Bilgisayar mühendisi işsiz kalır mı?

Önce donanım öğrenin, bilgisayarın çalışma mantığını öğrenin. Sonra algoritma mantığını öğrenin ardından bir yazılım alanında dil seçin. Sonra dili öğrenmeye başlayın. Dil öğrenirken hiç farkında olmadan İngilizce'niz gelişecektir.
Tecrübeli birinden bu konu hakkında aldığımız fikir-öneriler ve öğütler için kendisine burdan teşekkürlerimi iletiyorum.

"Kadın olduğumdan dolayı herkes işe almayabilir deniliyor."
Alınırsınız diye düşünüyorum. İleride ihtiyaç olacaktır. Kadın/erkek ayrımı yapacak iş verenler de kalitesizdir zaten, bu bahaneyle tercih ve alternatif listenizi daraltmış olursunuz. :)

Alınmazsanız da sorun değil bence, sevdiğiniz işin peşinden koşmaya devam edin derim. Ölene kadar sevmediğiniz bir işi yapmaktansa sevdiğiniz bir yola kendinizi adamak emin olun çok daha iyi. Sabah istemediğiniz bir iş için oflayıp puflayarak kalkmak berbat bir his.

Tecrübeli birinden bu konu hakkında aldığımız fikir-öneriler ve öğütler için kendisine buradan teşekkürlerimi iletiyorum.

Ben teşekkür ederim.

Alınırsınız diye düşünüyorum. İleride ihtiyaç olacaktır. Kadın/erkek ayrımı yapacak iş verenler de kalitesizdir zaten, bir bahaneyle tercih ve alternatif listenizi daraltmış olursunuz. :)

Alınmazsanız da sorun değil bence, sevdiğiniz işin peşinden koşmaya devam edin derim. Ölene kadar sevmediğiniz bir işi yapmaktansa sevdiğiniz bir yola kendinizi adamak emin olun çok daha iyi. Sabah istemediğiniz bir iş için oflayıp puflayarak kalkmak berbat bir şey.

Bu arada ekleme yapmak isterim. Yazılım cinsiyeti, yaşı yoktur. Sadece bilgi ve deneyimi vardır. Bu da yazılım kalitesi ile ölçülür. Kadın olmanız sizi korkutmasın kendinizi geliştirin sadece.

Alınırsınız diye düşünüyorum. İleride ihtiyaç olacaktır. Kadın/erkek ayrımı yapacak iş verenler de kalitesizdir zaten, bir bahaneyle tercih ve alternatif listenizi daraltmış olursunuz. :)

Alınmazsanız da sorun değil bence, sevdiğiniz işin peşinden koşmaya devam edin derim. Ölene kadar sevmediğiniz bir işi yapmaktansa sevdiğiniz bir yola kendinizi adamak emin olun çok daha iyi. Sabah istemediğiniz bir iş için oflayıp puflayarak kalkmak berbat bir his.
Evet,haklısınız.

Gelecekte değişir mi bilmiyorum falan Türkiye'de iş bulmak biraz sancılı bir süreç, iyi bir okulda kendinizi iyi bir şekilde geliştirirseniz bu sancılı süreç hafifliyor tabi ki, Türkiye'de 2-3 yıl çalıştıktan sonra yurt dışına gidersiniz, zaten çoğu bilgisayar mühendisinin hedefi bu oluyor.

Önce donanım öğrenin, bilgisayarın çalışma mantığını öğrenin. Sonra algoritma mantığını öğrenin ardından bir yazılım alanında dil seçin. Sonra dili öğrenmeye başlayın. Dil öğrenirken hiç farkında olmadan İngilizce'niz gelişecektir.
Çok teşekkürler. Başlangıç seviyesi olarak hangi dili önerebilirsiniz peki?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı