oynattı. Konsol oyun için her zaman daha uzun ömürlüdür. Sen 13 senelik PC ile GTA 5 bile oynayamazsın ama PS3'e son oyun geçen sene çıkan PES19.
GTA 5 oynatıyor sistemim ama PS4 alacağım ya sanırım. Bana koyan ne biliyor musun? PS5 çıkınca Sony nankörlük yapıp PS4'ü PS3'e yaptığı gibi yok etmek için her şeyi deneyecek. PS4 unutulup gidecek.

GTA 5 oynatıyor sistemim ama PS4 alacağım ya sanırım. Bana koyan ne biliyor musun? PS5 çıkınca Sony nankörlük yapıp PS4'ü PS3'e yaptığı gibi yok etmek için her şeyi deneyecek. PS4 unutulup gidecek.
Bende 12 senelik sistem var, zamanında oyun bilgisayarı olarak toplamıştım. GTA 5'i açmıyor bile. Ben PC'yi 2008'de almıştım. 2006'da çıkan PS3 GTA 5'i takır takır oynatıyor. Konsollar oyun için yapıldığı için PC ile oyun anlamında kıyaslanamaz. PS5 çıkar çıkmaz PS4 yok olmayacak. Daha 2-3 sene PS4'e oyun gelir.

Baban Xbox Series X almalısın. (!)

Screenshot_1.jpg

Bende 12 senelik sistem var, zamanında oyun bilgisayarı olarak toplamıştım. GTA 5'i açmıyor bile. Ben PC'yi 2008'de almıştım. 2006'da çıkan PS3 GTA 5'i takır takır oynatıyor. Konsollar oyun için yapıldığı için PC ile oyun anlamında kıyaslanamaz. PS5 çıkar çıkmaz PS4 yok olmayacak. Daha 2-3 sene PS4'e oyun gelir.
Bana 4 yıl yeter ama değil mi çünkü son oyunumu komik gelmesin PS2'de oynadım adam akıllı :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı