Bilgisayar mühendisi işsiz kalır mı?

Merhaba arkadaşlar. Bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum. Fakat ileride işsiz kalmaktan korkuyorum ayrıca kadın olduğumdan dolayı herkes işe almayabilir deniliyor. Sizce işsiz kalır mıyım? Öneride bulunursanız çok sevinirim. Hayırlı günler.

Tamamen bilgim dahilinde söylüyorum ki ben bu ülkede mühendislerin ve pozitif bilimleri okuyup mezun olmuş kişilerin iş bulacağını düşünmüyorum. Çünkü her yer üniversite ve her yer mühendis ( kaldı ki bunlar sadece ufak 2 sebep ) bu yüzden yurtdışını düşünmelisiniz.

Ben realistimdir, daha garanti bölümlere yönelin. Yıllardır mühendisler işsiz kalmaz diye diye koca bir işsiz ordusu çıktı ortaya. Bu arada kadın olmak işe girmek için avantaj bence.
güzel* kadın olmak
Maalesef alakası yok, rekabet çok fazla, iş veren tecrübesiz yeni mezun birini almak istemiyor, istese de çok komik maaşlar veriyor, asgarî ücret veya daha düşük, LinkedIn'e girerseniz piyasanın işsiz mühendis kaynadığını görürsünüz, eğer tecrübeniz yoksa Avrupa'ya da gidemiyorsunuz, ben Türkiye'de tam 5 yıl ücretsiz çalıştım sırf CV dosyama tecrübeli yazabilmek için, şu an yurt dışındayım ama o kadar kolay çıkılmıyor Avrupa'ya.
tebrikler.
Gerçekten komik bir durum. Tecrübe üzerine para verilecek hale gelmiş. Bu insanlar tecrübeye para vermek için vasıfsız asgari ücretli işlerde çalışırsa ve çalışamazsa(üstüne para verdiği yerde de çalışması gerekecek?), tecrübeye verecek parayı nasıl kazanacak?

Ben bilgisayar mühendisliği bölümünün kapatılması taraftarıyım. Tüm dünyada bilgisayar mühendisliği kavramı ölüyor ama hala bizde bölümleri var. Daha spesifik alanlara bölünmeli. Türkiye'de iş bulursunuz ama yurt dışına gitmek isteseniz yüksek ihtimalle dalga geçer firmalar sizinle.

Şimdi hocam ben bundan 7 yıl önce bilgisayarı açmayı dahi bilmiyordum.
Ama hep bir teknolojiye merakım vardı. 7. sınıfta ek ders olarak beni spor bölümüne yazdırmışlardı okula 1 hafta geç gitmiştim. Sonra forma giymedim bölümden attılar. Müdür yardımcısı seç bakalım bir bölüm dedi bende bilişim teknolojileri ek dersini seçtim. Tam ben bölüme geçtim sınav varmış ilk sınav notum 10. Sonra aradan 2 ay geçti bilgisayarı öğrenmeye başladım. Donanım nedir nasıl kullanılır? İşletim sistemi nedir nasıl çalışır? Mantığı nedir? Sonra sınavdan 100 aldım bölümü 1. olarak bitirdim. Diğer derslere bilerek önem vermedim ve meslek lisesi kazandım. Amacım sadece bilgisayar bölümü okumaktı. Sonra 9. sınıfta paket programlar dersi vardı. Office programları kısaca onları öğrendim. 10. sınıfta algoritma dersi vardı dersi 1. olarak bitirdim. 11. sınıfta web programlama dersinde 1. olarak bitirdim. 12. sınıfta staj vardı stajımı yaptım. Üniversite sınavını kazandım ege üniversitesi kazandım. Yazılım mühendisliği bölümü ama üniversite eğimine ihtiyacım olmadığı anladım. Üniversite de öğretilecek eğitimi çoktan öğrenmiştim. Şimdi rahat bir hayat sürüyorum :D. İyi ki üniversiteye gitmemişim.
Hocam üniversite olmadan zor olmuyor mu? Ben de seneye staj'a gideceğim ve Üniversite de öğreneceklerimi çoktan öğrendim.

Ayrıca kadın olduğumdan dolayı herkes işe almayabilir deniliyor.

Böyle bir cümleyi kimin söylediğini sorabilir miyim? Cinsiyet ayrımcılığı göremezsin büyük şirketlerde. Ayrıca olabildiğince iyi bir üniversiteye gidip, açık kaynak projelere katkıda bulunup ve kendini staj yaparak geliştirirsen seni havada kaparlar.

Ben bilgisayar mühendisliği bölümünün kapatılması taraftarıyım. Tüm dünyada bilgisayar mühendisliği kavramı ölüyor ama hala bizde bölümleri var. Daha spesifik alanlara bölünmeli. Türkiye'de iş bulursunuz ama yurt dışına gitmek isteseniz yüksek ihtimalle dalga geçer firmalar sizinle.

Hakkari'de okursan dalga geçerler tabii. ODTÜ boün İTÜ gibi yerlere giremeyen de kendini böyle avutuyor :D

Hakkari'de okursan dalga geçerler tabii. ODTÜ boün İTÜ gibi yerlere giremeyen de kendini böyle avutuyor :D
Bilgisayar mühendisi değilim elektrik-elektronik mühendisliği öğrencisiyim. Ayrıca üniversitemi okurken bir yandan da mesleğimi yapıyorum. Çevremde bilgisayar mezunu olup işsiz olan arkadaşlarım çalıştığım şirkete iş başvurusu yaptıklarında referans olmam için yalvarıyorlar. Bence o kadar da emin olmayın. ODTÜ'den her mezun olan üst düzey yaşam koşullarına sahip olamıyor. Şu anda çalıştığım şirkete iş başvurusu yaptığımda 4 tane ODTÜ mezunu vardı giremediler işe. Üniversitenin adının global dünyada hiçbir önemi yok. 2. bir dil öğrendin mi? CV'n ağır geliyor mu o önemli. Referansın siyasetçiler mi yoksa yaptığın projelerde çalıştığın bilim insanları mı o önemli. İTÜ'nün önceden bir ağırlığı vardı. Şimdi matlab eğitimi bile vermiyorlar neredeyse.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı