PlayStation 4 Pro mu, Xbox Series S mi almalıyım?

Silmesine gerek yok bende PS4'ün 500 GB'lık versiyonu var arkasına 1TB hard disk taktım ve çok güzel bir şekilde kullanıyorum ama tabii ki Series S'de yüksek hızlı SSD'ler olduğu için uyumsuzluk gösterebilir.
Yeni nesil güncellemesi almayanlarda hard disk takabilir. Fakat alanlarda SSD lazım.
Türkiye'de geçerli değil.
Arkadaş Amerika'da mı yaşıyor? Onun için konuşuyoruz.

Ona bakarsak satışlar farklı rakamları gösteriyor, doğrudur. Bana kalırsa yaptığı mükemmel oyunları daha yeni nesle güncellemeyen.
Days Gone, The Last of Us Part 2, Ghost of Tsushima ve God of War gibi oyunlar 60 FPS güncellemesi aldı.
Xbox'ın 4K 120 FPS verdiği tek oyun Ori and The Will of The Wisps.
İki konsol da benzer değerler verecekler oyunlar oturduğunda.
RE Village'da aynı, Watch Dogs Legion ve AC Valhalla'da daha iyi çalışıyor PS5. Cyberpunk 2077'de çözünürlük daha yüksek ve FPS daha stabil.

Son düzenleme:
Arkadaşlar cevaplarınız ve yorumlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Ellerinize ve kafanıza sağlık :). Tercihimi Xbox Series S'ten yana kullanıyorum. İleride en fazla beş sene geçtikten sonra ya da daha önce bulut oyun sistemleri yaygınlaşacağından dolayı ve 2021 sonuna kadar ülkemizin %90'ındaki tüm mahallelere 5G'ye erken geçiş için gerekli olan fiber altyapı geleceğinden dolayı elimizdeki iyi ve mükemmel konsolların, bilgisayarların pek de öne çıkan bir durumu olmayacak diye düşünüyorum açıkçası. Ayrıca Microsoft her yerde Series S'in "2K çözünürlükte 120 FPS'e kadar" oynatabiliyor, açabiliyor diye reklam yapması, duyurmasından dolayı Series S'in 2K çözünürlükte akıcı bir oyun deneyimi yaşatacak bir güçte ve teknik özellikte olduğunu düşündüğüm için ve bu güçteki bir konsolun; 1080p oyuncusuna en az üç, dört sene her oyunu çok akıcı bir şekilde oynatabileceğini düşündüğüm için ve konsol tutkunu bir oyuncu olmadığım için Series S'i alacağım. Zaten bütçemde fazla değil, tamam Series S üzerine 2000₺ civarı koyup, Series S'in en az iki katı gücünde olan Series X'i almak bana da çok mantıklı geliyor ama zaten Series S'i Amazon'un yurt dışı sitesinden 6 taksit, sıfır faiz ile 3700₺-3800₺ arası bir fiyata alacağım. Yurt dışı herhangi bir sitede ya da yurt içi bir sitede, mağazada sıfır faiz, taksit imkanıyla 5500-6500₺ arası bir fiyata Series X bulsaydım, kesinlikle onu alırdım ama durum böyle. Bu konu hakkında düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim, eğer başka düşünceniz, yorumunuz yoksa "Xbox Series S" bana hayırlı olsun. :)

Son düzenleme:
Arkadaşlar cevaplarınız ve yorumlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Ellerinize ve kafanıza sağlık :). Tercihimi Xbox Series S'ten yana kullanıyorum. İleride en fazla beş sene geçtikten sonra ya da daha önce bulut oyun sistemleri yaygınlaşacağından dolayı ve 2021 sonuna kadar ülkemizin %90'ındaki tüm mahallelere 5G'ye erken geçiş için gerekli olan fiber altyapı geleceğinden dolayı elimizdeki iyi ve mükemmel konsolların, bilgisayarların pek de öne çıkan bir durumu olmayacak diye düşünüyorum açıkçası. Ayrıca Microsoft her yerde Series S'in "2K çözünürlükte 120 FPS'e kadar" oynatabiliyor, açabiliyor diye reklam yapması, duyurmasından dolayı Series S'in 2K çözünürlükte akıcı bir oyun deneyimi yaşatacak bir güçte ve teknik özellikte olduğunu düşündüğüm için ve bu güçteki bir konsolun; 1080p oyuncusuna en az üç, dört sene her oyunu çok akıcı bir şekilde oynatabileceğini düşündüğüm için ve konsol tutkunu bir oyuncu olmadığım için Series S'i alacağım. Zaten bütçemde fazla değil, tamam Series S üzerine 2000₺ civarı koyup, Series S'in en az iki katı gücünde olan Series X'i almak bana da çok mantıklı geliyor ama zaten Series S'i Amazon'un yurt dışı sitesinden 6 taksit, sıfır faiz ile 3700₺-3800₺ arası bir fiyata alacağım. Yurt dışı herhangi bir sitede ya da yurt içi bir sitede, mağazada sıfır faiz, taksit imkanıyla 5500-6500₺ arası bir fiyata Series X bulsaydım, kesinlikle onu alırdım ama durum böyle. Bu konu hakkında düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim, eğer başka düşünceniz, yorumunuz yoksa "Xbox Series S" bana hayırlı olsun. :)
Hayırlı olsun. İyi günlerde kullan.

Days Gone, The Last of Us Part 2, Ghost of Tsushima ve God of War gibi oyunlar 60 FPS güncellemesi aldı.

Xbox'ın 4K 120 FPS verdiği tek oyun Ori and The Will of The Wisps.
İki konsol da benzer değerler verecekler oyunlar oturduğunda.
RE Village'da aynı, Watch Dogs Legion ve AC Valhalla'da daha iyi çalışıyor PS5. Cyberpunk 2077'de çözünürlük daha yüksek ve FPS daha stabil.
Ben bu listeye göre söylemiştim.

Series X|S için Optimize Edildi | Xbox

@ank069906 hocam bu videoya da bir göz atın isterseniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@ank069906 hayırlı olsun bu arada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bu listeye göre söylemiştim.

Series X|S için Optimize Edildi | Xbox

@ank069906 hocam bu videoya da bir göz atın isterseniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam teşekkür ederim. Tüm inceleme ve karşılaştırma videolarını izledim. Ekşi sözlük gibi fanboyların az olduğu; gerçek eleştiri ve tarafsız eleştiri yapan esprili forumdaki konuya da baktım ve benim için yorumlarının çok önemli olduğu sosyopatların bulunduğu en sevdiğim forum: Technopat'a konu açtıktan sonra tamamen ikna oldum. Benim için her konsolun uzun vadede vadettiği ve varsayılan teknik gücü. Yani 1080p oyuncuyum ve bu konsol bazı oyunlarda 2K 120 FPS verebiliyorsa böyle bir güce sahiptir ki 1080P'de uzun süre çok akıcı bir oyun deneyimi sunar diye düşünüyorum. Yani sunup sunamayacağı tarafı biraz oyun geliştiricilerine ve optimizasyonlara da bağlı ama bahsettiğim güç varsa benim için yeterli ve üzmeyeceğini düşünüyorum. En azından 2, 3 seneyi bu konsola tüm oyunlar 1080P'de 60 FPS ve üzeri versin yeter bana. Son kararım alıyorum bu akşam. :) kriterlerime göre çok kritik bir eleştiri yoksa fikrimi değiştirecek.
Hayırlı olsun. İyi günlerde kullan.
Teşekkürler hocam .

En azından 2, 3 seneyi bu konsola tüm oyunlar 1080P'de 60 FPS ve üzeri versin yeter bana. Son kararım alıyorum bu akşam. :) kriterlerime göre çok kritik bir eleştiri yoksa fikrimi değiştirecek.
En az 2-3 sene 1080p 60 FPS kesin götürür. Bu cihazın iki kötü yönü var bence o da depolama sorunu ve CD girişi olmaması (zaten kutulu Xbox oyunları çok yaygın değil. Bu yüzden çok büyük bir sorunda sayılmaz bu) Fakat ileri zamanda alınabilecek bir Segate SSD (yeni nesil oyunlarda depolanabilsin diye) bu sorunu da çözecektir. İnternetiniz iyi mi bu arada? Sadece dijital olarak indirebileceksiniz sonuçta.

"120 FPS'ye kadar" denmiş. Listedeki çoğu oyun 4K 120'ye erişememekte.
Doğrudur hocam. Gene de epey bir oyun yeni nesil güncellemesi almış. Yankı Uludağ en son PS4 oyunlarının pek yeni nesil güncellemesi almadığını söylemişti. Ben o yüzden öyle dedim. Eğer güncelleme geldiyse bu PS5 kullanıcılarına gayet güzel bir haber.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı