Bilgisayar mühendisliği hangi ülkede okunmalı?

Beatrix

Decapat
Daha fazla  
Merhabalar bilgisayar mühendisliği için yurt dışında okumak istiyorum. Ücretsiz olmalı. Maddi durumum hem geçinmemi, hem de okul ücretini karşılamaz. Almanya'da okumayı düşünüyorum. Devlet okulları ücretsiz. Şimdi bilgisayar mühendisliği için Almanya sizce iyi bir seçenek mi? Bir arkadaş Polonya, biri de Estonya iyi demişti. Dil konusunda Almanca ve İngilizce için sorunum olmayacağını düşünüyorum. Okuduğunuz için Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba,
ben Polonya'da Computer Science okuyorum okul devlet okulu ancak ücretsiz değil ingilizce seviyesi B2 isteniyor ancak İELTS düzeyinde ve kanıtı için bu tür sınavlardan almış olduğunuz bir belge isteniyor. TL kuruna göre okunabilecek en ucuz ülkelerden biri Polonya ve eğitim kalitesi en azından kendi okulum için diyecek olursam oldukça üst düzeyde.

Almanya için başvurmak içinde bu seviyede Almanca şartı var ingilizce almıyorlar eğer kendinizi test etmeden dilim yeter diyorsanız pek tavsiye etmem göründüğü kadar kolay değil öte yandan Almanya'da ki okullar ücretsiz diye biliyorum ancak ülke TL ile çok pahalı normal bir gelir deseniz çok imkansız bir durum ne yazık ki ben memur olan bir ailenin çocuğuyum ve Polonya ucuz olmasına rağmen zarla zorla yetiyor bu durum memur ailelerine. Bir diğer sorun'da üstte ki arkadaşın yazmış oluğu gibi her isteyen gelemiyor Almanyada ki okullara, sayısal bölümdeysen başvurabilirsin bu bölüme ama değilsen Türkiyede bu bölümü kazanmış olman gerek diye biliyorum üniversite olarak...

İngiltere için durum çok çok daha zor akademik istekleri nedir emin değilim ama oraya gidebilmen için Türkiye şartlarınca 'zengin' olman gerek.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı