Bilgisayar mühendisi işsiz kalır mı?

Maalesef alakası yok, rekabet çok fazla, iş veren tecrübesiz yeni mezun birini almak istemiyor, istese de çok komik maaşlar veriyor, asgarî ücret veya daha düşük, LinkedIn'e girerseniz piyasanın işsiz mühendis kaynadığını görürsünüz, eğer tecrübeniz yoksa Avrupa'ya da gidemiyorsunuz, ben Türkiye'de tam 5 yıl ücretsiz çalıştım sırf CV dosyama tecrübeli yazabilmek için, şu an yurt dışındayım ama o kadar kolay çıkılmıyor Avrupa'ya.
Neyle alakası yok? Hemen hemen aynı şeyi söylüyoruz.

Neyle alakası yok? Hemen hemen aynı şeyi söylüyoruz.
İşsizlik ile alakalı ne dedin de aynı şeyi söylüyoruz? Demişsin ki; "Ama normal şartlarda bilgisayar mühendisliği bölümünden mezun olup işsiz kalınıyorsa o kişi kendisini sorgulamalı elbette" burada dediğine göre bilgisayar mühendisliği bölümünden normal şartlarda işsiz kalınması mümkün değil, hayır alakası yok diyorum ben de işin içinde senelerdir olan birisi olarak.

İşsizlik ile alakalı ne dedin de aynı şeyi söylüyoruz? Demişsin ki; "Ama normal şartlarda bilgisayar mühendisliği bölümünden mezun olup işsiz kalınıyorsa o kişi kendisini sorgulamalı elbette" burada dediğine göre bilgisayar mühendisliği bölümünden normal şartlarda işsiz kalınması mümkün değil, hayır alakası yok diyorum ben de işin içinde senelerdir olan birisi olarak.
Ülke normal şartlarda mı?

Ülkemiz adına konuşmak gerek, tıp harici hiçbir bölümün iş garantisi yok ne yazık ki. Ama daha geniş düşünürsek dünya teknoloji alanında ilerliyo doğal olarak bu mesleğe ilgi talep ihtiyaçta aynı oranda artacaktır

Ülke normal şartlarda mı?
Eskiden her mühendis iş mi bulabiliyordu? Siz yaşadığınız döneme göre değerlendiriyorsunuz sadece, ülkede işsizlik var evet hatta çok fazla, fakat bunun suçlusu öğrenci çokluğu, o kadar fazla mühendislik öğrencisini nereye istihdam edeceksin? Bugün yeni mezun çoğu mühendis işsiz, bunun sebebi iş verenin tecrübesiz mühendis istememesi, mühendislik istihdamı tamamen özel sektöre dayalı neredeyse, kamuda istihdam çok kısıtlı, çoğu mühendis zaten kamuda çalışmak istemiyor düşük maaşlar yüzünden, özel sektördeki patronun kararından da devlet suçlu değil her ne kadar ülkenin şartları kötü olsa da. Devletin tek yapması gereken çoğu üniversiteyi ya kapatmak ya da kontenjanları azaltmak.

Ben şahsen öyle geliştirdim şu an İngilizce şekilde biri ile konuşabilirim.
open theme.png
iban.png

1613763320376.png

Bu İngilizce ile mi?

Eskiden her mühendis iş mi bulabiliyordu? Siz yaşadığınız döneme göre değerlendiriyorsunuz sadece, ülkede işsizlik var evet hatta çok fazla, fakat bunun suçlusu öğrenci çokluğu, o kadar fazla mühendislik öğrencisini nereye istihdam edeceksin? Bugün yeni mezun çoğu mühendis işsiz, bunun sebebi iş verenin tecrübesiz mühendis istememesi, mühendislik istihdamı tamamen özel sektöre dayalı neredeyse, kamuda istihdam çok kısıtlı, çoğu mühendis zaten kamuda çalışmak istemiyor düşük maaşlar yüzünden, özel sektördeki patronun kararından da devlet suçlu değil her ne kadar ülkenin şartları kötü olsa da. Devletin tek yapması gereken çoğu üniversiteyi ya kapatmak ya da kontenjanları azaltmak.
Hocam yani işsiz mi kalır?

Hocam yani işsiz mi kalır?
İyi bir okula gider kendinizi geliştirir, öğrencilik hayatında güzel bir CV'ye sahip olursanız yeni mezun olduğunuz anda iş bulursunuz, fakat normal bir öğrencilik geçirdiyseniz 1-2 yıl yeni mezun işsizliğini çekeceksiniz, iş sizin kapınıza gelmeyecek sizin kovalamanız gerekiyor, LinkedIn'de aktif olmaya başlayın şimdiden.
Açık tema'nın karşılığı hiç olmamış, light theme falan yazsaymış en kötü, lisans kısmını da yanlış yazmış onun dışında pek gözüme bir şey çarpmadı. Ayrıca böyle iki dili yan yana yazmak yerine dil seçeneği ekleseymiş programa keşke, eksikler var ama hallolur, ayrıca tema ve yazı tipleri de çok göz yoruyor, yapılan projeler basit olmasına karşın pek emek verilmemiş. Arkadaşın yabancı dilinde ve projelerinde sıkıntı var biraz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı