Bilgisayar mühendisi işsiz kalır mı?

Güzel en azından benim gibi işletme okumamışsın belki bir yerlere gelebilirsin yüksek lisans bile yapmadım zaten bir işe yaramayacak diye üstüne üstlük iş yerinde de alay konusu oluyorsun bazen bazı seviyesizler okumuşsun ama benimle aynı konumdasın diye konuşuyor bir iş hayatına atıl neler göreceksin neler.

Güzel en azından benim gibi işletme okumamışsın belki bir yerlere gelebilirsin yüksek lisans bile yapmadım zaten bir işe yaramayacak diye üstüne üstlük iş yerinde de alay konusu oluyorsun bazen bazı seviyesizler okumuşsun ama benimle aynı konumdasın diye konuşuyor bir iş hayatına atıl neler göreceksin neler.
Daha okumadım ki,ama okumak istiyorum.Yinede yorum için teşekkür ederim..

Hocam yeri değil ama siz kaç yaşında bu işle uğraşmaya başladınız ve kendinizi nasıl geliştirdiniz? Bende bilgisayar mühendisi olmak istiyorum o yüzden sordum.

Şimdi hocam ben bundan 7 yıl önce bilgisayarı açmayı dahi bilmiyordum.
Ama hep bir teknolojiye merakım vardı. 7. sınıfta ek ders olarak beni spor bölümüne yazdırmışlardı okula 1 hafta geç gitmiştim. Sonra forma giymedim bölümden attılar. Müdür yardımcısı seç bakalım bir bölüm dedi bende bilişim teknolojileri ek dersini seçtim. Tam ben bölüme geçtim sınav varmış ilk sınav notum 10. Sonra aradan 2 ay geçti bilgisayarı öğrenmeye başladım. Donanım nedir nasıl kullanılır? İşletim sistemi nedir nasıl çalışır? Mantığı nedir? Sonra sınavdan 100 aldım bölümü 1. olarak bitirdim. Diğer derslere bilerek önem vermedim ve meslek lisesi kazandım. Amacım sadece bilgisayar bölümü okumaktı. Sonra 9. sınıfta paket programlar dersi vardı. Office programları kısaca onları öğrendim. 10. sınıfta algoritma dersi vardı dersi 1. olarak bitirdim. 11. sınıfta web programlama dersinde 1. olarak bitirdim. 12. sınıfta staj vardı stajımı yaptım. Üniversite sınavını kazandım ege üniversitesi kazandım. Yazılım mühendisliği bölümü ama üniversite eğimine ihtiyacım olmadığı anladım. Üniversite de öğretilecek eğitimi çoktan öğrenmiştim. Şimdi rahat bir hayat sürüyorum :D. İyi ki üniversiteye gitmemişim.

Şimdi hocam ben bundan 7 yıl önce bilgisayarı açmayı dahi bilmiyordum.
Ama hep bir teknolojiye merakım vardı. 7. sınıfta ek ders olarak beni spor bölümüne yazdırmışlardı okula 1 hafta geç gitmiştim. Sonra forma giymedim bölümden attılar. Müdür yardımcısı seç bakalım bir bölüm dedi bende bilişim teknolojileri ek dersini seçtim. Tam ben bölüme geçtim sınav varmış ilk sınav notum 10. Sonra aradan 2 ay geçti bilgisayarı öğrenmeye başladım. Donanım nedir nasıl kullanılır? İşletim sistemi nedir nasıl çalışır? Mantığı nedir? Sonra sınavdan 100 aldım bölümü 1. olarak bitirdim. Diğer derslere bilerek önem vermedim ve meslek lisesi kazandım. Amacım sadece bilgisayar bölümü okumaktı. Sonra 9. sınıfta paket programlar dersi vardı. Office programları kısaca onları öğrendim. 10. sınıfta algoritma dersi vardı dersi 1. olarak bitirdim. 11. sınıfta web programlama dersinde 1. olarak bitirdim. 12. sınıfta staj vardı stajımı yaptım. Üniversite sınavını kazandım ege üniversitesi kazandım. Yazılım mühendisliği bölümü ama üniversite eğimine ihtiyacım olmadığı anladım. Üniversite de öğretilecek eğitimi çoktan öğrenmiştim. Şimdi rahat bir hayat sürüyorum :D. İyi ki üniversiteye gitmemişim.
Hocam cidden hayran kaldım. Bizim burada Bilgisayar bölümü yok o yüzden sanırım Üniversite şart :( Tebrik ediyorum bu arada sizi.

Hocam cidden hayran kaldım. Bizim burada bilgisayar bölümü yok o yüzden sanırım üniversite şart :( tebrik ediyorum bu arada sizi.

Yazılım benim için yeni doğmuş çocuğa hayatı öğretmek gibi bir şey. Mantığı basit sadece yazılım bilgisi ve analitik zeka gerekli. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.

@300319 hocam bende Bigisayar Mühendisliği bölümünü okumak istiyorum. 5 yaşından beri bilgisayarlara hep bir ilgim vardı, 5-6 yaşlarımdan beri hep böyle kağıttan bilgisayar vs. yapıyordum. Yanına da kağıttan mouse, klavye öyle büyüdük. :D

Şimdi 15 yaşındayım donanım ile az çok bi' bilgiye sahibim, yabancı dilim çok az bir seviyede var. Neler önerirsiniz ne yapmalıyım bu yaşta? Direkt olarak algoritma, donanım konularını mı çalışayım yoksa lise sınavlarına mı çalışmalıyım?

@300319 hocam bende bigisayar mühendisliği bölümünü okumak istiyorum. 5 yaşından beri bilgisayarlara hep bir ilgim vardı, yani nasıl desem bilgisayarım 12 yaşında oldu da bilgisayarım. 5-6 yaşlarımdan beri hep böyle kağıttan bilgisayar vs. yapıyordum. Yanına da kağıttan mouse, klavye öyle büyüdük. :D

Şimdi 15 yaşındayım donanım ile az çok bi' bilgiye sahibim, yabancı dilim çok az bir seviyede var. Neler önerirsiniz ne yapmalıyım bu yaşta? Direkt olarak algoritma, donanım konularını mı çalışayım yoksa lise sınavlarına mı çalışmalıyım?

Önce donanım öğrenin, bilgisayarın çalışma mantığını öğrenin. Sonra algoritma mantığını öğrenin ardından bir yazılım alanında dil seçin. Sonra dili öğrenmeye başlayın. Dil öğrenirken hiç farkında olmadan İngilizce'niz gelişecektir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı